Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Radeon HD 4870 X2 R700 Beats GeForce GTX 280
STRANA 1 OD 1
psyman Radeon HD 4870 X2 R700 Beats GeForce GTX 280 07.06.2008. 02:39 T10262

status: user
broj poruka: 1046
http://www.vr-zone.com/articles/Radeon_HD_4870_X2_R700_Beats_GeForce_GTX_280/5851.html

http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=20296&catid=2
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 07.06.2008. 02:46 #57728

broj poruka: 12057

`The R700 card is basically made up of two RV770 GPUs with 2x256-bit memory interface to either GDDR3 or GDDR5 memories.`

Nice!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

SkyFire Cccccc...Mrtva Trka! 07.06.2008. 02:53 #57729

broj poruka: 18472
Mislim da nece ipak biti finalno od nVidie sto se tice GTX280 u specifikacijama...Ili ce da ga friziraju ili da izbacuju Ultra280 neku koja ce da zbrise ATI a Boga mi i neki 280GX2!Jos se nista ne zna a meni licno ide u prilog da karta bude sto snaznija!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

psyman Inace 07.06.2008. 03:01 #57733

broj poruka: 1046

intel ne dozvoljava nvidi-i da napravi chipset za nadolazeci nahelem,barem za sada tako da nema sli-a za entuziaziste...
MaliAbner Ha, znaci tako Intel stiti svoje interese... 07.06.2008. 09:10 #57739

broj poruka: 7769
On ce i dalje imati najbolji CPU i chipset, uzeo je od AMDeke licencu za Crossfire i tako ce AMDeka uvek biti nosom iznad vode jer ce gubitke od CPU-a nadoknaditi dobitkom od GPU Crossfire-a, a nVidia neka svoje SLI kombinacije zabode u `ljubicu` ili neka ih upari uz trenutno losiji CPU (AMD) ali buduci da AMDeka ima kompletnu platformu moci ce da parira SLI pa ni tu nece biti lose za njega ipak je to njegovo bunjiste.

Ko sto sam pre par meseci rekao ceka se treci igrac na polju CPU-a a to je nVidia jer kako stvari idu Intel i AMD zele da je se rese jer ih opasno ugrozava, a i previse je bezobrazna covece pa njene graficke karte kostaju ko dva solidna procesora.

Za navedeni HD 4870 X2 gotovo sigurno nemam para (ili ne zelim da dam toliko) ali sledece nedelje dobijam neki zaostatli dug pa se mozda ispruzim za neki HD 4850 ili 4870 bez X2 ili neki mozda neki 4850 sa X2 da najzad osetim 1920x1200 u maksimumu.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

nvidia8800 Re: Cccccc...Mrtva Trka! 07.06.2008. 09:11 #57740

broj poruka: 168
Slazem se, uzimamo je cim izadje, taman dok je istestiramo izaci ce novija revizija ili Ultra model, ili GX2, sta god...

:: Mislim da nece ipak biti finalno od nVidie sto se tice GTX280 u specifikacijama...Ili ce da ga friziraju ili da izbacuju Ultra280 neku koja ce da zbrise ATI a Boga mi i neki 280GX2!Jos se nista ne zna a meni licno ide u prilog da karta bude sto snaznija
::
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Re: Re: Cccccc...Mrtva Trka! 07.06.2008. 10:19 #57748

broj poruka: 3742
Voleo bih da vidim taj GX2 model, `oće da bude ko sa 9800GX2 dve ploče zalepiš selotejpom jednoj odsečeš pinove(neko je okačio link pre izvesnog vremena kada je lik odsekao precizno deo pinova kako bi mu stala karta u pci slot) obmotaš lim oko njih i ćeraj životinju...
a sta ti ja znam...

:: Slazem se, uzimamo je cim izadje, taman dok je istestiramo izaci ce novija revizija ili Ultra model, ili GX2, sta god..
:: :: Mislim da nece ipak biti finalno od nVidie sto se tice GTX280 u specifikacijama...Ili ce da ga friziraju ili da izbacuju Ultra280 neku koja ce da zbrise ATI a Boga mi i neki 280GX2!Jos se nista ne zna a meni licno ide u prilog da karta bude sto snaznija
:: ::
:: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: :: @PCBeast@
:: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
Vaskev re 07.06.2008. 11:01 #57752

broj poruka: 1673
Razlika je veoma mala s`obzirom da je Crveni dual-GPU resenje, izgleda da se ATI koncentrisao na izbacivanje svojih resenja u x2 varijanti kako bi na blic zauzeo bolju poziciju pred buducim kupcima. Ipak kvalitet i kompatibilnost drajvera je daleko bitnija (bar meni) pa stoga hvala ali ne-hvala.

obradmi Ne moze Sony play station 3 i Intel u isto vreme 07.06.2008. 11:50 #57758

broj poruka: 7723
Intel je naljutila izjava Nvidinog glavnog menadzera `CPU is dead` ,a sama se Nvidia nafatirala love od Intelovih x86 platformi.Ovako nesto i treba Nvidia s obzirom da se ne moze na dve stolice tj. i u Sony play station 3 i sa Intelom ,otuda i njihov enormni profit.Sa druge strane ovo ide na ruku AMD ATI ,kao i uvek AMD se uvek nekako izvuce ,a i stize im pomoc iz IBM-a celokupni IBM ov 45 nm proces izrade procesora je pored postojeceg u USA prebacen i u AMD fabrike u Nemackoj ,inace za taj nacin izrade procesora u 45 nm i kazu da ce biti jeftiniji od Intelovog .
Elfusion Re: Ha, znaci tako Intel stiti svoje interese... 18.06.2008. 13:33 #59374

broj poruka: 416

Elektrofusion

:: On ce i dalje imati najbolji CPU i chipset, uzeo je od AMDeke licencu za Crossfire i tako ce AMDeka uvek biti nosom iznad vode jer ce gubitke od CPU-a nadoknaditi dobitkom od GPU Crossfire-a, a nVidia neka svoje SLI kombinacije zabode u `ljubicu` ili neka ih upari uz trenutno losiji CPU (AMD) ali buduci da AMDeka ima kompletnu platformu moci ce da parira SLI pa ni tu nece biti lose za njega ipak je to njegovo bunjiste
:: Ko sto sam pre par meseci rekao ceka se treci igrac na polju CPU-a a to je nVidia jer kako stvari idu Intel i AMD zele da je se rese jer ih opasno ugrozava, a i previse je bezobrazna covece pa njene graficke karte kostaju ko dva solidna procesora
:: Za navedeni HD 4870 X2 gotovo sigurno nemam para (ili ne zelim da dam toliko) ali sledece nedelje dobijam neki zaostatli dug pa se mozda ispruzim za neki HD 4850 ili 4870 bez X2 ili neki mozda neki 4850 sa X2 da najzad osetim 1920x1200 u maksimumu
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
Ja kazem da su i nvidia i intel ekstremni lopovi ali pogotovu intel koji za sicu napravi procesor a proda ga za 1000 evra. pa nvidia mora da (misli se na njene proizvodjace:asus,gainward...)napravi i plocu i nabavi memoriju i da napravi cip i sve to da spoji i jednu grafu a intel napravi cip, okuje ga disipatorom i trazi 1000_arku.Da nisu nesto mnogo vise materijala potosili na onaj procesor koji radi na 3 u odnosu na onaj koji radi na 2.4Gh kada je trostruko skuplji,.... bezobrazluk
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs