Dali ima objasnjenje kako da spojim ova dva uredaja kupio sam novi Hd 250 gb WD pa bi teo da ga spojim na pc i jos da dodam jedan citac! Imam stari Hd isto od Wd i on ide na ATA prikljucak maticna je Gigabyte m55s-s3 ! Sad neznam dal ima neko upustvo kako da prikljucim novi hd i cd citac!
Mozda je pitanje glupa ali ja nebi hteo da zeznem nesto!
Napaja se sa napajanja ( levo je ono cime ga prikljucis ako imas na napajanju a treba da imas ) ako nemas, dobijes adapter ko na slici i leva strana u HDD a desna u izlaz ( 4 molex ) na napajanju.
Znaci na moju maticnoj ima samo jedan IDE i preko njega su prikaceni Hd i Dvd-rw sad bi ja hteo da prikacim cd-dvd citac ali nemam gde da ukljucim uvaj IDE kabl posto je ovaj jedan jednini zauzet. Dal to moze nekak o da se predspoji da ide Hd-dvdrw-cddvd ?
Znaci ovaj novi Hd kad ukljucujem samo ga ukljucim na jedan od prikljucaka Sata i to je to A??
Izvini na smetnji ako mi pomognes oduzicu ti se jednim acc na rapidsheru ?
Sto se tice novog HDD-a da, samo to. Sto se tice CD citaca, zaj... si se sto nisi odma pitao. Posto imas samo jedan prikljucak na ploci za ATA kabl, a ATA kabl ima koliko ja znam do 2 prikljucaka ( ne racunajuci onaj koji se bode u plocu logicno ). Sad, ovako ne mozes da prikacis taj CD jer nemas gde... Prodaj, ili ga menjaj za Sata 2 CD citac ako mozes.
ili, mozes da kupis pci karticu sa ide(ata) kontrolerom na sebi... sto ce reci, mozes da prikas taj cd drajv preko pci kartice... a onda i jos jedan pata hard/dvd drajv. trebalo bi da to kosta oko 1000 din, pa ako ti odgovara... pozdrav!:) Nikolas every day 4 us something new...
:: lo :: :: Sto se tice novog HDD-a da, samo to :: Sto se tice CD citaca, zaj... si se sto nisi odma pitao :: Posto imas samo jedan prikljucak na ploci za ATA kabl, a ATA kabl ima koliko ja znam do 2 prikljucaka ( ne racunajuci onaj koji se bode u plocu logicno ) :: Sad, ovako ne mozes da prikacis taj CD jer nemas gde.. :: Prodaj, ili ga menjaj za Sata 2 CD citac ako mozes.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.