Voleo bih da cujem vase misljenje koji bih monitor trebalo da kupim. Monitor bi trebalo da bude bar 19 incha, da ne bude skuplji od 200 evra i da ima DVI konekciju (ako sam dobro skapirao ovo je bolje od analogne). Cenim sva misljenja i predloge. Hvala unapred
Bolji je DVI od analogne konekcije, ali neprimetno, tako da to možda ne mora da bude presudan faktor prilikom kupovine monitora. Za te tvoje parice imaš brdo monitora od 22`, pa razmisli i o tome.
:: :: Voleo bih da cujem vase misljenje koji bih monitor trebalo da kupim. Monitor bi trebalo da bude bar 19 incha, da ne bude skuplji od 200 evra i da ima DVI konekciju (ako sam dobro skapirao ovo je bolje od analogne). Cenim sva misljenja i predloge. Hvala unapred
2032BW - bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
aaa...i ja sam mislio da je neprimetno...i onda pre neko vece stavim caletov Samsung ne znam koji bese pored mog Philips-a 190c...posto nisam imao dva dvi kabla caletov prikacim preko d-sub kabla...i onda se prvo smorim sto Samsung ima dosta bolju sliku od mog moJnitora,ali gledam samsunga i sve mi nekako cudno pomalo zamuceno... i onda izvalim da je zbog kabla...slika preko dvi-a je primetno ostrija, pogotovu ako gledate neki sitniji tekst...zamucenje je stvarno primetno iako sam ja uvek bio prvi da tvrdim kako nema sanse da se provali razlika...inace za gledanje filmova, igrice i slicno ne primecuje se razlika i sve je ok...
Overclocking is the way of life!!!
:: Bolji je DVI od analogne konekcije, ali neprimetno, tako da to možda ne mora da bude presudan faktor prilikom kupovine monitora :: Za te tvoje parice imaš brdo monitora od 22`, pa razmisli i o tome :: ::
:: :: 2032BW - bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel, bad pixel :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Ne radi se samo o tome da monitor nema u startu bad pixele, problem je u kasnijem pojavljivanju u toku expoatacije. Taj monitor - neka hvala.
A to da DVI nema oštriju sliku može da priča samo neko ko ga nema ili pokušava da opravda sebe što nije kupio monitor sa tom opcijom. I nije samo oštrina, nego i smaranje sa pixel clockom i glupostima - štelovanje da se slika smiri i bude čista ako fabrički nije - što nije često. ASUS 202SR bez obrzira na dobri kolorimetriju i odziv ipak mora da se pogla da se dobije dobra slika. Da ne govorim u horizontalnom i vertikalnom pomeranju slike kod promene rezolicija. Svega ovoga kod DVI-a nema ! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Imam LG 225WT koji ima i DVI i D-SUB prikljucak. Odlucio sam se za njega (a ne za LG 222WS koji sam takodje gledao) zato sto ima DVI a radim dosta sa tekstom i bilo bi mi problematicno da ima mutna slova. I mogu da ti kazem da nema skoro nikakve razlike izmedju DVI i D-Sub u kvalitetu slike. Probao sam naizmenicno jedan pa drugi, i razlika je skoro pa nikakva :) U procentima, slika sa DVI prikljuckom je mozda od 0.5 do 1% ostrija/bolja u odnosu na onu sa D-sub prikljuckom a u oba slucaja je extra :) Najbolje je da odes u neku radnju i pogledas sam monitore... razlika je ranije mozda bila drasticnija izmedju dvi i dsub ali sada je razlika dosta manja (ako uspes da je vidis). Za tu cifru koju planiras da das za monitor, mozes uzeti LG od 22` ili Asus od 22` a oba sam imao prilike da koristim i nisam im nasao manu (iako nemaju DVI ).
Jos samo da si prilozio metodologiju kojom si izmerio tu akademsku razliku 0.5-1%. Konkretno razlika se itekako vidi pogotovu kad su dva takva monitora jedan pored drugoga mislim na d-sub i dvi monitore. A tek se primecuje kada kod d-sub monitora nakon dve tri godine oslabi konvertor DVI signala u D-SUB signal.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Imam LG 225WT koji ima i DVI i D-SUB prikljucak. Odlucio sam se za njega (a ne za LG 222WS koji sam takodje gledao) zato sto ima DVI a radim dosta sa tekstom i bilo bi mi problematicno da ima mutna slova. I mogu da ti kazem da nema skoro nikakve razlike izmedju DVI i D-Sub u kvalitetu slike. Probao sam naizmenicno jedan pa drugi, i razlika je skoro pa nikakva :) U procentima, slika sa DVI prikljuckom je mozda od 0.5 do 1% ostrija/bolja u odnosu na onu sa D-sub prikljuckom a u oba slucaja je extra :) Najbolje je da odes u neku radnju i pogledas sam monitore... razlika je ranije mozda bila drasticnija izmedju dvi i dsub ali sada je razlika dosta manja (ako uspes da je vidis). Za tu cifru koju planiras da das za monitor, mozes uzeti LG od 22` ili Asus od 22` a oba sam imao prilike da koristim i nisam im nasao manu (iako nemaju DVI ).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.