Jedina je razlika sto HDMI nosi i zvuk(u digitalnom obliku) ,oba digitalno obradjuju signal istim metodom enkodiranja.Zato se i koristi samo adapter hdmi-dvi ili obrnuto ,a ne nikakav konverter.Ako bas mislis na monitore koliko ja znam odskacu Samsung ,LG ,a kao i Viewsonic hvale.
...nisi rekao koje dijagonale te zanimaju, ali evo, znam zasigurno da noviji Samsungovi monitori sa vecim dijagonalama dolaze sa HDMI ulazom, ali su i skuplji mnogo! Kao sto kolega gore rece, i vecina novijih LG i Viewsonic-a dolazi sa HDMI!
Medjutim, mozda vam sa kao marka ne svidja ali novi Asus-ovi modeli su poprilicno dobri, mislim na seriju MK koja zavrsava sa H! Ja imam MK241H i slika mu je odlicna, a ima i 2x 2W stereo zvucnike, ima 1.3Mpix kamericu sa stereo mikrofonom! Ima onih koji ce reci da je Asus Znj marka, a ima onih koji ce ga hvaliti do neba, ja sam zadovoljan njim, i to mi je bitno! ...a ima i HDMI, tako da mi se smeska PS3...
Kupio pre godinu i po dana ,ima dva video ulaza,ta dva video ulaza su zgodna za nekog ko bi i Sony Playstation 3 za igre ,prebacuje se sa tasterom,ne bi morao stalno da ukljucujes iskljucujes dzekove.Recimo da ima jedan hdmi ,a jedan dvi ili recimo 2 sa dvi.
Koliko vidim na netu 940B nema HDMI, a i nema logike da monitor koji ne moze da izvuce 1920x1080 da ima HDMI...
:: Kupio pre godinu i po dana ,ima dva video ulaza,ta dva video ulaza su zgodna za nekog ko bi i Sony Playstation 3 za igre ,prebacuje se sa tasterom,ne bi morao stalno da ukljucujes iskljucujes dzekove.Recimo da ima jedan hdmi ,a jedan dvi ili recimo 2 sa dvi.
Recimo da lupas gluposti. Cak i da ima video in, to je obican S-Video ulaz, sto je ok mozda za Sony 2, ali nikako za Sony 3 ili Xbox 360...
:: Kupio pre godinu i po dana ,ima dva video ulaza,ta dva video ulaza su zgodna za nekog ko bi i Sony Playstation 3 za igre ,prebacuje se sa tasterom,ne bi morao stalno da ukljucujes iskljucujes dzekove.Recimo da ima jedan hdmi ,a jedan dvi ili recimo 2 sa dvi.
1. To da monitor koji ne podrzava rezoluciju 1920 x 1080 po nekoj logici ne treba da ima hdmi je cista glupost! -Sta onda sa monitorima koji su HD Ready 720P(televizorima), imaju hdmi
2. Kao sto rece obradmi isti ti je q da li ces vezati nesto preko dvi-a ili hdmi-a, kao sto rece zato postoje adapteri(ne konvertori).
Reci za sta ti treba monitor sa hdmi-em, za komp ili nesto drugo? Ja imam tv sa hdmi-em i nakacen komp na njega, kao i extra monitor nakacen preko dvi-a. Ako ti treba za komp to ti je cisto bacanje para i placanje nepotrebnog prikljucka, ako je za nesto drugo onda je opravdano(ps3 recimo), mada u tom slucaju je bolje uzeti tv, naravno ako vec imas neki tft monitor za komp.
Moze da radi full HD signal na 720p bez problema ili jednostavno na obicnom tv-u, ali bolje je uzeti displej sa max HD rezolucijom 1920x1080 ako imas PS3 ili Bluray plejer jer mozes onda maximalno da iskoristis sliku...
:: Au koliko lupetanja(izvini Daum) :: :: 1. To da monitor koji ne podrzava rezoluciju 1920 x 1080 po nekoj logici ne treba da ima hdmi je cista glupost :: -Sta onda sa monitorima koji su HD Ready 720P(televizorima), imaju hdm :: :: 2. Kao sto rece obradmi isti ti je q da li ces vezati nesto preko dvi-a ili hdmi-a, kao sto rece zato postoje adapteri(ne konvertori) :: :: Reci za sta ti treba monitor sa hdmi-em, za komp ili nesto drugo? Ja imam tv sa hdmi-em i nakacen komp na njega, kao i extra monitor nakacen preko dvi-a. Ako ti treba za komp to ti je cisto bacanje para i placanje nepotrebnog prikljucka, ako je za nesto drugo onda je opravdano(ps3 recimo), mada u tom slucaju je bolje uzeti tv, naravno ako vec imas neki tft monitor za komp.
Ali ok nebitno ,Obican tv mora takodje da bude hdcp kompilant da bi furao takodje bilo koju od hd rezolucija ,govorim o ps3,jer hdmi ima hdcp zastitu.Zato i monitori moraju da budu hdcp kompilanti ,recimo moj monitor jeste hdcp kompilant, ali ne fura ovu rezoluciju 1080 p.Bolje je u vecim rezolucijama naravno pozeljno je .
Svaki tv koji ima hdmi ulaz jeste hdcp kompilant .Da bi se gledao blue ray preko kompa ili igrao Ps3 na monitorima koji imaju samo DVI t.j digitalni ulaz , a nemaju hdmi ulaz ,ti monitori moraju da budu hdcp kompilanti i preko adaptera moze Ps3 ,neka provere ljudi preko googla da li su im monitori hdcp kompilanti .Ovo ne vazi za tft koji imaju samo analogni ulaz.Svi noviji monitori sa DVI ulazom bi trebalo da budu hdcp kompilanti.
ok, samo da ne izbije flamewar ko pre neki dan... Nisam imao ideju da su pravili 19` HDCP...
:: Ali ok nebitno ,Obican tv mora takodje da bude hdcp kompilant da bi furao takodje bilo koju od hd rezolucija ,govorim o ps3,jer hdmi ima hdcp zastitu.Zato i monitori moraju da budu hdcp kompilanti ,recimo moj monitor jeste hdcp kompilant, ali ne fura ovu rezoluciju 1080 p.Bolje je u vecim rezolucijama naravno pozeljno je .
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.