Ovo nije prvi test u kom se vidi da je GTX280 najjača kartica, ali platiti skoro duplo za nešto što je brže i jače 10-15% je čisto ludilo. Jeste da su meni lično draže nVidia kartice, ali da mi je SADA potrebna grafička kupio bih 4870 bez trunke premišljanja. Ne znam koliko će koštati kod nas ali u Americi su cene, otprilike, ovakve: 4850: ~200$ 4870: ~300$ GTX260:~400$ GTX280: više od 500$
A 4870 je u rangu GTX260 i zaista treba biti sasvim lud i baciti pare na GTX260 kad imaš isto to za oko 100$ manje. AMD je uradio odličan posao (još samo da doteraju proklete drajvere), a nVidia će morati dobro da razmisli šta će sada da izbaci...
samo nek spusti cene za 9800GTX i 8800GTS na nekih 160E i to ce biti odgovor na 4850. A za GTX260 da spusti cenu za 100$(negde sam citao da planiraju).
Pa i da spuste cenu GTX-a na 160e pre cu uzeti 4850 zato sto su barabe bile nezajazljive i skoro otimale od kupaca. A GTX260 ce takodje da spuste ali za malo sutra pa zar na novom proizvodu da odma prave gubitke ne ide, nije se proizvodnja ni uhodala (treba bar dva meseca) a oni da ga prodaju po ceni proizvodnje, transporta i trgovacke marze, meni se cini da nece skoro, a opet ako AMD za koji dan po planu lansira 4870 i on bude brzi od GTX260 morace da spustaju i vise ne bi li se narod odlucio za njih.
Generalno ja bih voleo da spuste cene samo mi se ne javlja, opet ce probati da budu tu negde ali da cenu sto manje spuste, kosooki lihvari.
Nego nesto mi nije jasno medju rezultatima onog testa, prvo jedan grafikon gde nVidija 280 prosto razvaljuje konkurenciju a onda drugi grafikon gde je jedva nekih 10% (u visim rezolucijama) bolja a pri tome kosta skoro duplo vise.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: samo nek spusti cene za 9800GTX i 8800GTS na nekih 160E i to ce biti odgovor na 4850 :: A za GTX260 da spusti cenu za 100$(negde sam citao da planiraju) :: :: ::
:: :: Nego nesto mi nije jasno medju rezultatima onog testa, prvo jedan grafikon gde nVidija 280 prosto razvaljuje konkurenciju a onda drugi grafikon gde je jedva nekih 10% (u visim rezolucijama) bolja a pri tome kosta skoro duplo vise ::
Heheheh...Vidi ovako...Trebalo bi za par dana da uzmem GTX280 ali se i dalje dvoumim...Vozi tu tvoju GX2 i cekaj 280 GX2 da se pojavi...Samo da ne useru sa cenom to ce biti nedostizno jaka karta!!!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Ja planiram da moju 9800GX2 prodam i uzmem GTX280 uz doplatu. Ako znate nekoga ko bi uzeo, javite. Stara 3 meseca, full pakovanje, garancija, sve :: :: Inace, ako nista drugo, uzecu 4870X2 u QuadFire da probam tu kombinaciju. Kazu da ce 4870X2 biti oko 400e kod nas :: :: ::
Slazem se u potpunosti, poslusacu te a tebi ako naleti neko kome bi ova trebala, javi. Ta GTX280 GX2 ako izadje kostace malo bogatstvo garant, po nekoj dosadasnjoj logici a opet ne znam da li za razliku u ceni dobijam nesto posebno prelaskom na GTX280 obzirom da ce me retko koja karta zadovoljiti na 30 inca monitoru sa njegovim 2560x1600 rezolucijama...
