svaki dan postujemo i raspravljamo se oko grafickih karti,koja je bolja,koja trenutno nudi najvise za ulozeni novac,.... . sad jedno opusteno pitanje,koja vam je trenutno grafulja u kompu i koliko ste sa njom zadovoljni...?
Palit 8600 gt sonic + za pare koje sam je platio pre godinu dana,prezadovoljan sam,ali treba sacekati ovu jesenju sezonu igrica pa videti koliko zelena zaba moze da istera uz intel e2160
ta karta je dovoljna za 1024 rezoluciju sa medium detalja.. najisplativija je ati 4850 i 4870 a za jeftiniju treba sacekati 4650 ili kako god je nazovu.. 8600gt nikada nije bio najbolji u odnosu cena/performanse bio je malo jeftiniji od 3850 a ova je za 8600gt zmaj nad zmajevima
:: Palit 8600 gt sonic + za pare koje sam je platio pre godinu dana,prezadovoljan sam,ali treba sacekati ovu jesenju sezonu igrica pa videti koliko zelena zaba moze da istera uz intel e216 :: :: ::
ja sam vecinu ili sve igre igrao na maximumu na 1440x900,ko ne veruje sta mu mogu.sonic + je u ono vreme bio best buy,jer uklokovana je terala WiC na max,31 frejm sam izvukao u onom testu.
ae jos neko neka kaze sta ima,bas me zanima posto svi govore kako je ova najbolja ona jos bolja i oko toga se svadjaju,pa da vidim jel imaju te ludacke grafe.
Pasivno hladjenje ,pohvalio bi ATI vivo encoder kod nje koji brze odradi enkodiranje od virtual dub-a za jedno 20-30 % u taj proces se ukljuci i Cpu vidi se po zauzecu procesora.Nikad problem sa njom .Temperatura je oko 50-60 C u full loadu ,ima mogucnost overclocka preko ATI overdrive ,ali ja to ne diram nisam neki ljubitelj igrica.Pasivno hladjenje Gigabyte je postigao tako sto je stavio dosta lima na nju ,a mora da se skine poklopac od susednog slota da bi vazduh strujao ispod nje.
Imam AGP Gainward 7600GT 256MB GDDR3, i prezadovoljan sam kako radi sa novijim igrama, a posebno bih izdvoijo Assassin`s Creed, Call of Duty 4 i Bioshock (na 1024x768 sa 4xAA). Neke su na srednjim, a neke na visokim detaljima... Da imam veći monitor od, za mene još uvek vrlo korisnog, SyncMaster 753s, verovatno bih morao da kupujem jaču grafičku kartu. Uzgred, mislim da je kupovina karte koja je skuplja od, recimo, 4850, trenutno čista ludost, ali ko voli nek izvoli...
Radeon 9550X2 (dvoglava), odlicno me sluzi tri godine, ali ipak proslo je dosta vremena, sad ipak moram da promenim ceo racunar sta cu, kad sam kupio komp sve je skoro islo na veryhigh detalje i najjacoj rezoluciji sto je tad uz Athlon 2400+ cinilo odlicnu kombinaciju, sad ne moze da pokrene Crysis i COD 4!!!
Ok je, mada umrece za jedno 6-9 meseci sigurno. Probo sam novi flat out i do jaja je zahtevan, tako da vec treba nesto bolje za max setting. Nisam je klokovo, mozda to pomogne, ali opet za koji mesec mozda... Inace, neba was right, trenutno ne bih uzeo nista jace od ati 4850... Go Go Go !!!
Gainward 7900gs...OC-uje se ko da nema sutra i tera i dalje sve na max osim ziljavog Crysis-a u 1280x1024 jer veci moJnitor nemam...i Crysis mogu da poteram kad je sve na High, ali onda se desava da padne i na 15FPS-a...to je vec prilicno ne igrivo...skoro sam imao prilike da se malo poigram sa jednom Sapphire 4850...kartica je zmaj...malo se vise greje, ali to je cena single slot kulera, mada kada se podigne vent na 45posto, temperature se spuste u fulu za nekih 20tak, a u idle za nekih 30 stepeni tako da je onda sve ok...ventilator se onda malo cuje, ali ako su zvucnici ukljuceni, onda apsolutno ni malo ne smeta tokom igre...
....GeForce 8800GTS 320BM koji sam jako zadovoljan. U laptopu mi je Radeon HD3470 koji sa lakoćom tera recimo Colin McRae 2005 i sa smanjenim detaljima TDU i to je sve što mi treba. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Gigabyte Radeon 3870 sa 512MB DDR3. Možda su one sa DDR4 brže, ali i ova radi posao (bar meni) veoma dobro. Iako nema onu budžu od kulera preko cele štampane ploče, već Zalmanov kuler, pod punim opterećenjem navuče tek preko 50 stepeni, a trenutno radi na 32-33 stepena. Većinu igara mogu da guram u 1680×1050 sa nepreteranim iživljavanjem po pitanju detalja, anizotropinga i antialajnsinga.
asus hd3870 512mb ddr4,lepa,velika,crvena sa losim drajverima.... salim se ,extra je grafa i prezadovoljan sam jer stvarno odradjuje posao,za sad sve na max setovanjima,ali je pomalo bucna...malo vise...kao mali usisivac u kompu...hehehe
gledajuci postove ovog vikenda,vidim nesto cudno,nema vise prepiranja ati/nvidia,izgleda da je ratna sekira zakopana ili je zatisje pred buru............
...takodje, po meni onda je bila BestBuy 8800GTS 320MB, trenutno sve gura u 19x12 bez problema na 6400+ X2 proci! Stvarno sam jos uvek prezadovoljan sa njom, ali, jesen stize, pa cemo videti sta i kako! Asus-ov je primerak sa fabrickim podesavanjima 513/1188/792, ali sam je gurao na 650/1600/2100 24/7 vise od mesec dana, i radila mi je kao sat! Bez pregrevanja... Zmaj od kartice tad, a i sad, ali zauzima dva slota, i mnogo struje!
Pozz...
:: :: ....GeForce 8800GTS 320BM koji sam jako zadovoljan. U laptopu mi je Radeon HD3470 koji sa lakoćom tera recimo Colin McRae 2005 i sa smanjenim detaljima TDU i to je sve što mi treba :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Ja za ovo jos nisam ni cuo ni video, mozda u najavi???
24.08.2008. 19:31
status: user broj poruka: 5710
Koja je ovo grafika? Imas li slike? Ja na NETu nisam nasao ni `engineer sample`. Baci neke slike i info :)
- A N G E L -
:: Radeon 9550X2 (dvoglava), odlicno me sluzi tri godine, ali ipak proslo je dosta vremena, sad ipak moram da promenim ceo racunar sta cu, kad sam kupio komp sve je skoro islo na veryhigh detalje i najjacoj rezoluciji sto je tad uz Athlon 2400+ cinilo odlicnu kombinaciju, sad ne moze da pokrene Crysis i COD 4!! :: :: Pozdrav :: :: ::
8800GT/512mb, Gainward Golden Sample, prezadovoljan za sada, opravdala cenu kad sam je kupio u potpunosti, necu trositi reci sta kako tera, sve vec znate.
Pre ove karte sam imao takodje Gainward G.S. ali 7950GT/512mb, na njoj sam odigrao sve hitove tipa Crysis, Bioshock.... i mogu reci da sam bio i malko razocaran performansama novije karte(8800gt) u odnosu na nju, sve dok nisam uzeo monitor u vecoj rezoluciji(1680x1050).
Asus 8800GT TOP/512MB sa Zalman GM1000 kulerom, ekstra zadovoljan. Inace originalni Glaciator je cisto s*anje, od njega je bolji cak i VF700CU. Inace svima koji su u mogucnosti da ga nabave cista preporuka.
Pre toga sam imao Asus 7950GT/512MB i kao Shone na njoj isterao sve zivo i u pocetku mi 8800GT nije delovala nesto preterano brza, ja sve igram u 1280x1024 jer mi je takav TFT.
Imamo istu grafu ASUS EAH 3870 512MB GDDR4 256bit (775/2250) Jezgro ide do 850MHz. Nadam se da si naucio da koristis ASUS Smart Doctor (mali softver koji dolazi uz grafu) pomocu kojeg sam podesavas brzinu obrtaja kulera na kartici. A dobra stvar s ovom kartom je sto je celom duzinom pokrivena crvenom plastikom pa sav vreo vazduh izlazi pozadi van kucista a ne siri se recimo kao kod recimo ASUS EN 8600GT (i nju sam imao kratko) pa mi se pregrevao chipset zbog nje, tacnije sirila se toplota na sve strane, HAOS! Ovu definitivno necu menjati, kad bude prevazidjena, doci ce druga ali je svakako necu prodavati, to je u stvari REDESIGN ATI-ja 2900XT sa tim sto je proizvodni proces spushten sa 80 nanometara ako se ne varam na 55. Pozdrav...
Mnogo dobro mi radi kartica i apsolutno mi zavrsava posao.Malo je kloknuta na 800/1800 i tako radi 24/7 a boga mi i igrice gura lepo.
But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.
Mnogo dobro mi radi kartica i apsolutno mi zavrsava posao.Malo je kloknuta na 800/1800 i tako radi 24/7 a boga mi i igrice gura lepo.
But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.