Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nestane slika posle 5min
STRANA 1 OD 1
slavkobg Nestane slika posle 5min 03.08.2008. 13:15 T11248

status: user
broj poruka: 117
Svaki put kad upalim komp nestane slika posle nekih pet min(ventilatori nastave da rade kao da je sve ok),bilo u igrici bilo kad nista ne radim na kompu.Menjao sam memoriju grafika je inegrisana i nema slot AGP, sa mojim nepajanjem(LC-6350) nece uopste da pusti sliku.
CPU intel 215
ploca SIS 622
RAM 512 DDR 667
VGA SIS 330 Mirage
Napajanje LC-B400ATX
Kupljen je u ComTrade(izgubio je garanciju) sa mini,mini,mini maticnom plocom,vidim prvi put tako malu plocu inace komp je od drugara.Svaki predlog je dobro dosao.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ja bih ovako probao i pretpostavio, da sam na tvom mestu. 03.08.2008. 13:56 #64897

broj poruka: 2236
1. Monitor umire, mada nikad u zivotu nisam video takav trip, tako da, ako `on` ne ispusta neke cudne zvukove i mirise i ne muti boje, onda je 99% sve ok.

2. Pusti neku muziku iz Winampa, na primer, ili film, pa vidi da li nastavlja da radi i da li se nesto blokira i gasi, osim slike.

3. Nadji druge drajvere za graficku.

4. Reinstaliraj Windows, mozda ti je neki virus upao. Najsmesnije sto sam video bilo je da se jednom mom poznaniku jednom prilikom resetovao kompjuter na svakih 600 sekundi li 10 minuta, u sekund.

5. Nadji jos neko napajanje i isprobaj, da bi bio 300% siguran da nije kvar u njemu.

6. Ostavi ga tako da radi par minuta, i vidi da li ti jos nesto izgleda sumnjivo u kucistu. Iscupaj pa vrati IDE kablove i one od napajanja... ocisti od prasine.

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 03.08.2008. 15:12 #64911

broj poruka: 12057

Proveri temperature Chipset-a i CPU-a.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

slavkobg re 03.08.2008. 15:49 #64918

1.Monitor nije jer na mom kompu redi
Obrisao sam windows ali nestignem da instaliram novi posto iskljuci monitor.hard nesto radi ali se i on ubrzo umiri i nastave da rade samo ventilatori.
Nije dizao temeraturu CPU 38 sistem 30.
Jedino da udjem u BIOS i da sacekam dalice i tu da iskljuci monitor.
Sumljam na grafiku odnosno na plocu.

Slavuj sumnjicavi post 03.08.2008. 16:46 #64925

broj poruka: 2236
Ja nesto pocinjem da sumnjam na hard disk i bad sector-e.

Nemam iskustva sa integrisanom grafikom, pa ti ne umem pomoci oko toga, a i do sada nisam video da neka NEintegrisana graficka na takav nacin crkava...

Vidi to u BIOS-u obavezno.

Mozda ti se graficka pregreva ili je vec spaljena... pa je kompujter automatski enable-ovao `allow this device to turn off computer or to stand by`... ili tako nesto.

Javi kad nesto ispravis, ako uspes.

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict REKLAMIRAJ COMTRADE-U 03.08.2008. 18:14 #64935

broj poruka: 4515
Alo bre to je SIS-ovacha To ni ispravno ne moz da radi.

PLANET rauter :)

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kanjavi isti problem!!!!!!! 04.08.2008. 02:18 #64990

broj poruka: 218
I meni se desava isto ali radi jedno pola sata pa se ugasi,menjao sam graficku,monitor,memoriju ali isto se ponavlja.Jos da promenim napajanje i nisam vise pametan sta je u pitanju!?
Pratim temp. sve je ok!
Da nije ploca u pitanju?

slavkobg re 06.08.2008. 17:29 #65234

Posto mi je grafika integrisana a sve sam menjao sto se moze menjati i nista.Ostaje ploca?Znaci
ostavim samo memoriju,procesor,napajanje i monitor,gasi se i kad sam u biosu.Hvala svima na ogovorima.

tortojed ili maticna ili napajanje 08.08.2008. 13:22 #65449

broj poruka: 10999

Posto se gasi i onda kada je u CMOS setup-u (BIOS), moguce je da napajanje nije u redu - dolazi do postepenog pada nekog od napona. Svakako nema veze sa neispravnoscu Windows-a.
Jesi li probao da flesujes BIOS (ako dovoljno dugo moze da izdrzi dok je u CMOS modu)?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs