Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Test Results of ATi Radeon HD 4800 Series
STRANA 1 OD 1
psyman Test Results of ATi Radeon HD 4800 Series 11.06.2008. 18:42 T10362

status: user
broj poruka: 1046
http://forum.donanimhaber.com/m_23897423/tm.htm
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saa re 11.06.2008. 18:48 #58365

broj poruka: 124
Kolike ce biti cene ?
bata89 re 11.06.2008. 18:56 #58368

broj poruka: 163
Dal se zna cena i jedne i druge grafe ???

stefanon Za 4850 pise ispod 200$ 11.06.2008. 18:57 #58369

broj poruka: 268
Znaci oko 130e, a bice brza od 9600gt oko 50%, razmsljam da prodam moju 9600-icu sta vi mislite?

4870 pise da ce biti brza oko 40% od 9800gtx, jos ako neko zna koliko ce kostati...

psyman tabela doduse starija 11.06.2008. 18:58 #58370

broj poruka: 1046
http://xtreview.com/addcomment-id-5083-view-HD-4870-vs-9800-GX2-benchmark.html

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=10154&forid=12&katid=2
dz0ni Re: Za 4850 pise ispod 200$ 11.06.2008. 20:02 #58375

broj poruka: 880
da da, sto znaci da ce kod nas biti u startu 200e, a mozda cak i vise ...

:: Znaci oko 130e, a bice brza od 9600gt oko 50%, razmsljam da prodam moju 9600-icu sta vi mislite
::
:: 4870 pise da ce biti brza oko 40% od 9800gtx, jos ako neko zna koliko ce kostati..
io62s Re: Za 4850 pise ispod 200$ 11.06.2008. 20:06 #58378

broj poruka: 371
:: Znaci oko 130e, a bice brza od 9600gt oko 50%, razmsljam da prodam moju 9600-icu sta vi mislite
:: 4870 pise da ce biti brza oko 40% od 9800gtx, jos ako neko zna koliko ce kostati..

Sacekaj ti sa prodajom svoje kartice, jer to sve samo PISHE da je tako...pishe i na tarabi znas vec sta, pa neces da je j#%@#
stefanon >..> 11.06.2008. 20:25 #58380

broj poruka: 268
Primetio sam na stranim sajtovima dosta jeftinije periferne komponente, ali grafika proc i ram kostaju kao i kod nas. Videcemo kad stigne kod nas kakve ce biti cene.

TheBear Re:Za 4850 pise ispod 200$ 11.06.2008. 20:44 #58387

broj poruka: 6502
Koliko ce onda da kosta 9600 mora da joj se obori cena drasticno ako je 50% sporija od ove 4850. Veruj mi kostace jedno 150-200evra sigurno tako brza karta.Uvek je bilo koliko para toliko i muzike sem za ove najbrze modele tipa 8800ultra.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 11.06.2008. 22:42 #58413

broj poruka: 1532
Nakon nedelju-dve cene ce biti prakticno identicne kao kada su se pojavile 3850 i 3870. Znaci, prva nesto preko 160, a druga nesto preko 210 jevreja.

Prvih par nedelja cene su krajnje neizvesne zbog `poreza na budale`.
andrejnp E nebi vise uzeo ATI!! 12.06.2008. 06:39 #58447

broj poruka: 486

Nema tih para za koje bi opet uzeo ATI nema sanse!
Da se bre smarm sa drejverima po ceo nepada mi napamet!!!!!! Zjebi ti to sto je ATI dva put bolja od nvidie kad moras da se guzis 7 dana u nedelji da napravis da za svaku igricu rade isti dajveri. Nemogu ljudi da naprave drajvere pa to ti je!

Aj u zdravlje!!!

MaliAbner Re: E nebi vise uzeo ATI!! 12.06.2008. 09:09 #58451

broj poruka: 7769
Ja nikad nisam imao problem sa ATi drajverima, problem je u ljudima sto ne zele da instaliraju samo DD nego se loze na CC ili CCC.
Znaci samo Display Driver i nista vise, problema nema, glava ne boli i to je to.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Nema tih para za koje bi opet uzeo ATI nema sanse
:: Da se bre smarm sa drejverima po ceo nepada mi napamet!!!!!! Zjebi ti to sto je ATI dva put bolja od nvidie kad moras da se guzis 7 dana u nedelji da napravis da za svaku igricu rade isti dajveri. Nemogu ljudi da naprave drajvere pa to ti je
:: Aj u zdravlje!!
mikruli ATI vs. NVIDIA 12.06.2008. 09:31 #58453

