U kompu izmedju ostalog imam jedan stari HDD Maxtor od 40 GB. E sad interesantno je da od skoro ne mogu da otvorim odredejeni folder, koji mi je od velikog znacaja (8 GB instalacija). Prvo mi se desavalo da kada stisnem folder, nista se ne desi, ne udje. Vremenom je taj volder nestao sa te particije, ali prostor je idalje popunjen (znaci nije obrisan). Ja sam radio scan disk i izmedju ostalog on rece da 4 sektora, nebitne su brojke, ne moze da procita. Interesuje me da li postoji neki program koji moze da mi resi problem ili bilo sta drugo, kako bi dosao do podataka, Jel je ocigledno da samo nemoze da ocita folder preko kojeg ulazim.
Probaj sa R-Studiom 4.xx da skineš podatke sa tog HDD-a i onda ga olupaj o patos. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Moja preporuka je da potražiš programče po imenu Active File Recovery i sa njim skeniraš particiju. :: U kompu izmedju ostalog imam jedan stari HDD Maxtor od 40 GB. E sad interesantno je da od skoro ne mogu da otvorim odredejeni folder, koji mi je od velikog znacaja (8 GB instalacija). Prvo mi se desavalo da kada stisnem folder, nista se ne desi, ne udje. Vremenom je taj volder nestao sa te particije, ali prostor je idalje popunjen (znaci nije obrisan). Ja sam radio scan disk i izmedju ostalog on rece da 4 sektora, nebitne su brojke, ne moze da procita. Interesuje me da li postoji neki program koji moze da mi resi problem ili bilo sta drugo, kako bi dosao do podataka, Jel je ocigledno da samo nemoze da ocita folder preko kojeg ulazim.
Mozda pomogne... a mozda je vreme da pripremis zito za HD
09.05.2008. 20:59
status: user broj poruka: 2
U slucaju da su podaci na `neki` naci izbrisani, cak i nakon blagog formatiranja, mozes ih vecinu povratiti sa programcicem GetDataBack (http://www.runtime.org/) sa posebnim podprogramima za NTFS ili FAT sisteme. Program je prilicno jednostavan i intuitivan, tako da se neces mnogo muciti. (gde da nadjes piratsku verziju programa, necu te ja uciti)
E, sad, to ti moze pomoci pod uslovom da su podaci obrisani, a ako si ih sakrio od samog sebe pomocu raznih programa za sakrivanje, ako nisi siguran sta da radis, nek ti je BOG u pomoci, ili neki LINUX, npr. UBUNTU. A evo kako. Uzmi instalacioni CD od Ubuntua, stavi ga u cd/dvd rom pre startovanja sistema i on ce ti omoguciti da pokrenes Ubuntu (linux) sa CDa bez instalacije istog. Znaci, sve radi samo ne moras da ga instaliras. E, sad, iz linuxa ti mozes da udjes u sve fat/ntfs sifrovane foldere, pa probaj da odatle izvuces podatke (ako su jos uvek tu). Inace, Ubuntu radi u okruzenju slicnom kao Win XP, pa ces se snaci.
da probas sa HDD regeneratorom jer to sto kazes da ima 4.. sektora koja ne moze da procita je prvo posao za taj program. Moze ti se desiti da posle toga se samo sve to vrati u prvobitno stanje ili u naj gorem slucaju da radi neki od programa za vracanje podataka (easy recovery)...
Alo yoyo01, mislim da me nisi shvatio. Prvo procitaj ponovo sta sam napisao i pokusaj da razumes, ako ne evo ukratko objasnjenja. Podataka ima, zato sto je ista kolicina prostora zauzeta, nisu obrisani, niti sakrivani bilo kojim programom. Pitanje je u ocitavanju, za to tazim program!!! I upitanju je NTFS particija.
kad bi vi znali koliko je hdd regenerator opasna stvar ne bi tako pricali. na desetine ljudi je tako upropastilo podatke, i to je cifra samo za one koji su dosli u HelpDisc. HDD REGENERATOR nikako, to je kao SO na ranu. Sad ce da se nadje 10 njih koji su tako izvukli podatke i da kazu nije tako. Ali da li vredi rizikovati ako su zaista bitni podaci????
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.