Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Cene u unutrasnjosti
STRANA 1 OD 1
gile23 Cene u unutrasnjosti 16.07.2008. 08:39 T10959

status: user
broj poruka: 9121
Mozda neki smatraju da je ovo off topic tema foruma, medjutim i ovo je veoma bitan deo kupovanja racunarske opreme!!! Jedino sto znam da su cene u nekim manjim gradovima u unutrasnjosti oko 5%-15% vece od cena u Beogradu!!! Recimo kupovao sam igricu koja kosta 800 din. u BG-u a u unutrasnjosti 840 din. u prodavnici koja je poznata sirom Srbije, necu da je imenujem!!! Ili hardvera decko je kupio komp od 700 evra pre mesec dana sa monitorom cija je realna cena negde oko 500-600 evra!!! Znam da ima i troskova prevoza ali ne moze prevoz za 10 komponenata da bude 100-150 evra!!! Zasto i ko koga pere ne zanima me, ali dok neko ne digne glas to ce tako uvek ici!!! Zato ja kupujem komp kod burazera u BG-u!!!! Zeleo bih da cujem mislenja drugih forumasa!!!

Pozdrav!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 16.07.2008. 09:09 #62789

broj poruka: 4521
Nista cudno....prva ruka ,druga ruka,treca ruka itd...Beograd je centar Srbije, svi uvoznici su u Beogradu sto znaci da roba prvo dodje u BG pa tek se salje dalje....ja sam iz NS i uvek idem u BG kada kupujem nesto za komp

Ajd uzdravlje :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: ... 16.07.2008. 09:42 #62790

broj poruka: 7769
Nije tacno da je BGD centar trgovine u Srbiji, Zvakom je iz NIS, PinSOFT je iz NS, MK racunari su iz Zrenjanina (doduse nisu uvoznici), Alti je iz Cacka itd...
Centar kontrabande je u NS, doduse u stopu ih prate BGD i NIS.

Ja sam konkretno bio vrlo iznenadjen kad mi je poznanik iz Soko Banje rekao koje su cene u NIS, covece sve je kupovao osetno povoljnije nego ja u BGD.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Nista cudno....prva ruka ,druga ruka,treca ruka itd...Beograd je centar Srbije, svi uvoznici su u Beogradu sto znaci da roba prvo dodje u BG pa tek se salje dalje....ja sam iz NS i uvek idem u BG kada kupujem nesto za kom
::
:: Ajd uzdravlje :)
Pisko Računica 16.07.2008. 11:55 #62798

broj poruka: 6650
Da bi prčvara u maloj sredini radila, treba da se plati bar dva radnika (ako ih malo plati, onda će da kradu ili da rasteruju mušterije nezainteresovanošću, ili će biti dileje kojima nijedna plata nije mala).... da se zakupi lokal.... da se otvori firma.... da se ima prevozno sredstvo ili da se na neki način plaća stabilan, brz i pouzdan transport robe.... + tekući troškovi... pa, pošto je promet u prčvarama mali, to znači da od prve ili druge ruke preprodavaca neće dobiti bolju cenu (odnosno, vrlo malo različitu - manju od maloprodajne u Bg, NS ili Ni...) jer kupuju mal`te ne na komad, kao pojedinačni kupac u Bg... a zatim, imaju verovatno neki monopol u svojoj maloj sredini, `pa im se može`... i, cenu plata i svih troškova moraju da razdele na mali broj prodatih komada hardvera - i eto ti cene koja izgleda bezobrazna. Ali, ima medalja i drugu stranu: koliko te košta put do Bg? Ostanak u Bg? Malo... ali, koliko košta lunjanje po Bg? I, da li ćeš naći baš to što trebaš? Koliko puta smo psovali lažne liste i reklame.... pa, kad treba nešto da se reklamira, nedaj bože... ili da se iskoristi garancija, nekad i više puta... koliko su onda troškovi? Verovatno mnogo, mnogo veći.... Dobro, za konfe još i nekako ali za pojedinačne komponente često nema nikakvog računa da se čovek cima za neku razliku u ceni, jedino ako ga put nanese i, IMA DOSTA VREMENA.... jer to je u Bg neophodno samo da bi stigao iz tačke A u tačku B... a kamoli da nešto završiš...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gile23 ... 16.07.2008. 12:50 #62801

broj poruka: 9121
Ja zivim u Cacku, ipak to nije toliko mala sredina, Alti-jevo skladiste je u Cacku, ali on je jedan od skupljih u nasem gradu, ipak neki zvucnici koji kostaju u ComTrade-u 700din. kod njih su 1400 din., na primer za te pare u ComTrade-u kupili smo drugu 2.1 sistem!!! To je bilo odavno pa su odlucili da spuste cene, memorijska kartica MicroSD (TakeMS marka) od 2GB kod njih 1300 din. dok je u drugim prodavnicama 1GB toliko kosta, odlicno mog burazera sluzi!!! Ipak kod mene kad nabrojim ima 4 razlicita prodavca koji prodaju po celoj Srbiji!!!

Pozdrav!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Čačkalica 16.07.2008. 14:35 #62815

broj poruka: 6650
Čačani i Čačkalice... Čačak spada u `veće` centre, ne vidim razlog da neko nešto kupuje van Ča ako već tu živi, osim nekih ekstravagancija (nešto neobično što se inače i u Bg retko traži...) jer ima dosta predstavništava i relativno je zdrava konkurencija usled mnoštva prodvanica ali i prčvara. Šta nema, naručiš i nabaviće verovatno, opet jeftinije nego da se sam cimaš. Ali, pogledaj tu istu robu iz firmice koju si pomenuo, samo 12-15km dalje na sever, u G. Milanovcu, da ne imenujem preprodavca koji je preprodaje, pa onda prvo skoči pa reci da je skupo u Ča - dalek je to put GM-ČA, celih 12 minuta vožnje (najmanje toliko u Bg treba da provedeš u zasedi za lift i safariju do prve stanice GSP-a, pa kad bi tako rasle cene svakih 12km od centra, oni sa periferije bi uzimali kredit za kupovinu praznih cd-a)... Jedino, što jes-jes, u Bg-u GSP ova sokoćala imaju air-condition a i narod se redovno tušira leti... pa je prava uživancija kad se voziš u špicu, čisto da razgledaš komponente...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs