Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Total TV i TV kartice
STRANA 1 OD 1
MIGOSA Total TV i TV kartice 08.08.2008. 00:31 T11333

status: user
broj poruka: 280
Treba mi preporuka za najbolju TV karticu - kvalitet prikaza i mogucnosti snimanja su na prvom mestu. U sustini bi je koristio za snimanje programa sa Total TV-a.

Ovaj njihov reciver ima samo scart video izlaz, pa me zanima da li bi slika mozda bila bolja kada bih iz reciver-a provukao signal do TV karte, dok je komp sa LCD-jem povezan preko HDMI-ja.

Da li mogu umesto njihove antene da stavim neku sa motorom koja moze softverski da se kontrolise (cini mi se da sam citao da tako nesto postoji) pa da kupim neku HD karticu i gledam onda i HD kanale, ili postoji neka kartica koja moze da prima signal sa dve antene?

Pozdrav svima i hvala unapred na predlozima i odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Nista profi ali ipak odlicno 08.08.2008. 06:56 #65407

broj poruka: 5710
- Terratec, Pinnacle, Hauppague, PowerColor,Sapphire, Leadtek...najbolje neki Philips SA71xx chipset ili jos bolje ATi Theater 550/560 pro ili hybrid varijanta. Imas vise modela ali ti je tu najbitniji brand (zbog A/D tunera) i sam chipset.

- kvalitet slike moze biti samo losiji, jedino sto mozes ukljuciti dodatne filtere preko aplikacije za pustanje TV sadrzaja, npr. preko FFDshow kako bi dodao efekte poput: noise reduction, deinterlacing...obrati paznju da su formati 4:3 a ti verovatno imas wide 16:10 pa je slika neprirodna

- ne znam

- A N G E L -

spadayu SkyStar 2 PC kartica 08.08.2008. 08:22 #65411

broj poruka: 2
Najbolji kvalitet zapisa, tj. bez gubitka kvaliteta ćeš dobiti kupovinom neke satTV kartice, a ja ti preporučujem SkyStar2 karticu. Pored ovoga bi trebalo da imaš neki čitač za tu TotalTV karticu i instalirane programe za praćenje satTV preko PC-a (sa nekim emulatorima za tvoj ćitač i totalTv kartice). Preporučujem AltDVB, a za emulator ne znam, raspitaj se. Ima mnogo foruma za skystar2 kartice, a neki su na našem jeziku i među najboljima su.

možeš postaviti drugu antenu sa diseqc 1.2 tipom motora!
jednu antenu sa diseqc switch-em, sa 1-4 LNB-a.
dve antene i diseqc switch koji ih povezuje...

za HD sat kanale postoji i skystar HD i HD2...

pozdrav

IceCream re 08.08.2008. 08:36 #65412

broj poruka: 791
Preko SS2 karice mozes da gledas sateliteke kanale i redovne i HD jedino za HD ti treba procesor malo novije generacije recimo barem 2 GHz da bi to povuko kako treba sto u sustini sada nije problem.Preko nje mozes da gledas (slusas,skidas,snimas) sve slobodne kanale i skremblovane koje uspes da otkljucas putem emulatora i adekvatnih kljuceva, znaci treba internet.Software koji sluzi za gledanje (snimanje) moze da se programira tako da potera vise LNB-ova,tako da mozes staviti par antena.Naj resenje je mozda (po meni) da motorizujes sitsem i sa jednom antenom `osvojis` nebo, postoji diseq motor koji se napaja koaksijalnim kablom preko kojeg ide i signal i pokretanje antene.Kad sve ustelujes klikom na odredjeni kanal sam software potera antenu i to je to......imas samo vremensku pauzu dok on ne zakrene antenu......mozes podesiti da svo ovo pokreces preko daljinskog........da prebacis (preko tv-out)sliku na TV
neznam sta ima na Totalu i momentalno nemoze da se otkljucava ali Digi paket mozes kompletno otkljucati i jako retko se menjaju kljucevi (po par meseci)sto je isto lepo od njih dok recimo za D+ paket sam morao dnevno da menjam kljuceve sto pomalo nervira

Ja bas nesnimam puno(nagomilalo bi se to) ali povremeno koristim jos jednu korisnu opciju preko Progdvb vratim sliku u nazad odgledam i to je to, primera radi na zemaljskoj gledamo utakmicu jednog polufinala a drugo polufinale `pustam` preko satelitske kartice,negledamo uporedo vec kad zavrsi jedna vratim u nazad i odgledam i drugu bez snimanja
ja neznam da li ti mozes preko Totalovog risivera gledati bilo sta sto nije u njihovom paketu?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs