Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Vase misljenje.....
STRANA 1 OD 1
ZgY Vase misljenje..... 25.06.2008. 15:12 T10656

status: user
broj poruka: 195

Elem posedujem crt Compaq P1100 21``.....Zanima me gde je najbolje odneti ga na servis (sitniji kvar) i isto tako zanima me koji su tft monitori najbolji za prepress....Istina nikada nisam hteo da radim na tft-u pripremu ali izgleda da cu morati....Isto tako ako neko zna kako je najlakse iskalibrisati tft monitore da ne lazu (boja) ......
Hvala u napred i u zdravlje...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 25.06.2008. 15:18 #60361

broj poruka: 12796
Za servis nisam siguran, ali ako zelis monitor sa preciznim bojama moras da uzmes TFT sa MVA, PVA ili najbolje IPS panelom. Nikako TN panel...
Za najpreciznije boje ces morati da kupis alat za kalibraciju...

ZgY .... 25.06.2008. 15:41 #60364

broj poruka: 195
Hvala Daum ako mozesh malo poblize da mi pojasnish alat za kalibraciju i da li toga ovde ima...

marke .... 25.06.2008. 16:10 #60371

broj poruka: 384

Samsung SyncMaster XL20 :) mislim da ide i alat za kalibraciju sa njim... cudo ne ide i mali kinez koji to radi :) preeeskup :)
Daum Re: .... 25.06.2008. 19:23 #60464

broj poruka: 12796
Cisto da znas, nisu jeftini...
Ovde ih imas gomilu cisto da vidis kako izgledaju i koliko kostaju. Kace se na displej monitora i preko softvera se podesavaju boje...

http://www2.chromix.com/ColorGear/Shop/ProductList.cxsa?refcode=cmmeasure&-session=SessID:D4C8CCCB0f42c18DDDSpm2417E20

Ima ih mnogo na toj strani, i nisu svi za monitore, ali vecina ovako izgleda:

http://www2.chromix.com/ColorGear/Shop/productdetail.cxsa?toolid=1062&num=29&refcode=cmmeasure&-session=SessID:D4C8CCCB0f42c18DDDSpm2417E20

:: Hvala Daum ako mozesh malo poblize da mi pojasnish alat za kalibraciju i da li toga ovde ima..
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs