Ima smisla jedino za neku PPT prezentaciju, word fajlove, eventualno film ako je kvalitetan projektor, što nije ni malo jeftino. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Moze, ali ako uzmes sa rezolucijom 1600*1200 trebace ti jedno 3105 eura da imas to zadovoljstvo, a i kvalitetno platno ti je oko 100-njak eura. Ako hoces da uzmes na staklu prikaz ili da imas preko 3D proekcionog emitera u vazduhu tkzv. 3D hologram, kostace te oko 6000 eura, a rezolucija je 1280*1024. Da bi imao 1600*1200 rezoluciju trebalo bi ti oko 12000-13000 eura. To je misaona imenica za sve nas. Imao sam jednog bivseg politicara, koji je trazio to i nije pitao koliko kosta i zadovoljan je. Tada je platio(2007 god.) 10087 eura za to zadovoljstvo. Posto ti verovatno trazis nesto do 500-600 eura zaboravi na pravi dozivljaj. Ako budes hteo da kupis 3D hologram, javi i ostavi predujam od 10% cisto da znam da ti treba, pa cu ti nabaviti jeftinije nego na Amazonu ili E-Bay-u.
Ja sam pomislio, oslanjajuci se na pricu jednog poznanika danas, da bi mi ovakva varijanta mogla `zameniti` CRT monitor, zbog boja, odziva, kontrasta i roka trajanja, kako mi rece, nisam imao prilike da se uverim i svojim ocima. To cu da pogledam u sledecih nekoliko dana svakako.
Ako nekog zanima, izgleda da ce ipak onih 500-600 eura u nekoj bliskoj buducnosti otici na neki mid-class-take-shit-on-it tanak monitor. Na moju ozbiljno veliku zalost, jer nemam volju da izigravam mazohistu... stvarno me kod tih tankih monitora ubija ono osvetljenje sto je 99% kao neka neonka, mutno mi bude pred ocima po 10-15 sekundi posle samo nekoliko minuta gledanja u takav monitor, a nemam probleme sa vidom, niti sam ikada imao, niti je iko medju svom rodbinom za koju sam obavesten da postoji, ali cu morati da se pomirim sa cinjenicom da cu steci neki problem sa ocima, jer bez monitora kuciste nema neku narocitu namenu... mozda kao drzac pepeljare i tako to...
To je to sto me stvarno odbija kod tih monitora, jer stvarno slabo imam, takoreci NEMAM, predrasude oko bilo kakvih rokova trajanja i masovne proizvodnje i potrosnje tih monitora, a pogotovo nemam nista protiv novih tehnologija, vec je problem iskljucivo fizicke prirode.
Preostala mi je jos mogucnost da nastavim da trazim po oglasima neki 19` ili 21` CRT koji moze da se koristi jos koji mesec i da se time `zadovoljavam`.
@operater,
koja cena za 1600x1200, je l` to ono - specijalno za SRBIJANSKO trziste/ - ili je zvanicno manje vise svuda slicna cena ?
I hvala ti na ponudi za tu jeftiniju nabavku, verujem da cu te se setiti kada i ako budem imao toliko para za takav jedan 3d hologram, mada nesto sada mislim da je pametnije da te pitam za neku vezu za neki posao u skupstini i tako to posto mi tvoj tekst stvara sliku politicarskog posla kao nekog ultimativnog resenja za sve probleme ovde u Srbiji. Ovaj, moje probleme u Srbiji.
Pozdrav.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
@gile23 Nista licno, nego ja nisam mogao da nekom telepatijom saznam da tebi moze da smeta nesto sto nema bas nikakave veze sa tobom, niti se samo na tebe odnosi u bilo kom mogucem smislu.
Pitanje je bilo: `Da li bilo ko ima bilo kakva iskustva?`
To, ``izmedju redova``, znaci da ako nemas iskustva sa predmetom iz naslova teme i nemas ili ne znas nista korisno da dodas, onda kulturno i na brzinu odjebes i NE izneses svoje mnogo-bitno-sveobuhvatno stanje svesti (koje, usput, nikome ne koristi), a to ces najbrze da uradis tako sto ces kliknuti na [X] u gornjem desnom uglu ekrana. I niko se nece ljutiti na tebe zbog toga. Ja bih bas voleo da budem svedok takvog jednog kuliranja.
Pozdrav.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Ide mi voda na usta, to sam mislio, i ako ces mozda da kupis neki projektor od 500-600 evra, jedan od problema je lampa koja posle 500-1000 sati crkne, projektor kosta 34000 dinara, a nova lampa 20000 dinara, ipak vise ti se isplati monitor covece i @bax, po mom iskustvu moze film dobro da se gleda i na 1024X768 ili neki Counter da se pokrene, samo naravno da bi normalnije video, mora dobro da ti bude zatamnjena prostorija i da budes na oko 5 metara od projektora, ali za te pare mozes da kupis dva odlicna monitora!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.