Јуче ми је напрасно `нестао` ДВД резач, иако је савршено радио и препознат био од Висте. Убацих диск који сам много пута до тада употребљавао (дакле, проверен - без вируса!) кад одједном рачунар више не пријављује постојање ДВД резача. Флопи пријављује, иако га немам. Покушавао сам у БИОС- у, нешто да чачкам, али није дало резултате. Шта кажете, у чему је проблем? Молим вас, помозите, хитно ми је потребан ДВД резач! Унапред захвалан на саветима.
Takođe proveri da li je sve u redu u da li je dobro utaknut molex u rezač. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Хвала братијо на одговорима! Иначе, резач јесте LiteOn, и до сада му се није ово дешавало. Зна ли неко узрок томе? Наглашавам да сам јуче инсталирао и деинсталирао пуно програма за обраду филмова, па помислих да неки од њих није `повукао` за собом и драјвере, мада у `Device menageru` показује да постоји драјвер!? Баш чудно. Никад ми се овако нешто није догодило. Изгледа да овдашња братија, одмах по првим симптомима зна о каквом је уређају реч, иако нисам нагласио. Браво!
Ako nisi resio problem a treba ti rezac, uradi system restore i trebalo bi da proradi :) ako nije crko, naravno :)
:: Хвала братијо на одговорима! Иначе, резач јесте LiteOn, и до сада му се није ово дешавало. Зна ли неко узрок томе? Наглашавам да сам јуче инсталирао и деинсталирао пуно програма за обраду филмова, па помислих да неки од њих није `повукао` за собом и драјвере, мада у `Device menageru` показује да постоји драјвер!? Баш чудно. Никад ми се овако нешто није догодило. Изгледа да овдашња братија, одмах по првим симптомима зна о каквом је уређају реч, иако нисам нагласио. Браво :: ::
Ма људи, мени није јасно како може `цркнут` резач да покреће диск, да му светли лампица, тј. да се понаша сасвим уобичајено. Ваљда, када нешто цркне, оно не даје знаке живота? Или грешим? Пробах `sistem restore`, није помогло.
Ево, Стеване резач је ATAPI DVD A DH20A3P ATA Device. Нисам успео да решим проблем. Нико ми не одговори какви су симптоми `цркнутог` резача? Да знам убудуће. У старом BIOS - у постојале су опције за SLAVE, MASTER, итд. У новом BIOS - у, ја их нигде не нађох? Плоча је P5KC ASUS.Ево ти адресе: milivoje8@gmail.com
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.