15. Paid 0 for a 9600GT in Feb,08-now you can get a 9800GTX for that.WTF?I would be lucky to get for my 9600GT on feebay now.Thanks for assfucking your customers again Nvidia!! [Posted by: pissed | Date: 06/27/08] Reply Are you new to hardware by any chance?? It`s always been like this. Hardware prices drop quickly, especially GPUs. While it may seem to you like you`re being screwed (which you`re not), this is great for everyone else thinking about buying a new graphics card. Just look at how many choices people have for sub-0 cards at the moment. This is exactly the whole point of competition... both companies work harder to make better GPUs and sell them for lower prices. Nothing but the best for the consumer!
Good going ATI! Welcome back! :D
Ovo su neki od komentara nezadovoljnih cenama Nvidia
sto si toliko ljut na nvidiu?Ili ti Amd-Ati placa neku kintu.Ti i Bata Cele samo AMD,ATI ovo-ono.Dobro, sad smo mi svi ne znam sta sto imamo kombinaciju Intel-NVidia.Kome je GeForce usla u krv dzaba mu pricati o bilo cemu drugo. AMD se trgnuo na vreme da uradi nesto na polju GPU-a ,jer kako je preuzeo ATI, nVidija ga brije na svim poljima.Ali daleko od toga da ce NVidia da ih nemo gleda.Cekaju ljudi nesto vece da se desi na polju igrica pa da se angazuje punom snagom.Oni su prodali 8800 xxx kartica u nezna se kojem broju,pa zar mislis da ce svi prodati svoje 8800 zbog nekoliko frame-ova vishe.Oce mozda 10% njih,ali velika vecina ce cekati nesto vece da bi se resila svojih `zastarelih grafa`.I ja sam kupio svoju 8800 kad se pojavio crysis i nisam zazalio,a pre toga skoro dve godine sam gurao 7600 gt i nisam imao potrebe da je menjam. Graficke su namenjene prvenstveno igracima ,a ogromna vecina igrica je optimizovana bash za nVidiu,tako da ce proci dosta dok se Ati tu ne izbori za svoje mesto.Tu je mnogo veca prednost nV nego na polju tehnologije.Kad se pojavi nova verzija shadera ili dx eto ti nV sa nekim novim cudom ` I must have ` i cao povoljni Ati.I ja sam naravno za obaranje cena hardveru,ali ovo su zasada vise-manje sve rekla kazala vesti.To sto ce nesto vani kostati 150 $ zar mislis da ce tebi ovde prodati ispod 150-180 evrica.Te povoljnije cene ne vaze za majcicu Srbiju,mi izgleda imamo akcizu na hardver k`o na benzin.Fali samo akcizna markica . `Aj` pozdrav druze,nije mi namera bila da te uvredim ili slicno samo sam izneo svoje mislenje.
Daleko od toga da sam ljut na Nvidia ,vreme je bilo da neko i njih uzdrma.Ali mene je kod ove nove Ati hd 4800 kartice odusevio ovaj podatak:
Graficki chip ATI HD 4800 moze da transkodira 1 sat hd videa 1080 rez. u 32 minuta H.264 codec .Istu stvar Core2Duo E8500 (3.16 ghz) odradi za 9 sati i 54 minuta znaci 19 puta brze to isto odradi ATI HD 4800 .Ko se bavi multimedijom ovo je za njega raj.
Nisam neki ljubitelj igrica ,ali znam da je Nvidia tu uvek bila jaka.
Finally, the new ATI Radeon HD 4800 can encode high-definition video into H.264 or MPEG2-HD formats with its stream processors using Cyberlink’s PowerDirector software. According to ATI, a Radeon HD 4800-series graphics chip can transcode one hour of 1080p video in 32 minutes, whereas it takes 9 hours 54 minutes to do the same task using Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) central processing unit, 19 times faster.
A sta tek da kazu oni sto su uzeli 8800GTS krajem prosle godine za 300 evra kao sto sam ja
:: :: 15. Paid 0 for a 9600GT in Feb,08-now you can get a 9800GTX for that.WTF?I would be lucky to get for my 9600GT on feebay now.Thanks for assfucking your customers again Nvidia! :: [Posted by: pissed | Date: 06/27/08 :: Repl :: Are you new to hardware by any chance? :: It`s always been like this. Hardware prices drop quickly, especially GPUs :: While it may seem to you like you`re being screwed (which you`re not), this is great for everyone else thinking about buying a new graphics card. Just look at how many choices people have for sub-0 cards at the moment :: This is exactly the whole point of competition... both companies work harder to make better GPUs and sell them for lower prices. Nothing but the best for the consumer ::
Pa i ja sam se zajebucnuo kupujuci 8600gt plativsi je nekih 10500 din. sad kosta neki dinar preko 6000, da poludis. A kao kaze NBOT sta da kazu oni sto su uzeli 8800gts pre godinu dana za 300€, ka neka kazu ono sto kaze magare kad je zedno, gladno ili stogod drugo... i ja im se priduruzujem u tom njakanju mada sam izgubio daleko manje para.
A tek kad pogledate oglase na PC berzi vidite kako su cene polovnih kartica pale, ljudi zele posto poto da izvuku neku kintu iz kartica prethodne generacije pa se tako moze naci i ULTRA za 230€, a meni se cini da je to i dlaje vise nego konkurentna kartica.
Cim ati izbaci nesto dobro, odma svi krenu pricu kako nvidia nesto tu kao kulira pa ce onda da odvali, mislim prihvatite da je ati ocigledno napravio odlicnu karticu koja je dosta jeftinija od nvidie...a to sto nas nvidia jadi sa cenama, kao sto je vec neko rekao kupis 8800gts za 300e posle godinu dana ne vredi ni sto, mislim to je bas do jaja...a ati ne valja nista...
Kad neko uspe da bude 19 puta brzi u enkodiranju sa h264 od C2D E8500 to zasluzuje postovanje
29.06.2008. 14:32
status: user broj poruka: 7723
Add in board partner koji su bili lojalni samo Nvidia i imali ekskluzivne ugovore da rade samo za Nvidia ,sada su poceli da rade za Ati.Gainward ce raditi graficke sa Radeon HD 4800 .Nove graficke ce biti pod supervizijom Ati ,prema tome nece biti povecanja clock speed i tweak-ova grafickih po cemu je Gainward poznat.............
Sta tek da kazu oni koji na primer kupe novog mercedesa recimo s klasu, prve godine im padne cena skoro za trecinu sto mu dodje nekih 30000 eura i vise. E tu covek treba da pizdi a ne za neku sicu, mada svako zna u sta se upusta pa ko mu je kriv proizvodjac je tu naj manje kriv. Mozda je najbolje da niko nista ne kupuje i onda smo svi mirni.
:: A sta tek da kazu oni sto su uzeli 8800GTS krajem prosle godine za 300 evra kao sto sam ja :: :: :: :: :: :: 15. Paid 0 for a 9600GT in Feb,08-now you can get a 9800GTX for that.WTF?I would be lucky to get for my 9600GT on feebay now.Thanks for assfucking your customers again Nvidia! :: :: [Posted by: pissed | Date: 06/27/08 :: :: Repl :: :: Are you new to hardware by any chance? :: :: It`s always been like this. Hardware prices drop quickly, especially GPUs :: :: While it may seem to you like you`re being screwed (which you`re not), this is great for everyone else thinking about buying a new graphics card. Just look at how many choices people have for sub-0 cards at the moment :: :: This is exactly the whole point of competition... both companies work harder to make better GPUs and sell them for lower prices. Nothing but the best for the consumer :: :: ::
Brate pogodio si u centar. Sta god da kupis, gpu, cpu, mb, auto, televizor, bojler, izlazi novo, bolje, jeftinije. Mozda je to samo malo brze u IT industriji, ali to je cena napretka tehnologije kojim se covecanstvo toliko ponosi.
A ti sashai, dosao si na it forum, da vredjas ljubitelje it tehnologije? pozdravi burazera kineza, i kao sto sam kazes pri kraju zivota si, nisi naucio da cutis kada nemas sta pamtno da kazes?
Ako neko moze da priusti novu karticu svaki DAN, i voli to, pa zasto da je ne kupuje svaki DAN? kakve to ima veze sa tobom? ljudi kupuju za svoje pare, a ako ti nekim slucajem imas problem sa tim, ti si taj koji je retardiran.
i ta prica tvoj burazer zivi od `par` entuzijasta? ajed bre lazi decu kuci, znamo svi u kakvom je stanju trziste u zemlji i to bolje nego ti i kinez. Propade Elink, a tvoj burazer proda par grafickih kada izadje nova igrica i super mu ide.... HA-HA (osmeh i simpsons-a:)
Covek se izleteo bez veze.Znam coveka ima projektni biro 12 masina ,na svih 12 Autocad i sad po sashai filosofiji treba da radi rendering sa 286 ,a dat mu rok dokle mora da zavrsi projekte.Ili recimo obrada multimedia, koja nije bila moguca na starijim kompovima gde faktor vreme isto ima veliki znacaj.Ili po toj logici ne treba imati 1gb nego 10 mb lan,da ne nabrajam dalje ,IT je isuvise ozbiljna stvar da bi se davale olako ocene.
Sve je ovo istina ali ovakav pad cena ja jos nisam video, da nesto padne sa 350 na 120 i to za manje od godinu dana, e preterali su ga,ako se nastavi ovakvim tempom cene ce se menjati svakih dve nedelje!!!
