Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc oko 4850 Pro
STRANA 1 OD 1
mex11 Pomoc oko 4850 Pro 16.08.2008. 16:28 T11476

status: user
broj poruka: 56
Hteo bi da kupim Ati Radeon 4850 Pro pa me zanima kog bi mi prizvodjaca preporucili. Vec sam gledao na nekim sajtovima razne testove sto se tice ove kartice i uocio sam neke mane pa bi mi trebala pomoc i u vezi toga.Na primer primetio sam da se graficka greje i do 110 stepeni sto je jako alarmantno s obzirom na to da se moja 9600 gt greje oko 50-60 stepeni pod opterecenjem takodje i da vuce prilicno struje sto je i najveci problem a da tu je standardni problem sa ati-jevim drajverima.Inace moja konfiguracija je Intel C2D E6850 , 2Gb ddr2 na 800MHz, MB Abit Ab9 pr, HDD 500Gb, kuciste chieftec Big Tower sa chieftec napajanjem od 400W.Hvala unapred!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 16.08.2008. 16:39 #66442

broj poruka: 12057

Ako ATI kaže da kartici nije problem da radi na toj temperaturi, onda nema razloga za brigu. Ako mene pitaš nikad mi u kućište neće ući nešto što se tolikop greje, jer utiče na temp. kompletne mašine, a meni je neophodna 100% stabilnost.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

ttate re 16.08.2008. 17:33 #66447

broj poruka: 366
Ma uzmi neku nvidiu u tom rangu i preskoči 4580.Ta poslednja generacija atijevih kartica je tako sklepana na brzinu da bi me iznenadilo ako izdrže i 6 meseci.

Dragg re 16.08.2008. 18:00 #66449

broj poruka: 2270
Ta temperatura važi samo ako pristaneš na default brzine fena koje je ATI predvideo. ATI je, iz nekog razloga smatrao da je tiha kartica mnogo bitnija od hladne pa su brzine obrtanja fena vrlo mali u odnosu na opterećenje. Ako napraviš svoje profile u Riva Tuneru za fen, temp bi trebalo da bude mnogo niža. Kartica ne troši mnogo struje i taj Chieftec je više nego dovoljan.

Saske ... 16.08.2008. 18:16 #66452

broj poruka: 1117
kartica kad nije opterecena, tera temperaturu oko80 stepeni po ovim vrucim danima, ali to je zato sto je ventilator fiksiran na 30 post...kada sam podigao ventilator na 45 posto, temperatura se spustila za 30 stepeni u idle-u, a u load-u nije prelazila 70-75 sto je sasvim ok...riva tuner jos uvek nema podrsku za seriju HD4000, ali bice uskoro...ali u medjuvremenu moze da se preko katalist kontrol centra srede brzine...kucaj u guglu radeon fan fix i izbacice ti celo uputstvo na par foruma...

Overclocking is the way of life!!!

MaliAbner Re: re 16.08.2008. 18:45 #66454

broj poruka: 7769
Ja kad nemam sta pametno da kazem cutim tj. ne bagrljam ko neki recimo ttate.

Prvo ATi u tom cenovnom rangu nema konkurenciju iz zelenog tabora.

Drugo konkurent po performansama iz nVidija kuhinje kosta MNOGOOOOOO vise.

Trece ovo nije sklepano resenje zato sto ne crkava a sto ljudi pate za temperaturom ispod 37°C nikom zivom nije jasno, temperature preko te su opasne po coveka a ne po tranzistorei shipove koji se tokom izrade peku na temperaturama od 140-220°C i to u vremenskom period od 14h do DVA dana, i tek nakon tog dela tehnoloskog procesa pocinju da rade i salju se na testiranje.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ma uzmi neku nvidiu u tom rangu i preskoči 4580.Ta poslednja generacija atijevih kartica je tako sklepana na brzinu da bi me iznenadilo ako izdrže i 6 meseci
::
VMARC Re: re 16.08.2008. 18:57 #66457

broj poruka: 9425
jel postoji nacin da se sa foruma obrisu gluposti... ono bas apsolutne gluposti...?

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

:: Ma uzmi neku nvidiu u tom rangu i preskoči 4580.Ta poslednja generacija atijevih kartica je tako sklepana na brzinu da bi me iznenadilo ako izdrže i 6 meseci
ttate bagrljanje again 16.08.2008. 19:05 #66459

broj poruka: 366

Vidi ovako rodjače, iz pouzdanih izvora odnosno od tetkine zaove koja radi kao kafe kuvarica u Amd- Ati headquartersu sam saznao da su kartice sklepane a što će vreme i pokazati.A kad tetkina zaova kaže da su sklepane onda su sklepane i tačka.

Witcher ... 16.08.2008. 19:39 #66462

broj poruka: 491

Nisam znao da u AMD-ATI HQ imaju kafe kuvaricu.

VMARC Re: bagrljanje again 16.08.2008. 20:51 #66475

ja ti ni rec ne verujem...