:: Heheheh...Vidi ovako...Trebalo bi za par dana da uzmem GTX280 ali se i dalje dvoumim...Vozi tu tvoju GX2 i cekaj 280 GX2 da se pojavi...Samo da ne useru sa cenom to ce biti nedostizno jaka karta!! :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Ja planiram da moju 9800GX2 prodam i uzmem GTX280 uz doplatu. Ako znate nekoga ko bi uzeo, javite. Stara 3 meseca, full pakovanje, garancija, sve :: :: :: :: Inace, ako nista drugo, uzecu 4870X2 u QuadFire da probam tu kombinaciju. Kazu da ce 4870X2 biti oko 400e kod nas :: :: :: :: :: ::
Znam,zato ti i kazem...Znam da imas i taj monitor...E sad GTX280 je malo jaci od GX2 u visim rezolucijama ali 30` je ipak dosta...Sa 280 GX2 ce se ta razlika sigurno resiti...I ja sam na stand by...Samo gledam kako ovaj ATI izbacuje modele i cekam da nVidia odgovori jer ce morati da ibaci 280 GX2 a i najavljeno je...Opet kazem,samo da ne bude preskupa a bice na zalost!P.S. Koja je tebi rezolucija na monitoru?Jel veca od 1920x1200?
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Slazem se u potpunosti, poslusacu te a tebi ako naleti neko kome bi ova trebala, javi. Ta GTX280 GX2 ako izadje kostace malo bogatstvo garant, po nekoj dosadasnjoj logici a opet ne znam da li za razliku u ceni dobijam nesto posebno prelaskom na GTX280 obzirom da ce me retko koja karta zadovoljiti na 30 inca monitoru sa njegovim 2560x1600 rezolucijama.. :: :: :: :: :: Heheheh...Vidi ovako...Trebalo bi za par dana da uzmem GTX280 ali se i dalje dvoumim...Vozi tu tvoju GX2 i cekaj 280 GX2 da se pojavi...Samo da ne useru sa cenom to ce biti nedostizno jaka karta!! :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Ja planiram da moju 9800GX2 prodam i uzmem GTX280 uz doplatu. Ako znate nekoga ko bi uzeo, javite. Stara 3 meseca, full pakovanje, garancija, sve :: :: :: :: :: :: Inace, ako nista drugo, uzecu 4870X2 u QuadFire da probam tu kombinaciju. Kazu da ce 4870X2 biti oko 400e kod nas :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jbg, moramo sacekati ipak, za sad samo stand by, nista drugo mi ne preostaje. U svakom slucaju, nesto ce se morati prelomiti na tom polju.
:: Znam,zato ti i kazem...Znam da imas i taj monitor...E sad GTX280 je malo jaci od GX2 u visim rezolucijama ali 30` je ipak dosta...Sa 280 GX2 ce se ta razlika sigurno resiti...I ja sam na stand by...Samo gledam kako ovaj ATI izbacuje modele i cekam da nVidia odgovori jer ce morati da ibaci 280 GX2 a i najavljeno je...Opet kazem,samo da ne bude preskupa a bice na zalost :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Slazem se u potpunosti, poslusacu te a tebi ako naleti neko kome bi ova trebala, javi. Ta GTX280 GX2 ako izadje kostace malo bogatstvo garant, po nekoj dosadasnjoj logici a opet ne znam da li za razliku u ceni dobijam nesto posebno prelaskom na GTX280 obzirom da ce me retko koja karta zadovoljiti na 30 inca monitoru sa njegovim 2560x1600 rezolucijama.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Heheheh...Vidi ovako...Trebalo bi za par dana da uzmem GTX280 ali se i dalje dvoumim...Vozi tu tvoju GX2 i cekaj 280 GX2 da se pojavi...Samo da ne useru sa cenom to ce biti nedostizno jaka karta!! :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: Ja planiram da moju 9800GX2 prodam i uzmem GTX280 uz doplatu. Ako znate nekoga ko bi uzeo, javite. Stara 3 meseca, full pakovanje, garancija, sve :: :: :: :: :: :: :: :: Inace, ako nista drugo, uzecu 4870X2 u QuadFire da probam tu kombinaciju. Kazu da ce 4870X2 biti oko 400e kod nas :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Kaze Hilbert sa G3D-a da ce sutra-prekosutra biti gotov jedan clanak/test gde ce biti poredjenje i 4870 CF vs GTX260 SLI pa koga interesuje neka pradi Guru3d sajt za taj review sutra ili u petak.
