Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sapphire ATI HD3650 AGP 512MB DDR3
STRANA 1 OD 1
zarkozed Sapphire ATI HD3650 AGP 512MB DDR3 23.08.2008. 00:51 T11579

status: user
broj poruka: 35

Za sve one koji imaju ovu graficku nekoliko saveta,da se ne bi mucili kao sto sam ja!
Kao prvo,graficka je prava zver,ali to ima svoju cenu! Nije tacno da je potrebno napajenje od 550w kao sto pise u deklaraciji,moze i 500w ali to podrazumeva da graficka bude povezana na svoju granu SAMA(jedan moleks samo za nju - od napajanja do nje!).
Drugo,a mozda i najbitnije:
Ako se desi da vam se pojavljuje VPU Recover kada igrate neke igre(samo ako se ne pojavljuje u svakoj),to znaci da treba da se promeni stavku u biosu koja se zove AGP Aperature Size na 512!Nadam se da ne treba da spominjem da je bitno da budu upaljeni AGP 8X i FastWrite...
Trece:
Bilo bi pozeljno da imate instaliran ATI Tool,cisto zbog stalnog pregleda temperature ili eventualnog OC kartice,takodje mozete da regulisete rad FAN-a u ovom malom i zaista korisnom programu!

Eto,nadam se da sam pomogao nekome,posto znam da sam se zlopatio sa ovom karticom dok mi nisu delimicno pomogli ljudi sa ovog foruma,a najvise BAX2003!

HVALA svima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Bravo majstore !!! 23.08.2008. 01:23 #67431

broj poruka: 12057

Kako je dobro kad sam provališ neke stvari, ali zamisli da si to već znao, uh, mnogo manje sedih. Nekom si pomogao i sam se na ovom fotrumu tako osetio jedno 3000+ puta.
Ima dosta nelogičnosti i budalaština i najjviše volim da pomognem nekome oko takvih stvari.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

DaSickSyst re 23.08.2008. 03:18 #67435

broj poruka: 2909
Za 550W nije tacno,ali je preporuceno da ima toliko snage da ostale komponente ne bi ostale uskracene za struju.
FastWrite zna da pravi mnogo problema na nekim plocama tako da to da li treba da bude ukljucen ili ne zavisi od ostatka tvoje konfiguracije,najvise od datuma proizvodnje tvoje ploce i verzije BIOSa.

DaSickSystem

Pisko Pitanjca 23.08.2008. 06:35 #67437

broj poruka: 6650
I ovde na forumu, a naročito u štampi i industriji koja forsira pcie, uvek se dovodi u pitanje da li se i koliko dobija promenom - ulaganjem u zastareli agp grafički sistem, tj. ta li se isplati, kad je već odnos pcie vs. agp kartica u pogledu cene, na strani pcie kartica. HD3650 odskače od tog stereotipa zato što razlika - sada - nije tolika da bi za cenu grafe kupio nov pcie komplet matična/2xproc/memara, kao što su svojevremeno (a i sada) koštale vrhunske agp kartice 1950, 7900, i sada 3850....pa eto šta me zanima:
Dakle, šta si imao od grafike pre hd3650, kolika je stvarno razlika, i, ja nešto ne videh te kartice sa ddr3 već sa ddr2 memarama, bar po par oglasa koje sam ispratio.... ali, naravno da ne verujem svemu što piše... pa, gde si je uzeo i koliko si se ispružio?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Pisko ako ti kaze mora da te ubije 23.08.2008. 11:09 #67451

broj poruka: 7723
a ako ti i kaze ,zar si siguran da bi to bila istina .p
operator Ima 23.08.2008. 14:45 #67460

broj poruka: 4266
Ima 3650 512 MB DDR3 od Saspphire-a.
Grafika je pristojna u AGP verziji i bolje radi na mnogo ploca nego 3850.
Probao na 10-tak racunara i odustao od stavljanja jacih grafickih kartica u AGP slot.
Evo i link:
http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=241
Jedino neznam da li je jos neko osim mene narucivao ove graficke preko net-a, bar iz Srbije(bilo je na Amazon-u 30 kom., a najbitnije ti je za isporuku da ti neko radi u ambasadi, pa da narucis na ambasadu).
operator Da,da 23.08.2008. 14:50 #67461

broj poruka: 4266
E da zaboravih. Graficke rade na Chieftec HPC-360-202 napajanjima tj. 360 W stvarnih je dovoljno( rade zadnjih godinu+ dana).
A sto se tice BIOS-a stavljanje na 512 MB se podrazumeva.
I bax2003 je u pravu.
Najvise volimo da pomazemo oko tih stvari.
gile23 ... 23.08.2008. 22:49 #67483

broj poruka: 9121
Budzenje AGP kompa ti je po fazonu zasadis cvarak i cekas da nikne svinja!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Heh gile dobra ti je ova 24.08.2008. 01:18 #67497

broj poruka: 7723
Ali pazi imas masu ljudi nece da menjaju konfiguraciju ,ili se zakace za neku igru koja moze na AGP.
Equinoxe Re: ... 24.08.2008. 05:01 #67503

broj poruka: 12057

Vrhunska analogija - ozbiljan sam. Usput i genijalno duhovita.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: Budzenje AGP kompa ti je po fazonu zasadis cvarak i cekas da nikne svinja!!
::
:: Pozdrav
tomicp Re: Sapphire ATI HD3650 AGP 512MB DDR3 28.02.2009. 09:25 #99847

broj poruka: 2
Ja sam uzeo istu kartu samo sto je dd2 memorija u pitanju
i imam gadne probleme sa njom
pa ne prodje ni pola sata ceo komp mi blokira.
probao sam i sa drajverima i sa novim biosom ne pomaze isto se ponasa
jdnu kartu sam vec vratio zbog tog problema i zamenili mi za novu radi 2 dana i ponovo isti problem
ploca je asus k8n-e, athlon 64 3000+, 1 gb memorija i napajanje chiftec 450W model gps-450aa-101a

:: Za sve one koji imaju ovu graficku nekoliko saveta,da se ne bi mucili kao sto sam ja!
:: Kao prvo,graficka je prava zver,ali to ima svoju cenu! Nije tacno da je potrebno napajenje od 550w kao sto pise u deklaraciji,moze i 500w ali to podrazumeva da graficka bude povezana na svoju granu SAMA(jedan moleks samo za nju - od napajanja do nje!)
:: Drugo,a mozda i najbitnije
:: Ako se desi da vam se pojavljuje VPU Recover kada igrate neke igre(samo ako se ne pojavljuje u svakoj),to znaci da treba da se promeni stavku u biosu koja se zove AGP Aperature Size na 512!Nadam se da ne treba da spominjem da je bitno da budu upaljeni AGP 8X i FastWrite..
:: Trece
:: Bilo bi pozeljno da imate instaliran ATI Tool,cisto zbog stalnog pregleda temperature ili eventualnog OC kartice,takodje mozete da regulisete rad FAN-a u ovom malom i zaista korisnom programu
:: Eto,nadam se da sam pomogao nekome,posto znam da sam se zlopatio sa ovom karticom dok mi nisu delimicno pomogli ljudi sa ovog foruma,a najvise BAX2003
:: HVALA svima!

NMY A JE LI ? 28.02.2009. 12:21 #99874

broj poruka: 1509
Kojih crnih 550W, pa ja ne znam sta je ovima iz Sapphire-a, ja na 550W vozim Q6600 i 4850 i jos mnogo toga, a to sve moje moze da radi i na 450W a kamoli HD3650... Pa njoj ne treba vise od 300W sa nekom normalnom konfiguracijom...

@ tomicp: Taj CHIEF moze da tjera mnogo jace konfiguracije, tako da nije u njemu problem...
(kod mene 5200+ @ 3.15GHz, 2GB @ 900+ MHz, ATI 3870... itd.)

SONY VAIO VGN-FW285J

tomicp Re: A JE LI ? 28.02.2009. 13:51 #99877

broj poruka: 2
Na zadnjoj strani karte ima jedan chip koji se greje kao nenormalan. sta raditi sa njim jel moguce da je on uzrok?
Jel postoji neka vrsta hladnjaka koja bi se mogla saviti na njega da bi se malo rashladio

:: Kojih crnih 550W, pa ja ne znam sta je ovima iz Sapphire-a, ja na 550W vozim Q6600 i 4850 i jos mnogo toga, a to sve moje moze da radi i na 450W a kamoli HD3650... Pa njoj ne treba vise od 300W sa nekom normalnom konfiguracijom..
:: @ tomicp: Taj CHIEF moze da tjera mnogo jace konfiguracije, tako da nije u njemu problem..
:: (kod mene 5200+ @ 3.15GHz, 2GB @ 900+ MHz, ATI 3870... itd.
:: SONY VAIO VGN-FW285
Cronnin napajanje? 08.04.2009. 01:28 #107219

broj poruka: 257

Cisto za informaciju, ja trenutno furam AGP Asus 3650 DDR2 na 300W napajanju, i radi OK.
Znaci, ako nekog cima karta, restartuje komp i ostalo, tesko da je zbog napajanja.
simke000 Re: napajanje? 08.04.2009. 13:25 #107239

broj poruka: 504
Ja imam quda 4Gb rama sapphire radeon 4850 dd3 i sugavog kineza na 400W.Tako mi `zapalo`.
Imam gaanciju 3 godine pa neka rikne posle garancije isplati se.Teram sve igre u Full_u i nikad mi nista ne koci,ledi i ostalo.Jebiga takav je zivot.
Simke
Valjevo u srcu!!

:: Cisto za informaciju, ja trenutno furam AGP Asus 3650 DDR2 na 300W napajanju, i radi OK
:: Znaci, ako nekog cima karta, restartuje komp i ostalo, tesko da je zbog napajanja.
NMY to ja odavno govorim... 08.04.2009. 17:37 #107264

broj poruka: 1509
Ljudi stvarno pretjeruju sa napajanjima, ja razumijem da treba uzeti kvalitetnije napajanje, ali ne treba pretjerivati sa snagom, necu spajati TA pec na napajanje i NECU PUNITI AKUMULATOR OD AUTA na PC-u...

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

Cronnin upravo 11.04.2009. 02:52 #107593

broj poruka: 257

Evo i zvanicne potvrde, da ne ispadne da smo neki sumanuti entuzijasti.

http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_3650/21.html

Sistem sa 3650 trosi max 160W.
Sistem sa 3870 trosi max 220W.

Znaci da bi svako kvalitetno napajanje od 300W( kome po definiciji kvalitetnog :) napon ne pada osetno do 70% opterecenja) trebalo da izgura vecinu nasih konfi.

Sto se tice teme:

Na mom Asusu mi se cini da bolje radi kad je iskljucen fastwrite.

Najbolja stvar koju sam uradio je to sto sam deinstalirao `Microsoft UAA bus driver` u device manageru. Ova glupost je pravila IRQ error zbog koje mi je restartovao sistem. Ne moze covek da instalira samo video drajvere, vec uz njih dobije gomilu djubreta..tamo neki `parental control`, CCC, HD video-audio-DMI i sta ti ja znam vec.

Citam da je jedina sigurna fora da se ova karta potpuno instalira da se iskljuci ACPI, i da se manualno dodele IRQ iz BIOSa, sa tim sto treba obratiti paznju da valjda taj HD audio ide na isti IRQ na kom je i VGAjer se ocigleno i fizicki nalazi na njoj :)

Ako je neko ovo vec odradio nek da konkretna uputstva za ostale.
Mene mrzi jer ne koristim HDMI, pa sam ga jednostavno deinstalirao.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs