Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Asus 8800GT ili 8800GT-TOP
STRANA 1 OD 1
Vaskev Asus 8800GT ili 8800GT-TOP 05.06.2008. 16:58 T10228

status: user
broj poruka: 1673
Koliko se greju i koliko su bucne u radu, takodje me zanima mogucnost montaze Zalman VF700Cu na pomenute kartice i da li bi se nesto dobilo u vidu poboljsanja fabrickog hladjenja?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Asus 8800GT ili 8800GT-TOP 05.06.2008. 17:00 #57452

broj poruka: 18472
OK su karte...TOP verzija je fabricki overclockovana..Greju se uobicajeno kao i ostale...Mogao bi da stavis taj Zalman,skinuo bi 10-15c Vise nego stock cooler a dobio bi na tisini!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Koliko se greju i koliko su bucne u radu, takodje me zanima mogucnost montaze Zalman VF700Cu na pomenute kartice i da li bi se nesto dobilo u vidu poboljsanja fabrickog hladjenja
::
Vaskev re 05.06.2008. 17:05 #57453

Ok, jos uvek koristim Asus7950GT i sa Zalmanom na 60% odrzava temperaturu GPU-a na max 59-60, sta bih mogao da ocekujem od 8800GT-TOP pri slicnom broju obrtaja sa Zalmanom, koliko se 8800GT vise greje od 7950GT onako okvirno?

pwner re 05.06.2008. 17:08 #57454

broj poruka: 475
Bax2003 je pomenuo da se kod Asus Top verzija grafickih kartica ne moze podesiti brzina venta, vec non-stop cepa 100%, pa uzmi u obzir i ovo.

OFF: Kad vec pomenu Zalman, da li neko zna gde je moguce nabaviti kulere ovog proizvodjaca? Mail, pls.
SkyFire Re: re 05.06.2008. 17:30 #57457

Zavisi sta te interesuje?!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Bax2003 je pomenuo da se kod Asus Top verzija grafickih kartica ne moze podesiti brzina venta, vec non-stop cepa 100%, pa uzmi u obzir i ovo
:: OFF: Kad vec pomenu Zalman, da li neko zna gde je moguce nabaviti kulere ovog proizvodjaca? Mail, pls.
Erestun Re: re 05.06.2008. 17:42 #57461

broj poruka: 1797
Pomocu RivaTuner-a, eVGA Precicion ili samog asusovog programa je moguce smanjiti i povecati broj obrtaja kulera. Moj 8800GTS TOP se okrece na 60% pomocu Rive.

:: Bax2003 je pomenuo da se kod Asus Top verzija grafickih kartica ne moze podesiti brzina venta, vec non-stop cepa 100%, pa uzmi u obzir i ovo
:: OFF: Kad vec pomenu Zalman, da li neko zna gde je moguce nabaviti kulere ovog proizvodjaca? Mail, pls.
SkyFire Re: Re: re 05.06.2008. 17:49 #57465

A na koliko bese ono radi tvoj GTS?

@PCBeast@

:: Pomocu RivaTuner-a, eVGA Precicion ili samog asusovog programa je moguce smanjiti i povecati broj obrtaja kulera. Moj 8800GTS TOP se okrece na 60% pomocu Rive
:: __________________________________________________________________
:: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster,
:: that has grown and spawned a darkness,
:: a darkness we can not tolerate
:: :: Bax2003 je pomenuo da se kod Asus Top verzija grafickih kartica ne moze podesiti brzina venta, vec non-stop cepa 100%, pa uzmi u obzir i ovo
:: ::
:: :: OFF: Kad vec pomenu Zalman, da li neko zna gde je moguce nabaviti kulere ovog proizvodjaca? Mail, pls.
Erestun RE: 05.06.2008. 18:06 #57470

Prcaj prcaj Nebeski...NIKAD neces naci onaj kuler :-P
740Mhz....respektivno :P

pwner Re: Re: re 05.06.2008. 18:06 #57471

Ok, samo sam preneo nesto sto sam procitao, nisam tvrdio :D.
Vaskev pregledaj ovo, postoji i deo sa temperaturama:
http://firingsquad.com/hardware/nvidia_geforce_8800_gt_512mb_roundup/default.asp

:: Pomocu RivaTuner-a, eVGA Precicion ili samog asusovog programa je moguce smanjiti i povecati broj obrtaja kulera. Moj 8800GTS TOP se okrece na 60% pomocu Rive
:: __________________________________________________________________
:: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster,
:: that has grown and spawned a darkness,
:: a darkness we can not tolerate
:: :: Bax2003 je pomenuo da se kod Asus Top verzija grafickih kartica ne moze podesiti brzina venta, vec non-stop cepa 100%, pa uzmi u obzir i ovo
:: ::
:: :: OFF: Kad vec pomenu Zalman, da li neko zna gde je moguce nabaviti kulere ovog proizvodjaca? Mail, pls.
Equinoxe Re: 05.06.2008. 18:27 #57474

broj poruka: 12057

Ja bi uzeo običan i onda ga klokovao koliho hoću i hladio kako hoću. Haročito što na TOP modelima ne rade temperaturni senzori.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Vaskev re 05.06.2008. 18:39 #57477

Haročito što na TOP modelima ne rade temperaturni senzori.

Bax2003, jel to stvarno, ako ne rade senzori onda me ne cudi sto nema podesavanja fan-a (barem automatskog sa Smart Doctorom). Ako je to tacno, jel` si probao sa Nibitorom da podesavas u biosu, jel` to radi. Jel` moze sa biosom od 8800GT pa da joj posle menjas samo frekvenciju za GPU i Mem?

Equinoxe Re: 05.06.2008. 18:44 #57481

Pa što bi ja ovde izmišljao, video svojim očima ASUS 8800GT Top modelu, sve sam programe i verzije drajvera probao. Temperatura koju očitavaju je 0 stepeni. To verovatno može da otključa flashovanjem BIOS-a. E da se ne bi zezao. Imaš OC-ovanu karticu a ne znaš koliko se greje, genijalna fora od strane ASUS-a. Čak ni onaj njihov ASUS Doctor i ostali utility progami ništa ne kapiraju. Idiotluk. Čak i ako se kartica ne greje, hoću to da vidim.

SkyFire Re: re 05.06.2008. 18:47 #57483

Moze Nibitor-om sve da se sredi!

@PCBeast@

:: Haročito što na TOP modelima ne rade temperaturni senzori
:: Bax2003, jel to stvarno, ako ne rade senzori onda me ne cudi sto nema podesavanja fan-a (barem automatskog sa Smart Doctorom). Ako je to tacno, jel` si probao sa Nibitorom da podesavas u biosu, jel` to radi. Jel` moze sa biosom od 8800GT pa da joj posle menjas samo frekvenciju za GPU i Mem
doncocos Re: Asus 8800GT ili 8800GT-TOP 05.06.2008. 18:48 #57485

broj poruka: 417
Evo ja mogu da ti prenesem neko svoje iskustvo sa Asus 8800 GT 512 karticom. Fabricki ventilator je prilicno bucan u full loadu. Pomocu Asusovog Smart Doctora mozes da mu smanjis broj obrtaja, ali se tada kartica prilicno greje. Ja sam fabricki kuler zamenio sa Cooler Master CoolViva Pro SE i temperature vga cipa i memorije su se smanjile sa preko 75/65 stepeni u full loadu na >60/50. Montaza kulera je vrlo jednostavna, jedino lepak na memorijskim hladnjacima relativno slabo drzi dok se kartica prvi put ne zagreje. Od zamene kulera proslo je oko 2 meseca i mogu ti reci da sam zadovoljan. Inace kartica nije klokovana.

Erestun @bax 05.06.2008. 18:52 #57487

Bas taj Asus normalno radi kod mene. Temp i rpm...sve ocitava, sve moze da se setuje...cak sam ga i klokovao malo...ali nema nekih vidljivih promena. Zadovoljan sam sasvim kako radi fabricki overklokovan.

Erestun Greska...izvinjavam se... 05.06.2008. 18:54 #57489

ne GT nego GTS....za GT nisam siguran...

Equinoxe Re: 05.06.2008. 18:57 #57491

diavolonbg user je bio kod mene sa njegovom karticom. Nisam hteo da flashujem i da se igram sa njegovom karticom, definitivno je Nibitor rešenje, svoju bi flash-ovao odmah, samo što je ne bi kupio.

Vaskev re 05.06.2008. 19:07 #57498

Pa evo nadjoh da taj isti problem 0.0C nije ekskluziva samo TOP modela nego i obicnog GT-a, bar tako kazu ljudi jednom forumu, cak su se i zalili direktno Asus podrsci i dobili odgovor da u novijoj reviziji SmartDoctora (5.08) je taj bug ispravljen. Hteo sam da pogledam Biosa u Nibitoru ali nema za verziju TOP, samo za obicne GT i to za 3 revizije. Ma definitivno na nju ide ZalmanVF700Cu ali samo da jos odlucim koju verziju i sigurno ce biti Asus.

SkyFire Re: re 05.06.2008. 19:12 #57499

Sve jedno koja je verzija...Isto ce se clockovati,mozda za nijansu malo vise TOP ali nije za sigurno...Sve je to diskutabilno i zavisi od samog primerka...Ja recimo imam dva Asus-a 8800 GTS i prezadovoljan sam!Ovaj mi pici za svaki dan na 800-840 Mhz za GPU!Zalman ce ti pomoci,nema sumnje!Mozda bi se sad odlucio za 8800 GTS TOP,ne znam,sve zavisi...Inace treba sacekati GTX260-280 po meni i ne bacati pare sad na ove GTS modele ili pak ih kupiti polovne u garanciji ako ovi GTX-i budu dosta skuplji!

@PCBeast@

:: Pa evo nadjoh da taj isti problem 0.0C nije ekskluziva samo TOP modela nego i obicnog GT-a, bar tako kazu ljudi jednom forumu, cak su se i zalili direktno Asus podrsci i dobili odgovor da u novijoj reviziji SmartDoctora (5.08) je taj bug ispravljen. Hteo sam da pogledam Biosa u Nibitoru ali nema za verziju TOP, samo za obicne GT i to za 3 revizije. Ma definitivno na nju ide ZalmanVF700Cu ali samo da jos odlucim koju verziju i sigurno ce biti Asus
Vaskev re 05.06.2008. 19:26 #57502

Ma i Asus je qrva, nijedna kartica iz serije 79xx nije mogla da dostigne TOP model, jer na TOP modele stavljaju biranu seriju cipova, verovatno je to i sada slucaj. Kako stvari sada stoje verovatno cu preskociti seriju 8800 i sacekati to novo cudo pa da vidim cene, ako budu naduvane u medjuvremenu ce cene 8800 kartica jos malo pasti. Ma nisam pametan, i ovako mi sve radi kako treba, ja koristim rezoluciju 1280x1024 za sta je sasvim dovoljan i 7950GT/512. Je*em li ga, tek sad sam u nedoumici.

pwner Re: re 05.06.2008. 19:32 #57504

Obavezno sacekaj da nove kartice dodju kod nas, jer ce iste povuci pad cena starijih modela. Mozda ne odmah, ali definitivno ce pasti cene...

:: Ma i Asus je qrva, nijedna kartica iz serije 79xx nije mogla da dostigne TOP model, jer na TOP modele stavljaju biranu seriju cipova, verovatno je to i sada slucaj. Kako stvari sada stoje verovatno cu preskociti seriju 8800 i sacekati to novo cudo pa da vidim cene, ako budu naduvane u medjuvremenu ce cene 8800 kartica jos malo pasti. Ma nisam pametan, i ovako mi sve radi kako treba, ja koristim rezoluciju 1280x1024 za sta je sasvim dovoljan i 7950GT/512. Je*em li ga, tek sad sam u nedoumici
zevs1 Re: 05.06.2008. 19:52 #57515

broj poruka: 17

Imam dve nedelje Asus 8800gt 512mb sa glaciator kulerom i posle 2h igranja na 1440x900 max.temperatura je bila na 63 stepeni.Smart doctor ima podesavanje brzine ventilatora
po zelji.Kartica nije OC-a i za sada sam zadovoljan!
zevs1 Re: 05.06.2008. 19:53 #57516

broj poruka: 17

Imam dve nedelje Asus 8800gt 512mb sa glaciator kulerom i posle 2h igranja na 1440x900 max.temperatura je bila na 63 stepeni.Smart doctor ima podesavanje brzine ventilatora
po zelji.Kartica nije OC-a i za sada sam zadovoljan!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs