Zavisi za sta koristis.Ako ces se igrati sa njima onda bolje ulozi tu razliku i kupi 4870,neces sigurno zazaliti.I 4850 je vrlo dobra ali 4870 je osetno jaca.
Ma nemoj da bacas 60 eur-a, veruj mi ja imam 8600gts i igram sve na medium/high, a 4850 je jaca od ove moje bar tri puta. Moci ces sve da igras na high bez problema. Vidis i sam koliko padaju cene grafickih, 4870 ce kad ti bude stvarno trebala kostati duplo manje. Inace 4850 ti je sada best-buy.
...u pravu su momci, treba cekati, jer i nVidia najavljuje cudo, mada ja vise nesto ne verujem u to! U svakom slucaju sad je 4850 daleko najbolja grafika za pare koje si ulozio! Ja imam 8800GTS sa 320MB rama, pa mi pice igre bez problema na 24` (1920x1200), naravno za uzvrat, negde treba da smanjim AA ili AF, ali mi idu igre i igrive su, ...doduse nisam probao Crysis! A imam AMD-ka, znaci nemam cak ni best buy cpu, kao sto su Intelici! Sta da ti kazem, 4850 ima da zavrsi posao, kao jedan dva, a sigurno je barem 2x jaca od ove moje! Znaci u narednom periodu sve na max sa all eyecandy efektima!
Sacekaj nove cene. Otprilike za nedelju dana trebalo bi da se pojavi 4850 Sapphire za 115 eura MPC. Imaces i Gainward 9800 GT 1024 za 126 eura MPC, pa ti vidi. Ako opet slazu za ulazak onda kupi bilo koju drugu, ali opet sacekaj do 02. septembra, pa proceni.
Sacekacu pa cu videti kakve budu bile cene, nego u koje maticne ce Nehalem moci da udje, ja mislim u ove iste u koje moze i Q9000 serija, i da jos jedno pitanje, da li je po vama bolji E8500 ili Q6600, ja mislim Q6600 jer jos cetiri jezgra nisu sasvim optimizovana i da vredi li davati za Q9300 jos 4000 dinara ili ne, na Benchmark-u se vidi da ipak u Photoshop-u, bolji i u sahu i Supreme Commander-u koji je dobro optimizovan za cetvorojezgarne procesore!
Korisna informacija, nema šta! :) 25-30 eura nije mala stvar za naše uslove. Definitivno odlažem kupovinu do septembra.
:: Sacekaj nove cene. Otprilike za nedelju dana trebalo bi da se pojavi 4850 Sapphire za 115 eura MPC. Imaces i Gainward 9800 GT 1024 za 126 eura MPC, pa ti vidi :: Ako opet slazu za ulazak onda kupi bilo koju drugu, ali opet sacekaj do 02. septembra, pa proceni.
Ja hocu da uzmem 9800gt golden sample sa 1gb rama ali ono sto me je zagolicalo je kada sam otisao na nvidijin sajt chip od 9800gt kao ima `podrsku sa nvidia physx` verovatno si cuo za to e sad da li je to neka shminka ili je real deal ali treba proveriti, ako zaista podrzava hardverski physx i sve ostalo za 130e hmm meni je primamljivo.
Peguar, ta nVidia physx je samo koliko ja znam implementirano, u UT3, ili COD 4 i mozda u Crysis, mnogo ce vremena trebati da prodje da bi to doslo do potpune implementacije, mozda gresim ali zibor je na tebi, sacekacu drugi septembar pa cu da kupim nesto!
...nVidia PhysiX je slicno sto i Ageia PhysiX, samo sto su likovi iz Ageie njihovo cedo prodavali po ceni od 200$, a po svim specifikacijama, reklo bi se da to njihovo cedo radi kao i neki GeForce 8600, naravno u proracunavanju, ne u grafici (mada, sta je grafika nego proracunavanje)! A nVidia je primenila njihov Cuda (mozete naci vise na https://www.nvidia.com), to je primena GPU umesto CPU da proracunava slozene stvari, u ovom slucaju fizika tela, i tako rastereti procesor, naravno, kad je Cuda razvijana, najverovatnije nisu mislili na igre, ali sticajem okolnosti za nekih 5-20% graficke snage dobijate jedan PhysiX procesor, uzavisnosti od jacine grafikcke kartice, a ako imate dve ili vise, onda je izbor mnogo laksi! Sve u svemu, nVidia PhysiX radi sa svim grafickim karticama koje podrzavaju Cuda, a to je 8XXX pa nadalje serija GeForce-ica! ...ATI ima isto svog pandana, videcemo kako ce se to razviti, mada ne sumnjam da ce biti nesto drukcije od nVidia-inog ceda!
Pozz...
:: Peguar, ta nVidia physx je samo koliko ja znam implementirano, u UT3, ili COD 4 i mozda u Crysis, mnogo ce vremena trebati da prodje da bi to doslo do potpune implementacije, mozda gresim ali zibor je na tebi, sacekacu drugi septembar pa cu da kupim nesto :: :: Pozdrav!!!
Treba sacekati i videti sta ce Nvidia postici sa novim (starim G260 cipovima sa otkljucanim dodatnim jedinicama) po istoj ili cak nizoj ceni nego stari, treba videti kako ce se nove kartice ponasati sa pomenutim unapredjenjem. Konkurencija je cudo a nama moze doneti samo koristi. Ako i ne donese nesto korisno, sigurno ce Ati zbog toga opet korigovati cene pa ce biti jos povoljniji. Jedino sto se meni licno nikako ne dopada je previsoka radna temperatura svih novijih kartica.
Da ali opet moram da cekam sest meseci sto je meni previse, a i ATI tek izbacuje za 6 meseci svoj novi 40nm RV870 cip, sto je meni takodje mnogo, da li ce biti nekih poboljsanih verzija izmedju???
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.