:: :: turboforc :: :: Brate pogodio si u centar. Sta god da kupis, gpu, cpu, mb, auto, televizor, bojler, izlazi novo, bolje, jeftinije. Mozda je to samo malo brze u IT industriji, ali to je cena napretka tehnologije kojim se covecanstvo toliko ponosi. :: :: A ti sashai, dosao si na it forum, da vredjas ljubitelje it tehnologije? pozdravi burazera kineza, i kao sto sam kazes pri kraju zivota si, nisi naucio da cutis kada nemas sta pamtno da kazes :: :: Ako neko moze da priusti novu karticu svaki DAN, i voli to, pa zasto da je ne kupuje svaki DAN :: kakve to ima veze sa tobom? ljudi kupuju za svoje pare, a ako ti nekim slucajem imas problem sa tim, ti si taj koji je retardiran :: :: i ta prica tvoj burazer zivi od `par` entuzijasta? ajed bre lazi decu kuci, znamo svi u kakvom je stanju trziste u zemlji i to bolje nego ti i kinez. Propade Elink, a tvoj burazer proda par grafickih kada izadje nova igrica i super mu ide.... HA-HA (osmeh i simpsons-a:)
Sashai, pregledao sam sve tvoje (hehe `sve`) postove, druze, ti stvarno nemas sta pametno da kazes... nemoj da onda da potpaljujes vatru na forumu koji nema takav karakter. ima jos foruma gde su ljudi zeljni svadje, na pogresan si naleteo.
Nemoj da dajes pare zeni i deci, pravdaj time da nisi ovca, tvoja stvar.
postoji i kategorija entuzijasta, u celom svetu, neka su ovce kako ti kazes, ali mislim da im je bolje u zivotu nego tebi, tako da je besmisleno raspravljati.
Svako ima svoju sferu interesovanja, i glupo je da sada ti postavljas standarde, ko je ovca a ko nije... ti bas znas.. jeste.
ja takodje zavrsavam svaku prepisku sa tobom. pozdrav..cemu god...
Ajde prestani da pricas gluposti i koristis rec retardirani(nadji odgovarajuci izraz a ne ovaj koji nema veze sa onim sto zelis da kazes) jer to sto pricas(ko je ovcica a ko nije) nema veze sa ovom temom.Otvori novu temu pa cemo da vidimo ko ce sa tobom da diskutuje o tome.
:: :: :: :: :: Sashai, pregledao sam sve tvoje (hehe `sve`) postove, druze, ti stvarno nemas sta pametno da kazes... nemoj da onda da potpaljujes vatru na forumu koji nema takav karakter. ima jos foruma gde su ljudi zeljni svadje, na pogresan si naleteo :: :: :: :: Nemoj da dajes pare zeni i deci, pravdaj time da nisi ovca, tvoja stvar. :: :: :: :: postoji i kategorija entuzijasta, u celom svetu, neka su ovce kako ti kazes, ali mislim da im je bolje u zivotu nego tebi, tako da je besmisleno raspravljati :: :: :: :: Svako ima svoju sferu interesovanja, i glupo je da sada ti postavljas standarde, ko je ovca a ko nije... ti bas znas.. jeste. :: :: :: :: :: :: ja takodje zavrsavam svaku prepisku sa tobom. pozdrav..cemu god.. :: :: :: :: Pa zasto zavrsavati prepisku? Nadao sam se da ce biti vise negativnih reakcija, i drago mi je da ste se samo ti i nastyb nasli prozvanima. Stil vam bas i nije neki, argumenti jos gori, ali dobro. Plasio sam se reakcije clanova koji imaju mnogo vise postova od vas dvojice, i koji su zaista strucni, i pismeni na kraju krajeva. Oni se i nisu nasli pogodjeni mojim postovima. Ljudi su IT zaljubljenici, oni pravi, i ovakve price ih ne pogadjaju koliko vidim :: O davanju novca zeni i deci cu da razmislim. Probacu da se vadim na tvoj argument, ali ne verujem da cu uspeti, kao i nikada do sada. Doduse, ne vidim vezu izmedju bacanja para na moderne tehnologije i davanja istih porodici, ali ok :: Mozemo sve da podvedemo pod hobi, entuzijazam, donekle se slazem. Problem je samo kada to predje u patologiju i nepriznavanje da problem postoji :: Da, mozda i malo pismenosti ne bi skodilo. Marke, ja zaista nemam nista protiv zaljubljenika u informacione IT tehnologije, kao sto ti mislis. Shala mala, provokacija chak. Shteta sto si zavrsio prepisku sa mnom. Shteta, a bas si koliko cenim, autentichni, i nadasve simpatichni mladic :: Zamalo... Pozdrav ovchitzama!! :: :: :: ::
Neko je bio pomenuo da je dobra kupovina nVidia kartica zato sto podrzavaju PhysX tehnologiju. Prema prvim testovima ne treba ocekivati cuda, jer su posebne PhysX kartice i dalje neuporedivo brze u odnosu na GPU ili CPU akceleraciju, narocito pri visim rezolucijama.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.