Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
DVI/DVI
STRANA 1 OD 1
respektart DVI/DVI 25.05.2008. 03:06 T10000

status: user
broj poruka: 63
Imam problem pa vas molim da mi pomognete.
Monitor je ViewSonic vg2030wm a graficka karta ASUS 9600gt. Resio sam da ih povezem DVI kablom. Kupio sam DVI-D kabal i prikacio medjutim nemam sliku, a na ekranu mi se samo pojavi natpis no analog i montor nece da se upali. Kada vratim obican kabal sa onim adapterom za graficku sve radi kako treba.
Sad ovako ako ja dobro razumem: na graf. karti je izlaz DVI-I na monitoru je DVI-D, a kabal je DVI-D. Da li neko moze da mi kaze sta bi tu mogao da bude problem i sta da radim da bi to funkcionisalo. Za hardver i nisam bas neki strucnjak.
Unapred zahvaljujem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
marke ..... 25.05.2008. 03:08 #55702

broj poruka: 384
Moras da promenis source na monitoru.. izgleda da ne prepoznaje koji je ulaz automatski... nadji dugme gde biras koji je ulaz i izaberi Digital ili dvi ili sta vec.. mora da bude to u pitanju.
Equinoxe Re: 25.05.2008. 03:16 #55703

broj poruka: 12057

Ako planiraš da ti Primarni monito bude taj novi ViewSonic, zakači ga na isti DVI (pošto tvoja kartica ima 2 DVI konektora). Predpostavljam da si tako i radio. Ako si probao na oba DVI konektora i klikno na monitoru auto detect dugme da on proveri sve ulaze (D-SUB i DVI) i idealje nemaš sliku, onda vrati taj kabl u radnju i reci im da je mnogo dobar.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

respektart Re 25.05.2008. 03:35 #55704

broj poruka: 63

Hvala.
Moje neznanje.
Trebao sam samo u m-meni-u (input select) da odaberem digital umesto analog. Mislio sam da ce to automatski da se prebaci kad ja ubodem kabl.
Hvala vam jos jednom i izvinite na neznanju.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs