Ima li savet bilo ko? Odustacu prvi put u zivotu nesto da resim.
STRANA 1 OD 1
operator
Ima li savet bilo ko? Odustacu prvi put u zivotu nesto da resim.
11.07.2008. 00:15
T10899
status: user broj poruka: 4266
Bavim se racunarima vec poprilican broj godina i mogao sam da resim poprilicno uspesno sve probleme. Sada mi se desilo da nesto nemogu da svatim, pa rekoh da pitam mladje snage da resimo problem. Naime, AMD 2800 s754 OC 2.4GHz,RAM 2*1 GB Kingmax PC 400 OC 480 Mhz, MBO MSI K8N Neo Pelican i ATI x800 XT 512 MB( ploca i CPU i graficka dosli zajedno). U Crysis-u mi jednako zastajkuje igra na 800*600 na 200 hz i na 1600*1200 na 85 hz( identican broj frejmova). E sad nabavio sam pach od druga iz Rusije i igra normalno radi na rezoluciji od 1280*1024@120 Hz i ima od 22-75 frejmova. Kada sam to probao sa X1950 XTX 512 MB mi mnogo losije radi sa Crysis-om, ali mi extra radi sa svim ostalim naslovima, ali opet nekad se zabode bez razloga na 4-5 sekundi i nastavi normalno.Nabavio sam prevodilac AGP-PCI-E, ali mi 8800 GT radi mnogo slabije od dole navedenih.. Savet: - da li ima poseban patch za X1950XTX? - mozda patch za 8800 GT? Zezam se sa ovim vec 3 dana i ako niko nezna ostaje mi da koristim X800 XT, jer bolje radi i od 3850 koja je tako sr.nje u AGP verziji da to nije normalno. Inace X800 XT radi sa 5.9. X1950 radi sa 6.5 Ozzi. Sa 8800 Gt probao sve moguce drajvere, pa cak i za X 260 XT, ali bez uspeha( malo sam se zezao sa proverom za GPU, ali sam je onemogucio i instalirao 177.74 i proradila je ali kao k..ac). ATI 3850 probao sa 24 drajvera i odustao sam. U AGP verziji, bar ova dva primerka koja sam nabavio Sapphire i Pixel nerade kako treba u 3D. Javite za savet. Inace x800 XT za obradu videa radi perfektno, sto nebih mogao da kazem za sve ostale.
Ja ne znam koji si ti po redu koji se mlati sa Crysis-om, a ne znam ni zašto ?! Igra kojoj je potrban patch od infinity MB da bi radila kako treba ne zaslužuje pažnju i toliko maltretiranje. Patch za kućište možda ? Batali tu igru sa raspalim engine-om. Ima puno lepših igara sa mnogo kvalitetnijim engine-om. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
pa sad...ako ti se desava da na razlicitim rezolucijama imas isti frame rate, onda je bottleneck procesor i tu nema sta dalje da se prica...probaj da sve phisics parametre i sound u crysis-u stavis na minimum jer to sve ide preko procesora pa onda probaj da ga poteras... trebalo bi da radi...ortak je sa tom konfiguracijom i nvidia 7900GTO terao crysis na medium setting bez problema...
Ustanovio sam da nije do procesora, jer sam ubo 3400+ i ista stvar. Skinuo sam i 3.4 GB dodataka i svi se isto ponasaju na istoj rezoluciji. Sve mi se cini da je bax2003 u pravu. Ipak je engine igre truo kao ..... Pozdrav i hvala na savetima. Moram surta da servisiram previse racunara( oko 30-tak), a nisam spavao vec 3 dana. Umoran sam kao pas. Idem leci dok se nisam srusio. Valjda me se devojka seca kako izgledam posto me nije videla tri dana.
:: Posto vidim da furash AGP kartu, cisto onako, ona ima mnooooooooogo manji protok od PCI-E, tako da te i ovo je*e sigurno.. Slazem se ali ne toliko, jer mi se desava isto i sa 3850 AGP i 8800 GT AGP u PCI-E. :: Engine je daleko od raspalog, ali nije optimizovan Neoptimizovan je, ali i raspao. Ja Crysis komotno igram sa Q6600, 4GB rama, i 8800GTX... I ja komotno na mojoj masini razlike u graf 4870 DDR 5 mogu bez problema da igram na 1600*1200 na ultra High, ali nije poenta u tome. Poenta je u tome da su programeri onemogucili da iskoristis max od grafickih, a to se vidi i po ponasanju 8800 Gt i 8800 Gt 512 MB itd. da se nebi ponavljao. :: Suludo je kriviti engine sto ne radi na starim komponentama.. Obrisao sam 72 programske linije i dodao nove i sada radi onako kako sam zamislio. U pauzi od popravljanja seo sam sa jos dva druga i dobili da frame rate ne pada ispod 28, sto mi je i bio cilj. Tako ce komsijin mali moci da igra Crysis. S.T.A.L.K.E.R mi je ranije bio trn u oku, ali i njega smo resili. Doduse neide ispod26, ali ni preko 40 sto je dovoljno da se klinac moze ugodno igrati.
@MACHINE Iskljuceno na samom pocetku.Onemogucena vertikalna sinhronizacija i tu sam dobio 3-5 frejmova i jos mnooogooo zajebancija da se natera da igra radi, kako bi i trebala. Osnova mi je bio FarCry ciji je engine najcistiji koji sam vidio u zadnjih 6 godina. Da se je programer FarCry-a potrudio isto koliko i na prvom vaznijem projektu i Crysis bi bio ono sto i FarCry u svoje vreme.
u BIOSu iskljuci AGP FastWrite, stavi svez WinXP SP-3 i nove drivere. Ili pak deinstaliraj ove i sa DriverCleaner-om ocisti repove pa potom nove oficijelne.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.