Sta mislite da li je ovo napajanje dovoljno jako da potera graficku 4850 ? U kucistu su jos i e2140+ 945pl +pioneer 215d + raptor 10000 rpm 37gb + maxtor 160 gb
Nominalno jeste, tj potrošnja tvog compa + rad 4850 u peaku je bitno manja od 450w. U praksi, ja to napajanje ne bih stavio ni na 3 puta slabiju konfiguraciju.
U bilo kojoj varijanti sa tom karticom (+verovatno bilo koja verzija Dual core CPU-a) to napajanje ne dolazi u obzir. Ako već ne planiraš da dodaješ ništa na tu konfiguraciju, uzmi bar 400-450W kvalitetno napajanje (CoolerMaster, Antec, CFT Chieftec, ThermalTake). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Kad bih za sebe uzimao Rad 4850 (a verovatno i hoću malo kasnije) uzeo bih chieftec 450 ili LC 550W, oba su oko 44e. Ima i neki gigabyte za oko 35e ali nemam iskustva sa ovim brandom PSua. Trebalo bi da se javi još ljudi sa preporukama.
:: Sta mislite o ovom napajanju? LC Power, LC420H 420W :: Da li neko ima iskustva sa ovim napajanjem? ima prilicno nisku cenu
Vlado par saveta:
Danasnje hi end grafike su najveci portosaci u svakoj konfiguraciji. Ako planiras da uzmes napajanje od 400-450W sa tom grafikom verovatno ce neko vreme raditi,ali je pitanje koliko dugo... Realno tvoja konfiguracija ne bi smela da vuce vise od 200-250W u full loadu dok nije overklokovana.Imas 2 hard diska(od toga je jedan raptor sto znaci da vuce vise struje)
Kazem MS industrial 400-450W ce raditi,ali ce trpeti Tantalove muke i cim pocne da otkazuje(a veruj mi pocece relativno brzo) odmah ce povuci sa sobom jos neku komponentu...Najcesce prvo strada RAM.
Ja se licno ne bih usudio da stavim na tvoju konfiguraciju nista manje od 500W KVALITETNOG/BRENDIRANOG napajanja.A verovatno bih isao i na vise. Moj savet ti je da ides na minimum Antech,OCZ,CoolerMaster od 500W Mozes da probas i sa LC 550W koje je takodje prilicno jeftino,a sasvim solidno napajanje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.