Imam raid dva ista sata2 wd caviar diska i na istom x38 kontroleru ima sata rezac pioneer. Procesor i memorija prolaze sve testove (stresscpu, hot cpu tester, stress prime 2004 za svako jezgro, goldmemory, memtest86) satima isto tako i burn in test za diskove, victoria, s&m i sve je u redu. Ali ponekad kada kopiram dvd preko rezaca pogase se diskovi i dobije plavi ekran o gresci, to je samo kada koristim rezac nista slicno nisam ucio nikada vise. Da li je to neka nekompatabilnost jer je raid sata a tu je i dvd na istom jer nemam drugi kontroler. Kojim programom sve to proveriti i reesiti problem? Moze li ovo biti problem nekog drajvera ili programa? Imam winxp service pack 3. Napajanje je 450w chiftec i vuce hd3850.
Ja bih skoro pa smeo da se kladim da je uzrok tome lose napajanje, Chiftec 450W je jednostavno fuseraj u klasi sa Codegenom 550W/600W itd. Dakle nije najgore (daleko od toga) ali jednostavno nije dovoljno dobro. Inace sva pobrojana napajanja se zasnivaju na istom dizajnu (Inwin) pa ti proceni sam. Meni je jedno takvo pravilo probleme iako je bilo potpuno ispravno, jednostavno se kompjuter prilikom gasenja povremeno restartovao, inace korisceno je 6 meseci (dakle skoro novo) i zamenjeno sa Antec TP3 650W i pomenuti problem se vise nikada nije javio. Inace i ja imam dva WD 250GB (Raid 0) + PATA Asus CDRW5232 (po mom iskustvu referentni cd rezac) i SATA Asus DRW2014L1T ali pomenuti problem mi se nikada nije javio, dakle nema veze sa tim da li su diskovi u Raid-u ili nisu. Mada moze postojati mogucnost ako neki od kablova gubi kontakt da se pojavi BSOD. Probaj da zamenis kablove ili proveri da li su suvise labavi....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.