broj poruka: 56
Te price oko toga da su drajveri za ATI kartice losi, kao i da je kvalitet slike na NVIDIA karticama losiji su glupost. Prosto postoji mogucnost izbora pa jednostavno izaberes sta odgovara tvojim potrebama.
Imao sam i GeForce, sada imam ATI i nikada nisam imao nikakvih ozbiljnijih problema ni sa jednim ni sa drugim karticama. I jos jedna stvar koju hocu da kazem, nisu uvek upravljacki programi problem (drajveri) kao sto svi odmah pomisle. Nekada i directX pravi probleme, pa nekompatibilnost ploce i graficke, itd. Moze biti vise razloga zasto nesto ne radi, ali odmah udri na upravljacke programe.

P.S. Pre dva dana instaliram Jazz i Faust avanturu i svaki put kad je startujem pukne igra i izbaci me u Windows. Pretrazim po netu i dodem do informacija da mora da se instalira neki update da sve to moze da radi na ATI-ju. Uradim to i opet isto. I naravno odma bi se svalila krivica na `drajvere`. Medutim skinem directX 9, instaliram 8.1 dobijen uz igru i sve radi bez problema i bez potrebe za ikakvim update-om. Ovo je samo jedan primer kada bi svi posumnjali na `drajvere`. Zato ne treba odmah svaljivati svu krivicu na `drajvere`.

NastyB Re: ATI vs. NVIDIA 12.06.2008. 09:58 #58456

broj poruka: 729
:: P.S. Pre dva dana instaliram Jazz i Faust avanturu i svaki put kad je startujem pukne igra i izbaci me u Windows. Pretrazim po netu i dodem do informacija da mora da se instalira neki update da sve to moze da radi na ATI-ju. Uradim to i opet isto. I naravno odma bi se svalila krivica na `drajvere`. Medutim skinem directX 9, instaliram 8.1 dobijen uz igru i sve radi bez problema i bez potrebe za ikakvim update-om. Ovo je samo jedan primer kada bi svi posumnjali na `drajvere`. Zato ne treba odmah svaljivati svu krivicu na `drajvere`

E, da si to `metnuo` na nVidija karticu, ne bi morao ni da se akaš sa internetom, tražeći problem, niti deinstalirao directX (a kako ti rade novije directx 9 igre sada??), nego samo instaliraš i vozi. U tome je stvar.
mikruli Re: Re: ATI vs. NVIDIA 12.06.2008. 11:34 #58462

E, da si to `metnuo` na nVidija karticu, ne bi morao ni da se akaš sa internetom, tražeći problem, niti deinstalirao directX (a kako ti rade novije directx 9 igre sada??), nego samo instaliraš i vozi. U tome je stvar.

Pre verujem da je problem u MS directX-u, jer da su problem drajveri to ne bi radilo ni na 8.1.
Uzgred recimo na ELSA GeForce nisam uspeo da pokrenem FIFA 99 a bez problema mogu na ATI-ju. A sto se tice igranja nisam neki strastveni igrac. I kad nesto igram imam jednu do dve igre na racunaru koje zaista vrede i nije mi bitno sto nisu najnovije.

MaliAbner Re: Re: Re: ATI vs. NVIDIA 12.06.2008. 15:23 #58492

broj poruka: 7769
ma bre prilicno je cudno to sa igrama, Sid Mayer Pirates mi je na 9550 radio ko sat, a na 8600gt nisam mogao da ga prepoznam neke testere i budalastine kad krenes da trazis blago ne mozes da koristis durbin jer nema slike u prozoru itd... ko je tu sad lud a ko zbunjen itd...

Ako HD48xx bude jeftiniji, brzi ljudi ce ga kupovati, normalno ako bude dostupan, i to je to.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: E, da si to `metnuo` na nVidija karticu, ne bi morao ni da se akaš sa internetom, tražeći problem, niti deinstalirao directX (a kako ti rade novije directx 9 igre sada??), nego samo instaliraš i vozi. U tome je stvar.
:: Pre verujem da je problem u MS directX-u, jer da su problem drajveri to ne bi radilo ni na 8.1
:: Uzgred recimo na ELSA GeForce nisam uspeo da pokrenem FIFA 99 a bez problema mogu na ATI-ju. A sto se tice igranja nisam neki strastveni igrac. I kad nesto igram imam jednu do dve igre na racunaru koje zaista vrede i nije mi bitno sto nisu najnovije
andrejnp Ma nema tu sta da se prica!!! 12.06.2008. 18:13 #58522

broj poruka: 486

NE UMEJU DA NAPRAVE DRAIVER DA RADE NA MAKAR 705 IGRCA OK.

JA EVO KUBURIM SA 1950 PRO SKORO 11 MESECI.

Kako koja igrica izadje trci na net trazi draivere ali kad instaliram nove nemogu da ne sjebu neku prethodnu igricu! Isti je bio slucaj i sa ranijim genracijam grafickih. Npr 9200, 9600, 9800 jedno vreme nije moglo da se igra NFS u lanu i to sve zbog njiihovih catalisy drajvera.

Moje neko misljenje nek daju nekom drugom da im napravi drajvere ima da oderu NVIDIU za 70%. Svek dok ovako aljkavo rade mogu samo da kaskaju za Nvidiom.

Tako im je Kako im je ja ostajem pri ovom sve dok se ne promeni nesto u POGLEDU GLUPIH DRAJVERA!!
mikruli Drajveri 12.06.2008. 20:07 #58538

Moram da priznam da ni jednu najnoviju igricu nisam igrao, ali one stare (do 2007. god) sve besprekorno rade na mom Gigabyte Radeon 1950pro u full-u na 1200x1024. Takode rade besprekorno u full-u na Sapphire Radeon 9600pro na zeninom racunaru. Jedini problem koji sam imao (ako moze da se nazove problemom) to je igrica Jazz and Faust. Znaci niti jedan problem. E sad opet kazem na ovo mozda utice i kombinacija ploca-graf. karta. Verujem da pojedinci imaju problema sa drajverima, ali prateci druge forume isto tako sam video da pojedinci imaju problema i sa NVIDIA drajverima. Takode imaju problema da im graf. karta jednostavno ne radi na odredenoj vrsti ploce. Ne moze se za sve generalno okriviti drajvere. Osim toga kao sto je MaliAbner rekao treba instalirati samo drajvere. I ja tako radim. Nikad ne instaliram gomilu gluposti koja dolazi uz njih. Dakle cista i samo cista instalacija drajvera. E sad da li je moguce poboljsati drajvere to je drugo pitanje. Mozda i jeste, ali nemoj da zaboravis jos jednu stvar. Oko 80% igara je optimizovano za GeForce. Tako da nije samo do drajvera, nego i razvojni timovi kada bi prilagodili igrice Radeonima sasvim bi drugacija situacija bila. Normalno je da se onda NVIDIA bolje ponasa u igrama, ali opet ta razlika nije toliko velika i na svakome od nas je da izabere koja mu karta vise odgovara.

Pozdrav svima na forumu

Pisko Drajveri, drajveri... 12.06.2008. 22:35 #58557

broj poruka: 6650
andrej, nemobj biti isključiv, mada je rezultat takav ili sličan kao što kažeš, ipak, krajnje je nepošteno okriviti DAAMIT (ATI) za nekompatibilne drajvere. Veeeeliki krivac za to je i nvidia is mean to be kampanja dopingovanja razvojnih timova pc igara od strane rivalske kompanije nvidia. ATI ne daje pare (dobro, ne daje toliko koliko nvidia) razvojnim timovima, već pokušava kroz drajvere DA IZBEGNE namerno izazvane nekompatibilnosti ili potenciranje slabijih tački u arhitekturi ati čipova u odnosu na nvidia-u. Ko od nas nije kokoš (ko` što reće Štulić u svojoj pesmi, da rano liježe i slabo vidi-pamti) mogao bi da se seti jedne izvanredne igre i njenog pojavljivanja - FarCry..... na nvidjinim karticama bilo je problema sa teksturama, izgled je bio odvratan kad ga uporediš sa ati-jem itd. itd. a na ATI-ju, čak i prethodnih generacija radilo je i izgledalo super... I, onda je nakon pokušaja ignorisanja, nvidia platila i odjednom, gle čuda, nakon patch-a razvojnog tima crytek-a ii njihovi drajveri rade ok sa FarCry-om. I, dalje, nvidija je uvek spremna na krađu. Zarad par poena kod Komandanta Marka, neće obraditi 1/2 slike - tj. sve uglove ekrana, da bi oslobodila grafički procesor.... neće keširati teren i teksture.... smanjiće gamut i paletu boja.... sve zarad pretpostavljenog igrača morona i slepinju.. i par poena. Zato većina tvrdi da na ATI-ju nekako ima bolju sliku (sa manje frejmova, jel`te...) iako ne zna da objasni.
I, na kraju, jedan VEEEELIKIIII minus za nvidiju: brate, kako glupe i slične nazive daje svojim karticama - modelima! Qriminai!:l
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs