Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Radeon HD 4850 Vs HD 4870 Vs GeForce 9800GTX Vs 8800GT
STRANA 1 OD 1
psyman Radeon HD 4850 Vs HD 4870 Vs GeForce 9800GTX Vs 8800GT 01.06.2008. 12:38 T10146

status: user
broj poruka: 1046
http://www.3dfxzone.it/news/puntatore.php?uid=7580
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 01.06.2008. 12:42 #56703

broj poruka: 12057

[Immagine ad alta risoluzione] - ali grafik sve govori, samo još da vdimo cene 4870, i ako ne odu u nebo, mogao bi Radeon lepo da se oporavi sa ovim modelom.

Hardware news, like always from psyman. Thx.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

dz0ni ... 01.06.2008. 13:00 #56705

broj poruka: 880

Pa ne znam bas... meni radeon deluje ko da je jos vise potonuo u poredjenju sa nvidijinim GTX 200 modelima

plus sto nove graficke donose i nove tehnologije http://www.nvidia.com/object/nvidia_physx.html
psyman Re: ... 01.06.2008. 13:13 #56706

broj poruka: 1046
nisu to ati-jevi najjaci aduti,bice tu jos ikseva a mozda i nekih novih serija.generalno gledano ima napredka procentualno i to dosta.poz

::
:: Pa ne znam bas... meni radeon deluje ko da je jos vise potonuo u poredjenju sa nvidijinim GTX 200 modelima
:: plus sto nove graficke donose i nove tehnologije http://www.nvidia.com/object/nvidia_physx.html
pajsgudgud A 4870x2 01.06.2008. 13:43 #56713

broj poruka: 3742
će verovatno parirati GTX-evima.
Evo i malo info-a u vezi priče o prodaji ATi-a.
Za sada sektor zadužen za razvoj grafike ostaje u posedu AMD-a(jer im on donosi solidnu zaradu), dok će se sektor koji zovu hand held(prave čipove za Motorolu) i sektor za proizvodnju HD čipova(Sony Bravia) biti prodati najverovatnije, prvi izvesnom Protkomu(koji su imali ekskluzivu na određene ATi čipove) , a drugi govorilo se o Soniju mada od toga najverovatnije neće biti ništa. Naravno AMD je primoran na taj potez inače odoše u pm.
a sta ti ja znam...

obradmi Ne verujem da ce AMD da pukne 01.06.2008. 16:25 #56750

broj poruka: 7723
Verovatno prodaju deo koji je radio za Motorolu ,jer Motorola ne moze da im placa.Poznato je da je Motorolu pocistila Nokia sa trzista i Motorola se deli na vise firmi.A sto se tice Nvidia ,mislim da nisu trebali da pljuju Intel ,jer novija Intelo-va arhiktetura tako su najavili nece imati podrku za SLI ,a imace za ATI crossfire.Drugo tu je i integracija CPU i GPU koja se najavljuje i kod AMD-a i kod Intela ,takodje i tu nema mesta za Nvidia ,postoji i izjava jednog od glavnih Intelovih menadzera da ludilo sa grafickim karticama treba da prestane.I ne zaboravite iza AMD-a uvek stoji IBM ,Opteron arhiktetura se pravila u IBM laboratorijama ,takodje i prvi 64 btini procesor.Pa i ovaj 45 nanometara proces izrade kod AMD -a je po IBM tehnologiji.
pajsgudgud Re: Ne verujem da ce AMD da pukne 01.06.2008. 18:08 #56772

Vala tu integraciju(sistem on chip) najavljuju već dosta dugo pa nikako da krenu. Čudno mi je malo da Intelov menadžer to kaže, moguće da je to izjavio jer obrću nedovoljno love po seriji kartica.
a sta ti ja znam...

:: Verovatno prodaju deo koji je radio za Motorolu ,jer Motorola ne moze da im placa.Poznato je da je Motorolu pocistila Nokia sa trzista i Motorola se deli na vise firmi.A sto se tice Nvidia ,mislim da nisu trebali da pljuju Intel ,jer novija Intelo-va arhiktetura tako su najavili nece imati podrku za SLI ,a imace za ATI crossfire.Drugo tu je i integracija CPU i GPU koja se najavljuje i kod AMD-a i kod Intela ,takodje i tu nema mesta za Nvidia ,postoji i izjava jednog od glavnih Intelovih menadzera da ludilo sa grafickim karticama treba da prestane.I ne zaboravite iza AMD-a uvek stoji IBM ,Opteron arhiktetura se pravila u IBM laboratorijama ,takodje i prvi 64 btini procesor.Pa i ovaj 45 nanometara proces izrade kod AMD -a je po IBM tehnologiji.
MaliAbner Re: Re: Ne verujem da ce AMD da pukne 01.06.2008. 19:50 #56780

broj poruka: 7769
Eh pa tu su samo sto nisu...
Veca revolucija bi bili drajveri pisani za bios (intelova zamisao) ali se tome usprotivio MS jer bi u tom slucaju bili ugrozeni njegovi interesi posto bi tada svaki OS imao adekvatne drajvere pa bi utakmica bila zanimljivija.

Inace vidim da cetrta runda ide AMDeki... (najzad)

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Vala tu integraciju(sistem on chip) najavljuju već dosta dugo pa nikako da krenu. Čudno mi je malo da Intelov menadžer to kaže, moguće da je to izjavio jer obrću nedovoljno love po seriji kartica
:: a sta ti ja znam..
:: :: Verovatno prodaju deo koji je radio za Motorolu ,jer Motorola ne moze da im placa.Poznato je da je Motorolu pocistila Nokia sa trzista i Motorola se deli na vise firmi.A sto se tice Nvidia ,mislim da nisu trebali da pljuju Intel ,jer novija Intelo-va arhiktetura tako su najavili nece imati podrku za SLI ,a imace za ATI crossfire.Drugo tu je i integracija CPU i GPU koja se najavljuje i kod AMD-a i kod Intela ,takodje i tu nema mesta za Nvidia ,postoji i izjava jednog od glavnih Intelovih menadzera da ludilo sa grafickim karticama treba da prestane.I ne zaboravite iza AMD-a uvek stoji IBM ,Opteron arhiktetura se pravila u IBM laboratorijama ,takodje i prvi 64 btini procesor.Pa i ovaj 45 nanometara proces izrade kod AMD -a je po IBM tehnologiji.
pajsgudgud Re: Re: Re: Ne verujem da ce AMD da pukne 01.06.2008. 19:58 #56786

A šta se dešava sa tužbom AMD-a protiv Intela(podmićivanje programera da pišu kodove za njiove drajvere)???
a sta ti ja znam...

:: Eh pa tu su samo sto nisu..
:: Veca revolucija bi bili drajveri pisani za bios (intelova zamisao) ali se tome usprotivio MS jer bi u tom slucaju bili ugrozeni njegovi interesi posto bi tada svaki OS imao adekvatne drajvere pa bi utakmica bila zanimljivija
:: Inace vidim da cetrta runda ide AMDeki... (najzad
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: Vala tu integraciju(sistem on chip) najavljuju već dosta dugo pa nikako da krenu. Čudno mi je malo da Intelov menadžer to kaže, moguće da je to izjavio jer obrću nedovoljno love po seriji kartica
:: :: a sta ti ja znam..
:: ::
:: :: :: Verovatno prodaju deo koji je radio za Motorolu ,jer Motorola ne moze da im placa.Poznato je da je Motorolu pocistila Nokia sa trzista i Motorola se deli na vise firmi.A sto se tice Nvidia ,mislim da nisu trebali da pljuju Intel ,jer novija Intelo-va arhiktetura tako su najavili nece imati podrku za SLI ,a imace za ATI crossfire.Drugo tu je i integracija CPU i GPU koja se najavljuje i kod AMD-a i kod Intela ,takodje i tu nema mesta za Nvidia ,postoji i izjava jednog od glavnih Intelovih menadzera da ludilo sa grafickim karticama treba da prestane.I ne zaboravite iza AMD-a uvek stoji IBM ,Opteron arhiktetura se pravila u IBM laboratorijama ,takodje i prvi 64 btini procesor.Pa i ovaj 45 nanometara proces izrade kod AMD -a je po IBM tehnologiji.
obradmi Da bila je ta izjava na americkim sajtovima 01.06.2008. 20:21 #56788

broj poruka: 7723
Prvo je Nvidia prozvala Intel kao u stilu Intel se zaludjuje sa brzim procesorima,a favorizujuci Nvidia GPU i kome to danas treba.Pa su onda stigle izjave iz Intela.Po meni Intel je tu u pravu ,a i takva integracija CPU i GPU bi smanjila izdatke korisnika za kompjuter.Mada po meni postoji jos jedno ludilo ,a to je stavljanje 4,8 ili 16 jezgara u procesor sto trenutno rade AMD i Intel.Jer pogledajte IBM Power 6 procesor 45 nm koji dostize oko 5 GHZ po default , ima samo 2 jezgra ,a pri tom potrosnja je ista kao Power 5.Mislim da se Mac grdno kaje sto je presao na x86.Naci cete po sajtovima da Itunes brze ubacuje 20 puta fajlove u library sa IBM Power 6 procesorima od Intel Itanium.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs