Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
pitanje.... tft ..naravno 22`....
STRANA 1 OD 1
doe pitanje.... tft ..naravno 22`.... 30.05.2008. 14:29 T10081

status: user
broj poruka: 21
sta kupiti...
View Sonic vx2235wm
Samsung 2232bw
Lg 226wtq

meni se najvise svidja view sonic,a i mislim da je bolji od lg i samsunga.. sta Vi mislite?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 30.05.2008. 14:33 #56372

broj poruka: 12057

Taj model ViewSonic-a nisam još video, Samsung ima priličan broj badpixelaša, a LG je zlatna sredina.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Equinoxe Re: 30.05.2008. 14:39 #56373

Kako vidim po netu ViewSonic je pokupio jako dobre kritike u smislu value for money. Ako si ga video (ako nisi, obavezno to uradi i ne kupuj na neviđeno) kako šljaka, i nemaš problema sa njegovim koloritom i kontrastom, i probijanje nije nenormalno kao na nekim modelima, onda ga kupuj i uživaj.

doe samsung 30.05.2008. 14:41 #56374

broj poruka: 21
pa tacno kad bi se pojavio jedan na sredini jos da bude crven ili zelen leteo bi smesta napolje ........ imam lg 1811s matorog 5-6 godina (tft) nema ni jedan mrtav pixel samo mu odziv malo veci 36ms (valjda je na view sonic garancija na 1 ?)
Equinoxe Obavezno proveri 30.05.2008. 14:46 #56375

kod prodavca kakvu ti garanciju daje i da li poštuje ViewSonic-ovu na zero dead pixel garanciju.
Ako mene pitaš, TFT monitor koji ima jedan bright, dead, red whatever pixel je neispravan.
Boli mene uvo što je to komplikovano nekim proizvođačima pa se time pravdaju i daju garanciju na 70 loših pixela. Ako nisi usavršio proizvodnju, imaš probleme ili koristiš krš komponente, to nije moj problem. A naročito radnje po Beogradu koje izmašljaju neke gluposti tipa, nije nama DELL dao garanciju na zero (što u prevodu znači, uvozimo krš, jebi ga, šta da ti kaže).

SVE PROVERI PRE KUPOVINE. OVDE JE HAOS I SVAŠTA SE PRODAJE:

zandarm Re... 30.05.2008. 15:03 #56377

broj poruka: 1454

LG L222WS, preporuka.

io62s ... 30.05.2008. 15:17 #56379

broj poruka: 371
Od kada je djubre LG postao dobar izbor, nije mi jasno...verovatno sam slabo upoznat sa njihovim eventualnim napretkom, ali je to za mene firma koju treba izbegavati sto se svega tice...pogotovo kada je u pitanju monitor...

Equinoxe Re: 30.05.2008. 15:22 #56382

LG već dosta dugo pravi best-buy uglavnom wide monitore 20-22` koji imaju mizeran procenat problema, solidan kolorit i uglove gledanje, minimalno probijanje pozadinskog osvetljenja i zavidan kontrast. Za običnog user-a to su dovoljni kvaliteti da ga pazari.

MaliAbner Re: ... 30.05.2008. 15:25 #56383

broj poruka: 7769
@io62s
Oduvek samo si ti ostao neinformisan bas kao sto i sam kazes.

E sad sto se tice pitanja ako imas pare tj ako nemas bas strogo limitirani budzet uzmi VS, a ako jeste uzmi LG i to ti je to, neka zbori ko sta hoce ali LG je ipak dobra firma pre nekog vremena su skoro 100% preuzeli pogone koji su bili u zajednickom vlasnistvu sa Phillisp-om a koji se povlaci iz trice o LCD panelima.

Vec je bilo dosta price o monitorima i vise puta se pokazalo da samsung ima dobar dizajn ali ne vredi to toliko kad je slika na LG-u prijatnija za oko.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Od kada je djubre LG postao dobar izbor, nije mi jasno...verovatno sam slabo upoznat sa njihovim eventualnim napretkom, ali je to za mene firma koju treba izbegavati sto se svega tice...pogotovo kada je u pitanju monitor..
::
zandarm Re: Re: 30.05.2008. 15:26 #56384

broj poruka: 1454
Slažem se sa Bax-om. Ja sam monitor preporučio samo na osnovu svog iskustva koje je pozitivno za konkretan model koji sam i predložio. Stvarno, manu mu nisam našao.

:: LG već dosta dugo pravi best-buy uglavnom wide monitore 20-22` koji imaju mizeran procenat problema, solidan kolorit i uglove gledanje, minimalno probijanje pozadinskog osvetljenja i zavidan kontrast. Za običnog user-a to su dovoljni kvaliteti da ga pazari
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Re: 30.05.2008. 15:28 #56385

Samsung definitivno ima solidnu tehnologiju, monitori imaju dosta potencijala, mada treba jedno 15-tak minuta finot tunung-a kolorita i osvetljenja u meniju. Očigledno ima škarta možda previše za firmu te veličine, a najveći problem je kvalitet onog-a što stiže u SRB.

io62s ... 30.05.2008. 15:29 #56386

broj poruka: 371
Ok, valjda cu i ja jednog dana biti u toku... ...ako kazete da valja, verujem...koliko god mi to tesko bilo da shvatim...Necu vise napusavati LG, to je to

Equinoxe Retko... 30.05.2008. 15:32 #56388

...napušavam firmu zbog jednog krš modela, ali kad je cela gama proizvoda užas, e onda dođi `vamo. Isto tako mi idu a nerve firme koje prave šarenilo, dobro-loše-dobro-loše. Ali volim kad se neko izvuče i počne da pravi konstantno solidne proizvode.

lllo Re: pitanje.... tft ..naravno 22`.... 30.05.2008. 15:42 #56393

broj poruka: 319

:: sta kupiti..
:: View Sonic vx2235wm
:: Samsung 2232b
:: Lg 226wt
:: meni se najvise svidja view sonic,a i mislim da je bolji od lg i samsunga.. sta Vi mislite

Sto ne bacite makar stidljive poglede na ukljucene monitore (prikaz),prije nego sto kupite?Mozda je Viewsonic u prednosti zbog dizajna,ali ne bi bilo lose da vidis kako izgledaju boje,ostrina,kontrast...Mogu da se slozim sa tvrdnjom da je bolji od ostala dva proizvodjaca,jer je kvalitet izrade Viewsonic monitora konstantan - rijetke su greske,kvarovi,bad pixeli...Ali,kvalitet prikaza je prosjecan,nedovoljno ubjedljiv za trazenu cijenu.Kod Samsunga je situacija drugacija - od 10 monitora - 5 pati od razlicitih neizlecivih anomalija,dok preostalih 5 daje vrhunski kvalitet.U kvalitet LG sam najmanje upucen,mada bi saradnja sa Philipsom mogla garantovati makar dugotrajnost i pristojne performanse.
trogdor Samsung 30.05.2008. 16:57 #56403

broj poruka: 373
Ako je 2232bw proizveden u Slovackoj, nema problema, ako nije ne garantujem. Inace meni je prodavac rekao da modeli koji imaju cetiri cifre u oznaci nemaju bad pixele, jer je valjda kontrola kvaliteta na nivou. Inace ne znam od kada bar ovaj model (2232bw) ima pola skarta, posto covek napisa tacno sta ga zanima. Mnogo je neozbiljno odgovarati na temu u stilu napisi sta znas o proizvodjacu, pogotovo iz ranijih godina, jer se radi o tri konkretna modela.
Go Go Go !!!

lllo Re: Samsung 30.05.2008. 19:51 #56457

broj poruka: 319

::Inace ne znam od kada bar ovaj model (2232bw) ima pola skarta, posto covek napisa tacno sta ga zanima.

Mislim da si moje rijeci preozbiljno shvatio :>

:: Mnogo je neozbiljno odgovarati na temu u stilu napisi sta znas o proizvodjacu, pogotovo iz ranijih godina, jer se radi o tri konkretna model

Primjer o kojem smo cesto ovdje diskutovali - Samsung 226bw,dakle,govorim o jednom,konkretnom modelu novije generacije,je imao 4 varijante (kvaliteta),u zavisnosti od proizvodjaca panela - Samsung,Chi Mei Optoelectronics,Chuanghwa picture tubes i Acer Unipac optronics.Sto se tice modela 2232bw,do sada je utvrdjeno da se proizvodi u 2 varijante - sa Samsung panelom (sto je dobro) i Chi Mei Optoelectronics panelom (sto je sumnjivo).Toliko o `ranijim godinama` i `konkretnim modelima` - neki proizvodjaci svoje navike tesko mijenjaju :>

Inace,pokusao sam da ga ubijedim da kvalitet monitora jednostavno moze utvrditi na licu mjesta - kod prodavca,ukoliko dozvoljava,i ne znam da li postoji smisleniji predlog od toga.

Pozdrav.
Ognjeni Re: pitanje.... tft ..naravno 22`.... 03.06.2008. 15:27 #57085

broj poruka: 4521
Imam lg-ija i toplo ti ga preporucujem, extra monitor...

Ajd uzdravlje :)

:: sta kupiti..
:: View Sonic vx2235wm
:: Samsung 2232b
:: Lg 226wt
:: meni se najvise svidja view sonic,a i mislim da je bolji od lg i samsunga.. sta Vi mislite?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs