Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gasi mi se monitor!!!
STRANA 1 OD 1
kanjavi Gasi mi se monitor!!! 04.08.2008. 02:04 T11264

status: user
broj poruka: 218
Posle jedno pola sata rada racunara ugasi mi se monitor!
Sumnjao sam na grafiku ali kad sam promenio drugu isti problem.Menjao sam i ram ali nista sve po starom.U cemu je problem zna li neko???!!!

imam AMD 2200+
MSI KT4AV-L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 04.08.2008. 02:30 #64993

broj poruka: 1117
pa jel ti ceo komp zaglavi ili se samo monitor ugasi...
verovatno je problem u procesoru...ti imas stari AMD Athlon XP 2200+ sa stock kulerom...moj ortak je imao nesto slicno, u kineskom nekom kucistu i to se pakleno grejalo, tako da ti je verovatno problem u pregrevanju...uzmi prvo ocisti kuler procesora od prasine i promeni pastu na procesoru pa sve to lepo vrati kako je bilo...posto ti stari procesori nisu imali hit spredere (ona metalna plocica koja prekriva ceo procesor) moras da budes pazljiv kad to budes vracao i gledaj da dobro legne...i probaj da ostavis otvorenu stranicu kucista ako ti kuciste ima losu ventilaciju...ustvari, prvo probaj to sa stranicom, pa onda ovo ostalo...
ajd, uzdravlje...

Overclocking is the way of life!!!

kanjavi Samo monitor 04.08.2008. 02:43 #64996

Samo se monitor ugasi i to kad probam 3dmark posle 2 min se ugasi.
Kuciste mi je otvoreno temp. pokazuje ok .

drdexi Mozda pomogne 04.08.2008. 07:46 #65002

broj poruka: 47
Desni klik na desktop, properties-> screen saver->monitor power->turn off monitor izaberi NEVER
Ako ne pomogne, monitor (pretpostavljam da je CRT) je krenuo ka vecnim lovistima tj. polako mu riknjava VN stepen, pa razmisli o nabavci novog

kanjavi re 04.08.2008. 10:24 #65015

Tako je vec podeseno ali nije u pitanju monitor menjao sam drugi i isto se desava!

obradmi Moze da bude i CRT 04.08.2008. 16:40 #65037

broj poruka: 7723
Moze da bude i graficka .Evo sta se meni desilo dok sam imao CRT monitor
odjednom prestane da radi graficka ,nista se ne vidi na ekranu ,zamenim sa Ati grafickom imao sam u rezervi radi sve ok.Posle nekog vremena kad sam uzeo TFT probam tu Nvidia graficku na TFT monitoru radi sve normala.Moguce da je CRT nesto kocio zbog tih njegovih visokih napona.Eto i to se desava.Inace graficke su bile agp.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs