Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI-jev R700 pobeđuje GTX 280
STRANA 1 OD 1
obradmi ATI-jev R700 pobeđuje GTX 280 12.06.2008. 09:15 T10369

status: user
broj poruka: 7723
http://www.vr-zone.com/articles/Radeon_HD_4870_X2_R700_Beats_GeForce_GTX_280/5851.html

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=6416&Itemid=39
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Gle čuda!!! 12.06.2008. 09:52 #58454

broj poruka: 729
Ko bi rekao da će kartica sa dva najnovija grafička čipa da pobedi karticu sa jednim??!! Zaista, pravo čudo!!
I čudo je da je 3870X2 brža od 8800GT. Što bi je poredili sa, recimo, 9800X2?? Nema svrhe...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

stefanon >..> 12.06.2008. 10:08 #58457

broj poruka: 268
Dobro je da Aiti ima tako jaku karticu, jer ce Nvidia tesko odrzati cene preko 400e za svoj GTX 280, jos ako je brza...
Po meni je 3870x2 daleko bolja kartica od 9800x2 ako gledamo cenu.

TheBear U 3d marku 12.06.2008. 10:50 #58459

broj poruka: 6502
beats the NVIDIA GeForce GTX 280 in 3DMark Vantage. Znaci u 3d marku a u igrama cemo tek da vidimo. Verovatno ce obe karte biti jake ali ce ja mislim gtx280 biti brza.U 3d marku su 3870 i 8800gt blizu po performansama ali je u igrama 8800gt jaca.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ati R700 brzi za oko 12 % od Nvidia GTX 280 12.06.2008. 11:43 #58463

3DMark Vantage Extreme je izuzetno kompleksan test za graficke , koji je za ovu priliku postavljen na ekstremne vrednosti .Ati R700 je dobio 5500 poena, a nvidia GTX 280 4800 poena.Posledica ovoga bi moglo da bude spustanje cena Nvida grafickih.
Vaskev re 12.06.2008. 13:08 #58467

broj poruka: 1673
Dual GPU protiv Single GPU-a a tako mala razlika i to u 3DMarku a u igricama zahvaljujuci Ati-jevim `sjajnim` drajverima verovatno i ne postoji ili je cak i obrnut slucaj, smesno, tuzno - ko zna. Jos da Nvidia spusti cene na nivo Ati-a bas se pitam koliki bi odnos prodatih kartica bio?

obradmi Nvidia nikad vise 12.06.2008. 13:21 #58468

Meni je riknula jedna Nvidia graficka posle toga uzimam samo Ati.Neka napravi Nvidia bolju graficku u 55 nm procesu ko joj brani.

NastyB Re: Nvidia nikad vise 12.06.2008. 14:08 #58472

:: Meni je riknula jedna Nvidia graficka posle toga uzimam samo Ati.Neka napravi Nvidia bolju graficku u 55 nm procesu ko joj brani
::

Heh, kada rikne kartica, onda je to najmanje do toga da li je nVidia ili ATI. Verovatno si kupio neku jeftinu, imena koje teško može da se izgovori. Ja, lično, nikad više ne kupujem ATI karte, jer su im drajveri katastrofa. Da, radiće CoD4 i nove igre, ali ako u isto vreme hoću da odigram, recimo, Mafia-u ili KotOR, ili, sačuvaj me Bože, nešto još starije, onda mogu da se slikam. Sa nVidia kartama tih problema nema. Instaliraj i teraj...
obradmi Losa iskustva 12.06.2008. 14:24 #58475

Riknula mi je na DFI ploci socket A AMD procesor pre jedno tri godine ta agp Nvidia graficka ne mogu da se setim naziva ,ali imala je tv out i nije bila jeftina tada ,dok je radila lepo je odradjivala stvarno i tada je imala bolji software od Ati koji jos nije bio u vlasnistvu AMD-a,jedno godinu dana je radila ok i posle puc,vratim Ati Agp ponovo na masinu i reko posle toga Nvidia nikad vise.Sa nvidiom sam imao lose iskustvo posle na Asus ovoj ploci koja je imala integrisani nvidia lan ,taj nvidia lan mi je pravio show i sto je najgore probam njihov Nvidia raid ,kad i tu isto problema koliko volis ,zameni plocu i resim problem.E sad da li se meni tako zalomilo nemam pojma ,uglavnom takvo mi je iskustvo. Sad imam Club-3D Radeon HD3450 radi super.Cini mi se da su Ati graficke velike mazge podnose sve zivo mada Nvidia ima bolji software.
Daum ... 12.06.2008. 15:10 #58484

broj poruka: 12796
Shit od ATI-a ne bih uzeo mrtav. Drajveri su im katastrofalni, i u zadnjih 10 godina ovo se nije popravilo!
A realno, ovo je sve pucanje u prazno za ATI. Polako tone u bankrot...

Daum Re: Losa iskustva 12.06.2008. 15:14 #58486

Problem ti pravio nvidia RAID i LAN? Kakve to veze ima sa grafickom? Poznato je da nForce pravi vise problema od Intela, ali ovo nema veze sa grafickom. Ja imam nvidiinu prvu 3d graficku iz 1997. koja jos uvek radi. Uvek se nadje neki proizvodjac kao Gigabyte, Eagle, ili Palit koji ce da napravi smece od graficke samo da je proda, ali to ne znaci da je to do proizvodjaca GPU-a...

:: Riknula mi je na DFI ploci socket A AMD procesor pre jedno tri godine ta agp Nvidia graficka ne mogu da se setim naziva ,ali imala je tv out i nije bila jeftina tada ,dok je radila lepo je odradjivala stvarno i tada je imala bolji software od Ati koji jos nije bio u vlasnistvu AMD-a,jedno godinu dana je radila ok i posle puc,vratim Ati Agp ponovo na masinu i reko posle toga Nvidia nikad vise.Sa nvidiom sam imao lose iskustvo posle na Asus ovoj ploci koja je imala integrisani nvidia lan ,taj nvidia lan mi je pravio show i sto je najgore probam njihov Nvidia raid ,kad i tu isto problema koliko volis ,zameni plocu i resim problem.E sad da li se meni tako zalomilo nemam pojma ,uglavnom takvo mi je iskustvo. Sad imam Club-3D Radeon HD3450 radi super.Cini mi se da su Ati graficke velike mazge podnose sve zivo mada Nvidia ima bolji software
MaliAbner Re: re 12.06.2008. 15:16 #58487

broj poruka: 7769
Kad poredis proizvode poredi ih po ceni a ne po broju procesora, ako AMD-ATi bude jeftiniji od GTX280 sta te briga koliko GPU-a ima.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Dual GPU protiv Single GPU-a a tako mala razlika i to u 3DMarku a u igricama zahvaljujuci Ati-jevim `sjajnim` drajverima verovatno i ne postoji ili je cak i obrnut slucaj, smesno, tuzno - ko zna. Jos da Nvidia spusti cene na nivo Ati-a bas se pitam koliki bi odnos prodatih kartica bio
obradmi Ako je Ati R700 jeftiniji od Gi TX 280 sta te briga koliko ima jezgara. 12.06.2008. 15:42 #58493

Daum ako si lepo procitao sta sam napisao video bi da mi je riknula graficka Nvidia .A da sam na Asus ploci deluxe sa nvidia chipsetom imao probleme sa Nvidia raid i lan njihov je bio chipset.
Znaci posmatrao sam ih kao kompaniju.
Ati pravi sad mnogo bolje drivere nego ranije ,ja sam svedok toga .I na kraju sto kaze Mali Abner ,ako je Ati R700 jeftiniji od Gi TX 280 sta te briga koliko ima jezgara.Nvidia se nafatirala love od Sony play station 3 gde je i stvarno napravila dobru graficku ,a lan, raid su im njasre .
stefanon Re: Re: re 12.06.2008. 15:49 #58495

broj poruka: 268
Slozio bih se u potpunosti. Ako je ati brzi a uz to jeftiniji sto kupovati nvidia kartice?

:: Kad poredis proizvode poredi ih po ceni a ne po broju procesora, ako AMD-ATi bude jeftiniji od GTX280 sta te briga koliko GPU-a ima
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: Dual GPU protiv Single GPU-a a tako mala razlika i to u 3DMarku a u igricama zahvaljujuci Ati-jevim `sjajnim` drajverima verovatno i ne postoji ili je cak i obrnut slucaj, smesno, tuzno - ko zna. Jos da Nvidia spusti cene na nivo Ati-a bas se pitam koliki bi odnos prodatih kartica bio
:: ::
Daum ... 12.06.2008. 15:52 #58498

Naravno ako je jeftiniji da nije bitno koliko jezgara ima. Ali ono najbitnije kod ATI-a se nije promenilo vise od 10 godina. Drajveri. Zbog toga nikad necu uzeti ATI...
A to sto ce imati 2 jezgra. samo zamisli kolilko napajanje ce ti trebati onda za taj ATI u poredjenju sa Geforce GT serijom...

Miguelinho RE@ Daum 12.06.2008. 17:48 #58519

broj poruka: 211
vecite dileme ATI - nVidia. u principu, bas me briga kako se zove proizvodjac, iliti proizvod ako je kvalitetan i ako meni odgovara. ovo sto cu reci ne odnosi se ni na koga licno, ali mi nije jasno da uvek postoje ljudi koji su `tvrdi` u svojim stavovima tipa `samo xyz firma, i niko vise`. ja se kompjuterima bavim skoro 16 godina i koristio sam sam `milion` razlicitih grafickih karti, a medju nima i nVidia i ATI graficke karte i to raznih proizvodjaca, i moje misljenje je da ATI pravi kvalitetnije proizvode koji su dugovecniji. kada to kazem, mislim na njihovu mogucnost koriscenja na najnovijem zabavnom softveru, tj. igrama. a da su im driveri shit, to jeste. cesto sam imao problema sa njima, ali kada se namesti, sve je bolje nego nVidia. to je subjektivno misljenje. takodje, najvece probleme sam imao sa nVidia grafickim kartama famoznog MSI i ASUS (za ne poverovati), a koji su karakteristicni za ATI karte, tj. driveri su bili problem. medjutim, mene takve stvari nece odvratiti od koriscenja jednog ili drugog proizvoda. trenutno je nVidia bolja, tj. brza, ali tu mozemo da pricamo o optimizovanosti drivera, a nikako o boljem arhitektonsko/inzenjerskom resenju.
nadam se da nisam udavio, bas mi se pisalo (ne pishalo). :)

pajsgudgud asdka 12.06.2008. 17:50 #58520

broj poruka: 3742
Istom logikom Nvidia može da zakolje ATi sa recimo GTX280x2. Što ne uradi? Pa jednostavno ne znaju da naprave takvu kartu i ko ih *ebe(znaju al šta dobiju). Pogledajte samo 9800x2 mislim koje njesra od karte. Ati to radi dosta bolje isto kao što Nvidia pravi bolje gpu-ove.

Sad kao neću da kupim bržu Atix2gpu kartu zato što nisu fer prema Nvidiji koja je poštena i ne vara narod već im prodaje single karte za besne pare. Što se tiče drajvera možda su bili loši, ali sada je stvar sasvim drugačija. Ko neveruje može da dođe kod mene da opegla Jericho, Bioshock, Toca3 etc, na mojoj bajatoj ATi karti(X1650pro 512ddr2) i još bajatijem AMD procesoru @2Ghz (sa full efektima na 1280x1024 gura sve, Toca racing vozi na rez1650sa 4xAA).

a sta ti ja znam...

skar stvarno! 12.06.2008. 21:12 #58550

broj poruka: 3992
ne razumem vas, koji se prepirete oko kartica,uvek je bilo da se o ukusima ne raspravlja,zasto bi neko ko hoce da ima bolju kartu kupio nvidiu 8500 koja je njesra od grafe kad za iste pare moze da uzme 3650 koja pojede 8500 a i dobro se bije sa 8600 cipom i to sve zarad drajvera,ljudi ja cu uvek ici linijom manjeg otpora sto znaci da ce pre uzeti ati umesto nvidie,ako za manje pare dobijem istu ili pak bolju kartu
NADAM SE DA CE SE VECINA SLOZITI SAMNOM

NastyB A ponekad... 13.06.2008. 01:14 #58581

...poželim da odigram nešto staro, recimo Mafiju, KotOR, Escape From Monkey Island, Grim Fandango, itd...pa još sam stavio Vistu 64...ako ovo neko potera na ATI-ju neka mi javi. Kod ortaka koji ima 3870 i Vistu 64, ništa od ovoga ne mrda. Treba li da napomenem da na Visti 64 i 8800GT sve radi glatko kao dečja guza? Zbog toga ne volim ATI.
Daum Re: asdka 13.06.2008. 02:37 #58600

Pusti ti te priche, da te vidim kad je izashao Bioshock, gomila ATI kartica nije mogla da je pokrene :D :D :D
Ne znam po kojoj logici ti je 9800GX2 njesra od karte. To sto je cena visoka je nebitno, nekome je to puno, nekome nije, ali je trenutno najjacha karta...

:: Istom logikom Nvidia može da zakolje ATi sa recimo GTX280x2. Što ne uradi? Pa jednostavno ne znaju da naprave takvu kartu i ko ih *ebe(znaju al šta dobiju). Pogledajte samo 9800x2 mislim koje njesra od karte. Ati to radi dosta bolje isto kao što Nvidia pravi bolje gpu-ove.
:: Sad kao neću da kupim bržu Atix2gpu kartu zato što nisu fer prema Nvidiji koja je poštena i ne vara narod već im prodaje single karte za besne pare. Što se tiče drajvera možda su bili loši, ali sada je stvar sasvim drugačija. Ko neveruje može da dođe kod mene da opegla Jericho, Bioshock, Toca3 etc, na mojoj bajatoj ATi karti(X1650pro 512ddr2) i još bajatijem AMD procesoru @2Ghz (sa full efektima na 1280x1024 gura sve, Toca racing vozi na rez1650sa 4xAA).
:: a sta ti ja znam..
pajsgudgud Re: Re: asdka 13.06.2008. 08:36 #58612

broj poruka: 3742
Njesra je u smislu da su to dve karte od kojih su jednoj odsekli pinove povezali je sa drugom umotali u lim zalepili selotejpom i to prodaju kao dual gpu kartu. Cena je visoka baš zato što dobijaš dve kartice u jednoj, a ne dva gpua na jednoj ploči, što je čini mi se i ideja vodilja cele priče sa dual varijantama(ušteda u proizvodnji i svemu ostalom). Da je 9800x2 najjača stoji, al obrati pažnju na nju kada je budu ocenjivali sa vremenske distance od dve tri godine.
a sta ti ja znam...

:: Pusti ti te priche, da te vidim kad je izashao Bioshock, gomila ATI kartica nije mogla da je pokrene :D :D :
:: Ne znam po kojoj logici ti je 9800GX2 njesra od karte. To sto je cena visoka je nebitno, nekome je to puno, nekome nije, ali je trenutno najjacha karta..
:: :: Istom logikom Nvidia može da zakolje ATi sa recimo GTX280x2. Što ne uradi? Pa jednostavno ne znaju da naprave takvu kartu i ko ih *ebe(znaju al šta dobiju). Pogledajte samo 9800x2 mislim koje njesra od karte. Ati to radi dosta bolje isto kao što Nvidia pravi bolje gpu-ove.
:: :: Sad kao neću da kupim bržu Atix2gpu kartu zato što nisu fer prema Nvidiji koja je poštena i ne vara narod već im prodaje single karte za besne pare. Što se tiče drajvera možda su bili loši, ali sada je stvar sasvim drugačija. Ko neveruje može da dođe kod mene da opegla Jericho, Bioshock, Toca3 etc, na mojoj bajatoj ATi karti(X1650pro 512ddr2) i još bajatijem AMD procesoru @2Ghz (sa full efektima na 1280x1024 gura sve, Toca racing vozi na rez1650sa 4xAA).
:: :: a sta ti ja znam..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs