Zanima me koliko ste uspeli da OC ovu karticu. Ja sam dogurao do 810/2050 i sve je stabilno a max temp je 65c (na 70% fan). Mislim da ne može mogo više ali ako ima drugih iskustava voleo bih da čujem. Firma je Sapphire.
Moj drug je klokovao procesor za blizu 300% celeron sa 3.2GHZ na 9GHZ ali na sekundu dve, ali to klokovanje je odlicno samo ako imas dobro hladjenje!!!
Ne proveravajući šta je default i koliko si to digao, mislim da si došao do kapije koju ne treba otvarati, a to je `još malo`.... naime, oc grafikon performansi i potencionalnih opasnosti jedno vreme ide paralelno, povećanje kloka dovodi do povećanja performansi i pomalo i povećanja opasnosti od crkavanja, u jednom trenutku, klok i napon se mogu povećavati a da performanse napreduju veoma malo. ali zato opasnost od crkavanja ide geometrijskom progresijom... tu granicu svako pametan izbegava smanjenjem oc-a od tog nekog stabilnog maximuma za bar 5-10%....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.