:: Vidi ovako rodjače, iz pouzdanih izvora odnosno od tetkine zaove koja radi kao kafe kuvarica u Amd- Ati headquartersu sam saznao da su kartice sklepane a što će vreme i pokazati.A kad tetkina zaova kaže da su sklepane onda su sklepane i tačka
Equinoxe Re: Re: bagrljanje again 16.08.2008. 22:10 #66484

Da ne veruješ tetkinoj zaovi, sramota....

:: ja ti ni rec ne verujem...
:: dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r
:: ::
:: :: Vidi ovako rodjače, iz pouzdanih izvora odnosno od tetkine zaove koja radi kao kafe kuvarica u Amd- Ati headquartersu sam saznao da su kartice sklepane a što će vreme i pokazati.A kad tetkina zaova kaže da su sklepane onda su sklepane i tačka
OCz re 16.08.2008. 22:49 #66488

broj poruka: 2900
Nek se drzi zaova kafe :)

Nije temp. problem ( ubrza se fan ko sto i receno ) samo da li ce izdrzati taj Chief ..
Equinoxe Re: re 16.08.2008. 22:53 #66489

:: Nek se drzi zaova kafe :
:: Nije temp. problem ( ubrza se fan ko sto i receno ) samo da li ce izdrzati taj Chief ..
unitra hahaha 16.08.2008. 23:00 #66490

broj poruka: 37
Pa znas kako,kartice sklepane,ati ih je sklepao kazes,aha da li ati proizvodi graficke kartice? Ne.Ati-jevi inzinjeri samo dizajniraju cip,pa posle toga sklapaju ugovor kao i nvidija sa tmsc-om koji jedini im pravi te cipove,e ako su ga inzinjeri sklepali ili je bagovit do sada bi se videlo iz aviona,ali problema sa cipom ili biosima nesto i nije bilo,tako da je cip odradjen ok.Mislis li na partnere koji su na referentni model postavili los kuler,donekle tacno ali je stabilna ali takodje postoje modeli sa dual slot kulerom, koje imaju sasvim ok temeraturu,sta je tu sklepano mozda poluprovodnicke i ostale komponente koje partneri koriste ali koliko mi se cine iste su kao kod prosle serije.Mislis li mozda da ce trzisni vek biti mali i da ce stici nove,pa zar nisi upoznat da je to nova atijeva politika,koja ce tako izbacivati kartice cesce,i po vec poznatim cenama,e sad na koga si mislio da je nesto sklepao ??!!?!?!?!?!??!!?

VMARC Re: hahaha 16.08.2008. 23:10 #66494

Brate, iskuliraj.

:: Pa znas kako,kartice sklepane,ati ih je sklepao kazes,aha da li ati proizvodi graficke kartice? Ne.Ati-jevi inzinjeri samo dizajniraju cip,pa posle toga sklapaju ugovor kao i nvidija sa tmsc-om koji jedini im pravi te cipove,e ako su ga inzinjeri sklepali ili je bagovit do sada bi se videlo iz aviona,ali problema sa cipom ili biosima nesto i nije bilo,tako da je cip odradjen ok.Mislis li na partnere koji su na referentni model postavili los kuler,donekle tacno ali je stabilna ali takodje postoje modeli sa dual slot kulerom, koje imaju sasvim ok temeraturu,sta je tu sklepano mozda poluprovodnicke i ostale komponente koje partneri koriste ali koliko mi se cine iste su kao kod prosle serije.Mislis li mozda da ce trzisni vek biti mali i da ce stici nove,pa zar nisi upoznat da je to nova atijeva politika,koja ce tako izbacivati kartice cesce,i po vec poznatim cenama,e sad na koga si mislio da je nesto sklepao ??!!?!?!?!?!??!!
doncocos Pomoc oko 4850 Pro 17.08.2008. 01:22 #66505

broj poruka: 417
Uzmi Asus, uz nju dobijas i Asus SmartDoctor softver pomocu koga mozes da kontrolises broj obrtaja ventilatora.

Pisko IDEA 17.08.2008. 07:57 #66518

broj poruka: 6650
Ma opasno je da se prčka po unutrašnjosti računara, nego, brale, uzmi ti lepo u IDEI onu pokretnu klimu na točkiće, izbuši rupu na kućištu i turi crevku unutar, da blow-uje nekih cca 17 stepeni,.... to je mnogo bezopasnije nego da se bakćeš sa tamo nekim katalizatorima i tjunerima.... to je bre` za aute i dizelaše a ne za prave hakere.
I ti ćeš da oladiš od toga, veruj mi....
A, da su kartice sklepane, jesu. Najbolji dokaz je što je referentni dizajn isti kao prošli a i ime nisu stigli da izmisle nego dodali samo 1000. Sramota. Mrzelo ih da menjaju celu cifru na kutiji kartice, nego samo prvu. STvarno, ko ne vidi ove dokaze, nek` sad kupi ne-vidi-you za malo duplo više para, i, posle nek se leči ovde na forumu.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs