POz svima, pojavio mi se jako ozbiljan problem na kompu.Srecom ima puno simtoma pa cemo valjda uspeti da nadjemo krivca.Komp je radio fino dok sam imao 7600GS na kompu(ostatak konfiguracije 939dual sata2,4200+X2,2GB Geil,Dvd rezac i citac,2 ventilatora i napajanje trust 520W).Kada sam pre mesec danao ubacio ASUS 8800GT problemi su poceli.Bukvalno se ne zna kada ce komp da zakuca nekad se desi da nece iz prve da digne system(prodje start-up pojavi se destkop i slika se zamrzne a on ne prihvata ni jednu komandu),pri igranju zahtevnijih igara moze da se desi da isto tako zamrzne(to me jao iznervira)Da napomenem da mi je FPS odlican nema usporavanja sve igre lete ali sta vredi...Takodje povrh svega mi se ponekad pojavi da usled surfa na netu iskoci crni ekran a malopre mi je iskocio ruzicasti ekran-sve zamrzne pa je restart jedino resenje.Sve ovo moze da se desi nekoliko puta u tou dana a moze da se desi i jednom u cetiri dana nema pravila. E sad je najvaznije naci krivca i ukloniti problem.Ja 99% tipujem na napajnje ali necu da se zalecem prek konslutacije sa vama.U pitanju je neki sugavi Trust kao 520W na 12V grani ima kao 28 A ali daj Boze da ima i toliko.Kostalo me je 35 E, a sajt im je lose odradjen pa na netu me moze nista da se sazna o napajanju.Sve sam uredno povezao i cak iskljucio svu optiku,ventilatore pa mi sada rede zaucava ali naravno da ovo nije resenje.Nadam se da ce neko uspeti da prepozna gorepomenute simtome i da mi kaze u cemu je problem.. Hvala unapred
Da li si povezao napajanje na grafiku (ako ga ima?) Ako to napajanje nije kako treba onda racunar zakucava kada kartica povuce kada je angazujes u 3D.
Cudno je sto se zakucava kad se racunar ukljuci... ne bi trebalo... kartica ne vuce mnogo vecu struju u poredjenju sa prethodnom karticom. Imao sam slican problem napajanje nije bilo dobro i racunar se zakucavao SAMO u 3D igrama... pocne i zakuca se vrlo brzo... ili jednostavno pri pokretanju igre zamrzne...
Probaj da iskljucis DVD rezac i citac pa vidi sta se desava...
Ako ti zakucava sa iskljucenim DVD rezacem i citacem na ikonama (prilikom starta racunara) 99% kartica nesto zeza...
nisi naveo koju ploču imaš, mislim da ploča pravi problem sa novom grafom. Možda bi update biosa pomogao. Drugo može biti da grafa nije dobro legla u slot i treće što mi pada napamet je temperatura grafe, si proveravao kolko se greje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.