Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gainward d-r-o-ps Nvidia exclusivity and preps Radeon HD 4800 cards
STRANA 1 OD 1
psyman Gainward d-r-o-ps Nvidia exclusivity and preps Radeon HD 4800 cards 28.06.2008. 13:15 T10692

status: user
broj poruka: 1046
http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=20575&catid=2
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm Re... 28.06.2008. 13:22 #60716

broj poruka: 1454

Molim lepo!
I dugogodišnji saradnici primećuju na koju stranu vetar duva...

Equinoxe Re: ... 28.06.2008. 13:33 #60718

broj poruka: 12057

Pa iskusno! 4850 i 4870 će da se prodaju Sava lebac.
A sa druge strane, da sam ja u nVdia-i i da se nešto pitam, Gainward više nkad prodao ni nVidia nalepnice.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

ukimafija sta Vam je tu cudno 28.06.2008. 14:13 #60723

broj poruka: 263
Palit koji je Vlasnik Gainwarda vec neko vreme radi Ati karte, kod nas je imala mozda jos ima da se kupi Palitova 3850 koja je jedno vreme do pojave 9600GSO modela bila best buy.

Ai bre BAX, hvala Bogu pa se ne pitas, to bi bio glup i brzoplet potez, a osim toga Palit je postao jedan od najznacajnijih Nvidia Partnera i to se zbog toga nece desiti, ako Asus, GA, MSI mogu da rade karte oba tabora, zasto ne bi mogli i Palit I Gainward... Prosiruju ljudi trziste...A i imaju svoje bolje custom hladjenje od 95% proizvodjaca, verovatno ce napraviti i svoje nereferentne ATI karte...

Equinoxe Pa ok je 28.06.2008. 14:28 #60725

... da prodaješ kartice oba tabora, pa šta više prodaš, a šabanski mi je da se šetaš tamo vamo gde je veća kinta.

Dragot re 28.06.2008. 14:49 #60729

broj poruka: 1149
Ja cu cim se pojavi kod nas 4850 marke Sapphire da je kupim ...
100 %%%%%

OCz re 28.06.2008. 15:04 #60731

broj poruka: 2900
4850 opasno tezi ka 150e i mislim da sam ga negde vec i video za istu sumu!
MaliAbner Re: Pa ok je 28.06.2008. 15:08 #60733

broj poruka: 7769
Pa dobro bre kolega sa najvecim... mislim brojem postova... sto tako ozlojadjeno komentarises.
Nije Gainward preletac nije on okrenuo ledja nVidiji samo popunjava trziste boljom ponudom proizvoda nista vise.
Konretno ti u ovom slucaju logika nije ispravna, jer oni nisu odlucili da napuste excllusiv-u nVidije zbog vece kinte kod AMDeke posto su njihove kartice jeftinije, znaci nije u kinti problem a mozda i jeste (kad kupujes samo GPU) ali to je opet stvar poslovne politike i jednih i drugih.

Konkretno i ti bi trebalo da si zadovoljniji posto ce nVidija neminovno morati da smanj cene CITATI MANJE DA DERE NAS KRAJNJE KORISNIKE, pa ces moci da kupis nesto jace za manje para, zar ne?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: ... da prodaješ kartice oba tabora, pa šta više prodaš, a šabanski mi je da se šetaš tamo vamo gde je veća kinta
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
TheBear Re: 28.06.2008. 15:54 #60739

broj poruka: 6502
Ja ne znam zasto je Gainward skuplji od palita a karte su im iste npr. Gainward 9600GT Golden sample isto izgleda kao Palit 9600GT sonic samo sto je jedna crno crvena a druga zuta a Palit je jeftiniji 20-30E.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 28.06.2008. 16:21 #60744

@MaliAbner
Ja sam svakako happy što će ATI biti zaista konkurentan sa HD4xxx serijom i sigurno će nVidia malo da olabavi cene, što nikako ne znači da nVidia nema dobre kartice i da ima potrebe izgubiti njihov ekskluzivitet radi trenutnog stanja stvari i bolje (za sada) cene ATI kartica.
Uopšte ne kapiram potez. Prodaješ jedno i drugo, praviš dobre kartice, pa nek korisnici vide šta im je povoljnije/potrebnije.
Deluje mi kao ruganje nVidia-i. `E sad ćete da vidite, šta su dobre i povoljne kartice, pa pa nVidia.`

obradmi Nije dobar nijedan monopol 28.06.2008. 17:45 #60750

broj poruka: 7723
Kartica izgleda stvarno mocno ,citam po net u da je u Engleskoj prava potraznja za njom.
Nvidia menadzeri su se toliko izlupetali sa izjavama pre ovoga da je to smesno ,pocevsi od onih na racun Intela pa do Amd-a,pa kao nije bitan directix 10.1 ,ne treba 2 gpu jezgra na graficku itd..,ali to je ono valjda kad slava udari u glavu.Neka im ovo bude otreznjenje ,cekamo odgovor Nvidia i dalje spustanje cena.
MaliAbner Re: Re: ... 28.06.2008. 18:02 #60752

Ma cini se da je AMD dobio vetar u ledja od Intela jos samo da i u CPU napravi nesto ljudski pa da i tu malo kliznu cene pa da menjamo racunare kompletno i masemo repicima kako smo dobro i povoljno prosli pa makar gringosi zadovoljno trljali ruke sto su nas o5 navukli na kupovinu.

:: @MaliAbne
:: Ja sam svakako happy što će ATI biti zaista konkurentan sa HD4xxx serijom i sigurno će nVidia malo da olabavi cene, što nikako ne znači da nVidia nema dobre kartice i da ima potrebe izgubiti njihov ekskluzivitet radi trenutnog stanja stvari i bolje (za sada) cene ATI kartica.
:: Uopšte ne kapiram potez. Prodaješ jedno i drugo, praviš dobre kartice, pa nek korisnici vide šta im je povoljnije/potrebnije.
:: Deluje mi kao ruganje nVidia-i. `E sad ćete da vidite, šta su dobre i povoljne kartice, pa pa nVidia.
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
psyman cena 28.06.2008. 18:05 #60753

broj poruka: 1046
4870 za sada je 230 funti

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-100-HT

dok 9800 gx2 moze sada da se nadje za 315 funti

http://www.dabs.com/productlist.aspx?&NavigationKey=11137&NavigationKey=418440000&CategoryselectedId=11137&PageMode=1&PageOffset=0&RecordOffset=0#Paging
urosk Ima kod nas SAPPHIRE 4850 28.06.2008. 19:27 #60757

broj poruka: 462
u a-mazu imas sapphire 4850 i kosta nekih 13 ipo hiljada!!!

MaliAbner Re: Ima kod nas SAPPHIRE 4850 28.06.2008. 20:55 #60765

Nece skoro ATi na ovu stranu dok se ne rasprodaju zalihe 8800gt i slicnih jer je cena ista a ulozili su kintu u te kartice (neki modeli su i dalje preko 200€) i sta sad da rade sa njima ako puste 4850 po 150€, jedino da sakupljaju prasinu.

:: u a-mazu imas sapphire 4850 i kosta nekih 13 ipo hiljada!!
zandarm Re: Re: Ima kod nas SAPPHIRE 4850 28.06.2008. 21:07 #60770

broj poruka: 1454
Ima je na spisku i kosta 13700.

:: Nece skoro ATi na ovu stranu dok se ne rasprodaju zalihe 8800gt i slicnih jer je cena ista a ulozili su kintu u te kartice (neki modeli su i dalje preko 200€) i sta sad da rade sa njima ako puste 4850 po 150€, jedino da sakupljaju prasinu
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: u a-mazu imas sapphire 4850 i kosta nekih 13 ipo hiljada!!
:: ::
BataCele ... 28.06.2008. 22:26 #60786

broj poruka: 1532
160 jevreja.

http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=42879

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

NastyB Sve mi se čini kao Deja-vu!! 29.06.2008. 12:25 #60801

broj poruka: 729
Kad se pojavio GTX ili, još bolji primer, Ultra, koštala je besmislenih 750€ i zaista su je samo oni koji imaju para na bacanje kupovali, ali, evo, i posle dve godine ta karta je, verovatno, brža od svih na tržištu, izuzev 4870 i GT280. Čini mi se da nVidia sa 280 radi istu stvar, napravila je najbrži i najbolji grafički čip, sa HARDVERSKIM Physx i CUDA tehnologijama (ono HARDVERSKI sam povećao zbog priča da to radi brže na ATI-ju) i papreno ga zacenila. Čim budu videli da će AMD sa 4850 i 4870 definitivno postati najprodavanije karte, ne sumnjam da će se ubrzo pojaviti neki, na primer, GT220 urađen u 55nm procesu, sa još nekim novitetima, po ceni od, recimo, 200 evrića, koji će kao od šale da gazi 4850...kao što je bio slučaj sa 8800GT kada se pojavio, a onda opet iz početka.
Sve je već viđeno...
MaliAbner Re: Sve mi se čini kao Deja-vu!! 29.06.2008. 14:21 #60810

Mislim da ih bas iz tog razloga treba kazniti i kupovati samo ATi dok se ne opamete i ne pokusavaju da ljudima prodaju `jaja za bubrege` tj da kao naprave novi procesor koji je brzi i jeftiniji od onog provog koji je samo brz i skup.
Inace to sto spominjes je GTX+, ali ovog puta i AMD ima odgovor za sada se prodaju samo HD4850, a kad se pojavi 9800GTX+ pojavice se nova serija HD4850 sa proizvodjacima na volju pustenim klokovima GPU-a i memorije sto u stvari nVidia zeli da uradi sa GTX+.

Sve ovo sa brzim skidanjem cena nVidia kartica ce donositi daleko manje love zelenoj bagri tako da ce uskoro morati da budu dosta realniji i nadam se pametniji pogotovu prilikom politike odredjivanja cene krajnjeg proizvoda.

:: Kad se pojavio GTX ili, još bolji primer, Ultra, koštala je besmislenih 750€ i zaista su je samo oni koji imaju para na bacanje kupovali, ali, evo, i posle dve godine ta karta je, verovatno, brža od svih na tržištu, izuzev 4870 i GT280. Čini mi se da nVidia sa 280 radi istu stvar, napravila je najbrži i najbolji grafički čip, sa HARDVERSKIM Physx i CUDA tehnologijama (ono HARDVERSKI sam povećao zbog priča da to radi brže na ATI-ju) i papreno ga zacenila. Čim budu videli da će AMD sa 4850 i 4870 definitivno postati najprodavanije karte, ne sumnjam da će se ubrzo pojaviti neki, na primer, GT220 urađen u 55nm procesu, sa još nekim novitetima, po ceni od, recimo, 200 evrića, koji će kao od šale da gazi 4850...kao što je bio slučaj sa 8800GT kada se pojavio, a onda opet iz početka
:: Sve je već viđeno..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs