Problem je nastao kada je brat donosio racunar iz Subotice covek ga je jednostavno ubacio u gepek i vozio do Kraljeva a svi znamo kakvi su putevi u Srbiji. I pokvari HDD(Hitachi HDS722516VLSA80) 160gb. Od garncije nista covek je zeleo da vidi sta ima unutra, e sad sta je moglo da ode da lii ektronika ili nesto levo. Ako je elektronika mogao bi da nabavim posto drugar ih ima puno u servisu.
Sta se desava. Kad ukljucim komp ruka za citanje ide levo desno non stop komp zablokira i bios uopste neprepoznaje hdd. Kupio je drugi wd 320gb, ali me interesuje sta bi moglo da rikne ako moze da se popravi dobro bi mi dosao. Fizickih ostecenja nema. Meni je maxtor od 40gb pao sa 1.5m visine na asfalt pa je jos godinu dana radio i jos uvek radi
IZVINITE NA MALO DUZEM POST-u I HVALA NA ODGOVORIMA
tj pomerena je iz osnovnog stanja pa ne mož da nadje poč položaj(uprošćeno). Sad koliko sam ja skapirao ti si otvorio taj hdd tj možes sada da ga baciš slobodno. E sad Maxtor je maxtor bio nekada. I ja imam maxtora od 40 pet godina star i radi ko lud. Do sad mu je samo jednom urađen format. a sta ti ja znam...
Pa ja bi ga bacio svakako, dok nisam zakljucio da mu otisla mehanika, mozda nekom trebaju delovi tipa elektronika je ok ploce takodje( star 3meseca) . Mislim za ljude koj se time bave iskoristice ga poslacu mu za DZ
Jos jednom Hitach je po meni veliko sranje od HDD mislim na ovu seriju drugar se u firmi zali da imaju dosta reklamacija na njega. Drugar ima identicni cuje se kao da ima hdd od 2.1gb i ovaj je bio dosta bucan pa nije mi ni cudo sto je riknuo hvala na odgovorima
Od prevelikih vibracija u gepeku, glava je ostetila samu sebe i samu povrsinu na ploci na kojoj snima podatke, elektronika je ispravna 100%. Opravka ovog diska nije moguca ali elektronika od njega moze nekome da posluzi ako ima isti takav na kome je obrnut slucaj.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.