Imam 21` IBM P275, mnogo je star ali radi i to dosta dobro. Medjutim, kada ga iskljucim, odnosno kad ugasim komp (hard reset), kada ga opet upalim monitor pocinje ubrzo da se gubi u smislu cuje se zvuk kao `cak` (podseca na prekidac i shlajfuje), a to `cak` se u najgorem slucaju ponavlja nekoliko puta maltene zaredom. Slika se zacrveni na momente i pomalo treperi, i oce da se ugasi. Ponekad se i ugasi. Ali UVEK se povrati posle kraceg vremena. Obicno kad opet ugasim i upalim monitor i upalim komp, onda se dosta brzo `oporavi`. Poenta je u tome sto to traje vec oko godinu dana ili duze. Nikad se nista ne desi osim toga. Doduse, ponekad se desi da promeni boju, ali ona se opet vrati. Da li neko zna sta bi moglo da bude, nekog normalnog servisera i koliko bi otprilike moglo da kosta? Hvala unapred
Najverovatnije je VN trafo ili smercuju trimeri na njemu. Sama zamena ovoga nije isplativa. Ili je sinhronizacija druge resekte (G2) u problemu sto se da proveriti. Ne verujem da su hladni lemovi, pre mi lici na trafo. U tom slucaju nemoj traziti servis. Ako bas hoces javi mi se na mig@verat.net pa cu ti proslediti podatke.
Brate, nemas pojma koliko dobro radi. Ukljucen je 24/7 i nema NIKAKVIH problema. radi bez anomalija, nema trzaja, nema promene boja, nema problema DOK radi, verovao ti ili ne. A s obzirom da ga bas retko gasim (recimo ako prebacujem hard ili slicno), to i nije neki problem. Ovaj monitor TFT kategorije mogu samo da sanjaju. Jedino sto je neverovatno jeste to sto se on posle toliko vremena jos uvek vraca i pored tog cimanja, pa ti vidi. Jedini problem je sto nikako da nadjem vrednu zamenu jer 10% monitora (CRT) nema te osobine i osvezenje slike. A TFT zaobilazim u shirokom luku, daleko je to od kvalitetne CRT kategorije. poz
life`s a bitch...and then you die.
:: i svi ostali problemi tebi govore, citiram: radi i to dosta dobro! :: poslusaj masin :: :: poz za tebe batice masino, btw jos visis ovd :: mene smara da odgovaram, a i ne`am pc u vojsci, pa samo citam postove sa fona, mrzi me da kucam
Ako imate znanje, usisivač (Kirbi odgovara) i oštru četku od dlake, isključite monitor iz mreže 220V, otvorite ga i dooooobro očistite od prašine. Možda se monitoru produži vek za još koju godinu. Ako to ne pomogne, MACHINE je dao rešenje.
miki Pogledaj relej.Da je počo da riknjava visikonaponski trafo onda bi i u radu svremena zezo to jest probijo napon između namotaja. Skini poklopac sa releja pa očisti kontakte .Nadam se da će ti to pomoći,jer to je bilo i na moj EIZO MONITOR.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.