Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Cudno zamrzavanje kompa...
STRANA 1 OD 1
2m4Y Cudno zamrzavanje kompa... 22.08.2008. 20:31 T11576

status: user
broj poruka: 2353
...predposatavljam da je ili do proce, ili grafe, ili do rama, a moguce da je napajanje krivo za sve! S vremena na vreme kad picim neku igru (CoD4 najvise igram), masina samo zakuje, ili se resetuje (redko kad), ili zakuje i gornji levi ekran izbaci neko crvenilo (kao crvene kvadratice)!

E sad, prvo mi je padalo na pamet da je proca (AMD Athlon 64 6400+ X2), posto sam ga menjao, pa mi posle pade na pamet da Codegen 600W ne daje dovoljno struje nekoj komponenti, ali mi takodje pade na pamet da moja vremesna 8800GTS sa 320MB rama nema dovoljno rama da gura sve u 1920x1200, pa zakuje kad joj ponestaje rama!

Sta vi mislite braco sabornici?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika DA NE NAGADJAMO 22.08.2008. 20:57 #67413

broj poruka: 1133

Vidi prvo sta pise u Event viewer pa napisi sta tamo ima od crvenog pa i zutog oznaceno

2m4Y re: 22.08.2008. 21:23 #67415

Pa ovako:

Izbacilomi je u System:
Upozorenje:

Jednom
Server 2504

mnogo puta
disk 51

par puta
Tcpip 4226

Par puta
W32Time 36

Greske:
System Error (102) 1003

A od Aplikacija

Greske:
ESENT 409
Application Error 1000

Upozorenja:
ASP.NET 2.0.XXXXX.0 10XX

Imao sam probleme sa instaliranjem svih drivera zadnji put, kao da nije prepoznao neki deo na ploci, vezano za SATA RAID kontroler, a mozda i nije to, mada po svi gore greskama na disk-u rekoa bih da je to!

Pozz...
nenika proveri i ovo 22.08.2008. 21:38 #67416

Start,all programs,accessories,system tools,system information,software environment.
Tu pogledaj sve a narocito WINDOWS ERROR REPORTING.Na osnovu svih ti informacija ces verovatno zakljuciti sta je upitanje.
nenika i ovo teba uraditi 22.08.2008. 21:50 #67417

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlLsa CRASHONAUDITFAIL- PROMENI U 1 UMESTO 0

A evo i za sve one koji su overklovali pa sad imaju problema sa radom racunara:
Boot-ini. umesto noexecute-optin - - -upisi - - - -noexecute=alwaysoff.RESTART RACUNAR
pufi re 22.08.2008. 21:55 #67418

broj poruka: 2196

probaj da stavis drugu graficku
Equinoxe Re: ... 22.08.2008. 22:37 #67419

broj poruka: 12057

RAM ili RAM.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

doca80 E sad 22.08.2008. 23:41 #67422

broj poruka: 3053

svi ti govore ili je ovo ili je ono... ja cu ti samo reci kad sam ja imao isti takav problem na jednom mom starijem kompu,problem je bila ploca. kad su SVE komponente iz starog kompa prebacene na drugu plocu,sve je pocelo najnormalnije da radi!!! Ali postoji samo jedan nacin da saznas sta je u pitanju-sistemom eliminacije!!! Jedna po jedna komponenta pa testiranje!

KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!

obradmi CoD4 je bas zahtevna ,opterecuje maximalno hardver 22.08.2008. 23:52 #67424

broj poruka: 7723
Verovatno je neko pregrevanje u ovim toplijim danima ,neka proba da smanji rezoluciju pa da vidi da li se to isto desava ,moguce je onda da se pregreva GPU ,ako nije to moguce da je termolabilna memorija ,moguce i da se chipset pregreva ,nije naveo koja je ploca u pitanju.Svakako treba da ima besprekorno hladjenje kucista i GPU posto je igra jako zahtevna.Pretpostavljam da su mu naponi ok .Doco ovo sto kazes ,kad si prebacio na drugu plocu mozda je ta druga ploca imala bolji chipset ,tj manje je bila termolabilna.
2m4Y Re: CoD4 je bas zahtevna ,opterecuje maximalno hardver 22.08.2008. 23:59 #67425

...to mi upravo sada pada na pamet, i jedino mi memorija tu skripi! Na starom proci 4000+ X2 memorija je radila na nekih 730MHz, a na ovom novom radi na 800Mhz, pa je moguce to problem jer se vise greje!
Sto se tice ostalih komponenti proca radi na nekih 45°C, ploca je ispod 40°C (Asus M2N-E SLi), a grafika radi na normalnih 85°C, sto je za G80 cip sasvim normalno, tako da mi jedino memorija pada na pamet, ali, poneklad se komp sam resetuje, mada je to toliko redko, da se i jedva secam! Ali opet, pomalo me zabrinjava...
Naravno, ove temperature su pri punom opterecenju sistema, npr CoD4 sve na high u rez 1920x1200 sa 2X AA

Pozz...

:: Verovatno je neko pregrevanje u ovim toplijim danima ,neka proba da smanji rezoluciju pa da vidi da li se to isto desava ,moguce je onda da se pregreva GPU ,ako nije to moguce da je termolabilna memorija ,moguce i da se chipset pregreva ,nije naveo koja je ploca u pitanju.Svakako treba da ima besprekorno hladjenje kucista i GPU posto je igra jako zahtevna.Pretpostavljam da su mu naponi ok .Doco ovo sto kazes ,kad si prebacio na drugu plocu mozda je ta druga ploca imala bolji chipset ,tj manje je bila termolabilna.
obradmi Smanji brzinu memorije,procesor na default 23.08.2008. 00:08 #67426

broj poruka: 7723
i smanji rezoluciju za CoD4 ,pasce i temperature verovatno ,topliji su dani.Kad to sve uradis trebalo bi da bude sve ok.Lici na pregrevanje ,jer nece odmah da zamrzne nego posle odredjenog vremena.
MACHINE Isuvise ste haoticni u postavljanju i odgovaranju... 23.08.2008. 08:51 #67441

broj poruka: 5710
niti si naveo sve komponenete

DEAFULT: u BIOS-u sve na bazicna podesavanja
RAM: MemTest86+ 2.01 pusti da vrti jednu noc ili reg. GolMememory 6.92 - Thorough prolaz
PSU: Rekoh li ti onomad, Codegen je imao CWT serije i neke leve pa se razlikuju. Probaj neko bolje Chieftec, TT, CM...

- A N G E L -

tiva Ja ću isto reći 23.08.2008. 20:35 #67477

broj poruka: 116

da je u pitanju ploča pošto sam imao isti slučaj

2m4Y re: 26.08.2008. 18:05 #67751

...ako je u pitanju ploca, zasto mi onda pod Vistom sve radi bez problema?!?

Pozz...
nbraca I meni zamrzava racunar 17.09.2008. 01:42 #70942

broj poruka: 1

nbraca

Kad god igram cod4 MP posle 20-30 nekada i 1 sat racunar zamrzne sliku i moram da restartujem racunar ali samo cod 4 MP kad igram to se desava ostale igre rade bez problema. Konfiguracija je sledeca
Gigabyte M56S-S3
2gb ram na 800
gigabyte 8600 gte silent
amd x2 4000+
net neobee 512/64
ja sumnjam da je problem u pacevima koji su izasli tacnije 1.6 i 1.7 pre njih nisam imao problema.
Jel imao neko mozda takav problem?
Jel ima mozda neko resenje?

Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs