Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Hard Disk i Particije!
STRANA 1 OD 1
SkyFire Hard Disk i Particije! 18.05.2008. 00:05 T9882

status: user
broj poruka: 18472
Ljudi ne znam sta se desava ali mi se particije non stop izmesaju...C ode u D..D ode u E ili jos gore bez ikakvog reda...Svakako sad sve pravi zbrku zbog instalacije i samih programa koji treba da idu na C a putanja ih vodi na D...Kako da ovaj problem resim a da ne Formatiram ponovo disk jer nemam sad trenutnio gde da backup-ujem 400 GB Full!Nemojte me samo savetovati Partition Magic-om da menjam ime particije jer je neopisivo govno koje s_ebe ceo sistem samo tako!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://www.sx-team.com/forum/

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 18.05.2008. 00:23 #54811

broj poruka: 12057

Nije mi jasno kako C particija (sa OS-om predpostavljam) može tek tako da zameni slovo ?!?!? Za tako nešto je potrebno ozbiljo bunarenje po registry bazi. To se dešava čak i ako mu zabodeš slova iz Computer Management-a ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

rasha44 MBR 18.05.2008. 01:04 #54818

broj poruka: 1492
Ovo prvi put cujem. Znam da se USB Flash ili eksterni hard drive automatski useljavaju na prvo slobodno slovo ili, ponekad, na D:.

Mozda ti se poremetio Master Boot Record. Imas na Hiren`s CD nekoliko alatki za MBR.
Ipak, prvo fiksiraj slova particija u Computer Management > Disk Management, pa restartuj kompjuter. Ako te i dalje bude zezalo, probaj da sredis MBR.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

SkyFire Re: MBR 18.05.2008. 03:03 #54826

Najgore je to sto ne mogu da vratim vise ni iz Computer Management-a,jednsostavno mi je pristup zatvoren!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Ovo prvi put cujem. Znam da se USB Flash ili eksterni hard drive automatski useljavaju na prvo slobodno slovo ili, ponekad, na D:
::
:: Mozda ti se poremetio Master Boot Record. Imas na Hiren`s CD nekoliko alatki za MBR
:: Ipak, prvo fiksiraj slova particija u Computer Management > Disk Management, pa restartuj kompjuter. Ako te i dalje bude zezalo, probaj da sredis MBR
:: Pozz
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 Pogledaj... 18.05.2008. 03:47 #54830

broj poruka: 1492
u servisima (run:services.msc) da ti nije iz bilo kog razloga blokiran Logical Disk Manager Administrative Service. On je glavni za konfiguraciju hard diska. On je po defaultu podesen na Manual, jer se pokrene samo kad treba i posle stane.
Pogledaj Administrative Tools > Event Viewer > System da li ti i sta ti prijavljuje od gresaka.

P.S. Ako ti disk pun, isprazni ga malo. Sve sto je preko 80% diska utice na rad. Preporuka je da se ne ide preko 75%.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

geloso interesantno... 18.05.2008. 06:35 #54831

broj poruka: 584
po svemu bi trebalo da tebi masina nije bootabilna, a u nekom potpuno nenormalnom
slucaju da ti jeste butabilna, ni jedan program koji vuce reference iz registra
ne bi trebalo da radi... normalno... ili uopste...

slovo sistemske particije ne mozes da menjas iz xp-a, jer bi ga to unistilo,
i onako mu ne treba bas mnogo. medjutim, mozes da mu zamenis u registru
reference na dos particije i da mu kazes koju da mountuje na startu... mada se
to obicno radi tako sto `okacis` bolestan registar na zdravu masinu i zamenis ID
particija... ako `peske` kloniras diskove... ili ako krades neki XP

citaj dobro ovo i pazljivo... i napravi backup bar sistemske particije, ako ne,
onda bar registra, posto sa dva koraka mozes ili vratis masinu u zivot ili da je
ubijes na dizanju...

znaci, ukoliko je slucaj da su ti se slova u sred rada, posle nekog restarta promenila,
uradi ovo. u SVAKOM drugom slucaju ni ne pomisljaj, jedan od tih slucaja je da ti
masina radi a samo te nerviraju slova

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb.EN-US.Q223188#top

neodgovoran za tvoje dalje postupke,
s postovanjem,
pozdrav

dakle svaki put se iznerviram ispocetka...
opet link ne moze da se postuje iz `sigurnosnih` razloga
molim te, tacke pre i posle EN-US zameni tacka-zarezom...
BataCele ... 18.05.2008. 10:46 #54834

broj poruka: 1532
Od mene nista povoljno. Jednom se desilo slicno, ali na laptopu Asus F5N. Pomogao samo format/reinstall W XP. Nazalost.

Ja predlazem samo bezopasne zahvate. Mozda kod tebe uspe:
Prvo deinstaliraj preko Revo Uninstaller (ili sta slicno) sve sto ti ne treba.
Preko Reg Cleaner (ili sta slicno) spreci pokretanje svega nepotrebnog pri dizanju sistema.
Potom deinstaliraj svoj antivirus, instaliraj Avast i skeniraj komp pri prvom narednom restartu (sam program te pita na kraju instalacije). Ili samo odskeniraj postojecim AV programom ceo sistem, ako nemas poverenja u ovakve gore-dole zahvate.

Sada pokusaj sa Advanced Windows Care (ili sta slicno) da sredis registry bazu i optimizujes Windows. U AWC cekiraj sve osim Startup Manager i pusti da automatski sve odradi.

misa Re: Hard Disk i Particije! 18.05.2008. 11:52 #54836

status: admin
broj poruka: 876

U naslovu si lepo napisao ali čisto da proverim. Imaš zakačen samo jedan hard (fizicki), zar ne?

:: Ljudi ne znam sta se desava ali mi se particije non stop izmesaju...C ode u D..D ode u E ili jos gore bez ikakvog reda...Svakako sad sve pravi zbrku zbog instalacije i samih programa koji treba da idu na C a putanja ih vodi na D...Kako da ovaj problem resim a da ne Formatiram ponovo disk jer nemam sad trenutnio gde da backup-ujem 400 GB Full!Nemojte me samo savetovati Partition Magic-om da menjam ime particije jer je neopisivo govno koje s_ebe ceo sistem samo tako
SkyFire Re: Re: Hard Disk i Particije! 18.05.2008. 14:02 #54859

Imam dva harda zakacena....Mada mi se desavalo i sa jednim prilikom overclocka kad padne vise puta sistem...Za to znam ali sad nisam nista radio,izmesalo se samo...

@PCBeast@

:: U naslovu si lepo napisao ali čisto da proverim. Imaš zakačen samo jedan hard (fizicki), zar ne
:: :: Ljudi ne znam sta se desava ali mi se particije non stop izmesaju...C ode u D..D ode u E ili jos gore bez ikakvog reda...Svakako sad sve pravi zbrku zbog instalacije i samih programa koji treba da idu na C a putanja ih vodi na D...Kako da ovaj problem resim a da ne Formatiram ponovo disk jer nemam sad trenutnio gde da backup-ujem 400 GB Full!Nemojte me samo savetovati Partition Magic-om da menjam ime particije jer je neopisivo govno koje s_ebe ceo sistem samo tako
VMARC Meni lici na virushchinu... 18.05.2008. 16:57 #54892

broj poruka: 9425
Kako se ponasa u Safe Mode-u?
Jel i tamo brlja...?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs