Ovih dana bih trebao da uzmem neku graficku i mnoooogo se dvoumim izmedju polovnog 3870x2 za koji vidim da se krece nekih 180e ili nov 4850 za nesto ispod 150e. Koliko sam gledao po netu u nekim slucajevima je 4850 cak i brzi tako da bi cena/performanse bile uskladjene, ali 3870x2 mi je nekako mocan zbog `dve glave` ali je i skuplji. Ima li ovde na forumu ljudi koji su koristili i jednu i drugu karticu???
:: :: Ovih dana bih trebao da uzmem neku graficku i mnoooogo se dvoumim izmedju polovnog 3870x2 za koji vidim da se krece nekih 180e ili nov 4850 za nesto ispod 150e. Koliko sam gledao po netu u nekim slucajevima je 4850 cak i brzi tako da bi cena/performanse bile uskladjene, ali 3870x2 mi je nekako mocan zbog `dve glave` ali je i skuplji. Ima li ovde na forumu ljudi koji su koristili i jednu i drugu karticu???
a jesu li za sada sve 4850 referente ili ima i klokovanih modela (ili ne daj Boze usporavanih), koristim vistu pa bih onda bolje uzeo fabricki klokovanu karticu
na kojoj rezoluciji planiras da se igras...ako imas neki 22`` tft nista vise od 4850 ti ne treba...grafulja ima dovoljno snage i tu je negde u rangu sa 3870 X2, jeftinija je i nema zezanja sa cossfire podrskom u igrama...definitivno 4850 je best buy...i mislim da trenutno kod nas nema nekih fabricki oc-ovanih kartica...
ponosam sam vlasnik 3870x2 i zakon je u igrama na rezoluciji 1200x1600. Puna je sirove snage a i brzine. Jedina zamerka je potreba za napajenjem min.650w, a preporucljivo je 800 - 1 kw. I to govori o moci kartice kao i da ima 1gb mem sto se ogleda u renderovanju sto mnoge igrice koriste u obliku nekog engine-a. Na kraju, koliko para toliko muzike. Na trzistu niko nije blesav i sve je tacno odmereno. kvaki
3870x2 je jako los proizvod koji ni drajveri nisu mogli nikaoko da nprave boljim. Nisam imo jos prilike da probam 4850 zbog vremena i posla. Danas sam imao razgovor sa kolegom, primi cemo jos jednog momka da radi sa nama, tako da cu ja imati vremena na pretek. Obecavm da ce na PC berzi biti ekskluzivnih testova raznih karti i komponent koje ce raditi nas drugar SkyFire, koji je malo pobenaveo u zadnje vreme za ovim Nvidia kartam, neznam koji mu je, tako da mu Ati necu davati naravno sve to samo ako nadjem zamnika makar za deo poslova koje ja radim.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.