:: Kaze Hilbert sa G3D-a da ce sutra-prekosutra biti gotov jedan clanak/test gde ce biti poredjenje i 4870 CF vs GTX260 SLI pa koga interesuje neka pradi Guru3d sajt za taj review sutra ili u petak :: :: Inace, po njegovim recima 4870 dobijaju 260-ke.
Uh jebt...Sad videh da si vec napisao koja je rezolucija...Normalnio da te ne zadovoljava...Mozda ce ti resiti problem ATI kad izadje 4870 X2 pa ubodes dva komada za manje para od nVidie...I ja o tome razmisljam pa cu i ja da uzmem neki monitor od jedno 28 `...Ima jedan na koji sam bacio oko...
:: Jbg, moramo sacekati ipak, za sad samo stand by, nista drugo mi ne preostaje. U svakom slucaju, nesto ce se morati prelomiti na tom polju :: :: :: :: Znam,zato ti i kazem...Znam da imas i taj monitor...E sad GTX280 je malo jaci od GX2 u visim rezolucijama ali 30` je ipak dosta...Sa 280 GX2 ce se ta razlika sigurno resiti...I ja sam na stand by...Samo gledam kako ovaj ATI izbacuje modele i cekam da nVidia odgovori jer ce morati da ibaci 280 GX2 a i najavljeno je...Opet kazem,samo da ne bude preskupa a bice na zalost :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Slazem se u potpunosti, poslusacu te a tebi ako naleti neko kome bi ova trebala, javi. Ta GTX280 GX2 ako izadje kostace malo bogatstvo garant, po nekoj dosadasnjoj logici a opet ne znam da li za razliku u ceni dobijam nesto posebno prelaskom na GTX280 obzirom da ce me retko koja karta zadovoljiti na 30 inca monitoru sa njegovim 2560x1600 rezolucijama.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Heheheh...Vidi ovako...Trebalo bi za par dana da uzmem GTX280 ali se i dalje dvoumim...Vozi tu tvoju GX2 i cekaj 280 GX2 da se pojavi...Samo da ne useru sa cenom to ce biti nedostizno jaka karta!! :: :: :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja planiram da moju 9800GX2 prodam i uzmem GTX280 uz doplatu. Ako znate nekoga ko bi uzeo, javite. Stara 3 meseca, full pakovanje, garancija, sve :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Inace, ako nista drugo, uzecu 4870X2 u QuadFire da probam tu kombinaciju. Kazu da ce 4870X2 biti oko 400e kod nas :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja da sam ljubitelj igrica pre bih opet uzeo Ati, zato sto ce ove nove igrice koliko citam na xbitlab imati podrsku za directx 10.1 tj novije efekte ,cak pricaju kao neki bug je bio u directx 10 a koji je ispravljen u directix 10.1 ,posto Nvidia kartice ne guraju directx 10.1 logicnije je ako je ista cena pre bih uzeo Ati..Ali ono stvar ukusa ko sta hoce,jedino je isplativo uzeti Nvidia ako bude cena niza od Ati-ija
Koliko vidim ATI je zapeo iz petnih zila tako da se trka nastavlja...Generalno gledano imaju vise modela kartica od nVidie za kratko vreme..nVidia ima samo dva,ajde nek bude i tri modela sa 9800 GTX + ...Fazon je u tome sto ako bih i teo dva GTX280 ili GTX260 moram da menjam i plocu jer SLI ne moze na Intel chipset a meni se ne uzima ploca sa nVidia chipset-om zbog performansi...Tako da jedina solucija u jeftinijoj varijanti ATI 4870 X2 CF i onda da uzmem monitor kao covek i picim Crysis u Full-u!Ovako mi se ne isplati...
Rezolucije su extremno velike tako da bez nekog Quad Fire-a nema nista koliko vidim. Ipak, da pustimo da vreme pokaze svoje pa cemo onda nesto pazariti. Da sam ostao na onom 19`, ne bih se cimao, ovako sad, veoma gadna situacija.
a pogledajte u testovima MSI n9800 gtx koji se kod test masine ne pojavljuje, kao i BLISS 8800 ultra, kao i 5 ASuS kartica na nekim testovima takodje zasto se razlikuju verzije drivera za grafike kada i to moze uzrokovati razlicite rezultate u testovima?
:: graficke se pojavljuju, nestaju :: za x280 ne pise proizvodja :: kao ni za radeone (u sasim testovima :: :: obicno ili navodis podatke za sve ili ni za jedno, zar ne :: :: za 280 se navode 2 drivera :: ne stoje rezultati posebno za svaki driver :: it :: :: graficke navedene za testiranje :: :: Gainward Bliss 8800 GT - (512MB DDR3) - Forceware 169.2 :: Gainward Bliss 8800 GTS 512 - (512MB DDR3) - Forceware 169.2 :: XFX GeForce 8800 GTX (768MB DDR3) - Forceware 174.1 :: ASUS GeForce 8800 Ultra (768MB DDR3) - Forceware 174.1 :: GeForce 9800 GTX (768MB DDR3) - Forceware 175.1 :: ASUS ENGTX280 - 1024 MB DDR3 - Forceware 177.39, 175.1 :: ASUS EAH3870 X2 (1024MB DDR3) - Catalyst 8.2 :: HIS Excalibur HD3870 X2 (1024MB DDR3) - Catalyst 8.2 :: Gigabyte & Sapphire Radeon HD4850 512MB (512MB DDR3) - Catalyst 8.6b HotFix :: :: a pogledajte u testovima MSI n9800 gtx koji se kod test masine ne pojavljuje, kao i BLISS 8800 ultra, kao i 5 AUSU kartica na nekim testovim :: takodje zasto se razlikuju verzije drivera za grafike kada i to moze uzrokovati razlicite rezultate u testovima :: :: Slepi :: ili samo iskljuchen mozak?
:: Da znas kako radi nebi mi verovao...Inace on je naklonjen vise ATI-ju i AMD...Mada kod njih ide i ona stara...Para vrti gde burgija nece.. :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Mislis - radi testove bez testiranja i sa carobim stapicem :: :: Ovo se moze samo tako objasniti
Ko god preferira Intel chipset morace i Ati crossfire,drugo Intel neda Nvidia licencu za quickpath ,tehnologiju slicnu kao hypertransport kod AMD-a,koja ubrzava vreme pristupa izmedju procesora i memorije.Po meni pametnije preci na ATI.
Koliko ja vidim nVidija se sprema da popije macora, prvo sledi kresanje prihoda zbog neminovnog obaranja cena krajnjeg proizvoda. Zatim tu je nemogucnost koriscenja SLI rezima rada sa pari i vise kartica sa novim intel proceosorima jer joj intel ne da licencu. A zatim vrlo lako moze da usledi novi udarac od strane AMD-a da im uskrati licencu za svoje proizvode.
Normalno treba biti bolid i pomisliti kako ce nVidija da propadne ipak je to firma koja je tu negde izmedju AMD-a i Intela na berzama vredi citavih 30-tak milijardi baksa.
Ja zbog svega navedenog prognoziram njen skori ulazak na trziste pocesora, zivi bili pa videli jer uskoro ce i Intel ponuditi trzistu sopstveni GPU, a to je rukavica u obraz nVidiji i AMD-ATi-ju.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Ko god preferira Intel chipset morace i Ati crossfire,drugo Intel neda Nvidia licencu za quickpath ,tehnologiju slicnu kao hypertransport kod AMD-a,koja ubrzava vreme pristupa izmedju procesora i memorije.Po meni pametnije preci na ATI :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.