Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Проблем с ДВД резачем !
STRANA 1 OD 1
MilivojeS Проблем с ДВД резачем ! 08.05.2008. 12:34 T9692

status: user
broj poruka: 439

Јуче ми је напрасно `нестао` ДВД резач, иако је савршено радио и препознат био од Висте. Убацих диск који сам много пута до тада употребљавао (дакле, проверен - без вируса!) кад одједном рачунар више не пријављује постојање ДВД резача. Флопи пријављује, иако га немам. Покушавао сам у БИОС- у, нешто да чачкам, али није дало резултате. Шта кажете, у чему је проблем? Молим вас, помозите, хитно ми је потребан ДВД резач! Унапред захвалан на саветима.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stevan07 probaj nista ne kosta 08.05.2008. 12:55 #53738

broj poruka: 185
probaj da ga stavis na slejv
mozda ga ocita
liton ima tu manu

Terminator

marke ... 08.05.2008. 13:38 #53740

broj poruka: 384

probaj takodje da mu promenis mesto na kablu, ili probaj da promenis kabl ako imas...
MaliAbner Re: probaj nista ne kosta 08.05.2008. 15:12 #53749

broj poruka: 7769
A gde si ti video da covek pominje LiteON ?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: probaj da ga stavis na slej
:: mozda ga ocit
:: liton ima tu man
::
:: Terminato
stevan07 re:Re: probaj nista ne kosta 08.05.2008. 16:44 #53755

ja sam izneo svoje misljenje
a ko me nije tesko probace
Terminator

Equinoxe Re: 08.05.2008. 17:17 #53758

broj poruka: 12057

Takođe proveri da li je sve u redu u da li je dobro utaknut molex u rezač.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

MilivojeS Лепо, лепо... 08.05.2008. 18:34 #53765

Хвала братијо на одговорима! Иначе, резач јесте LiteOn, и до сада му се није ово дешавало. Зна ли неко узрок томе? Наглашавам да сам јуче инсталирао и деинсталирао пуно програма за обраду филмова, па помислих да неки од њих није `повукао` за собом и драјвере, мада у `Device menageru` показује да постоји драјвер!? Баш чудно. Никад ми се овако нешто није догодило. Изгледа да овдашња братија, одмах по првим симптомима зна о каквом је уређају реч, иако нисам нагласио. Браво!

XXXL Re: Лепо, лепо... 08.05.2008. 18:52 #53767

broj poruka: 537
Ako nisi resio problem a treba ti rezac, uradi system restore i trebalo bi da proradi :) ako nije crko, naravno :)

:: Хвала братијо на одговорима! Иначе, резач јесте LiteOn, и до сада му се није ово дешавало. Зна ли неко узрок томе? Наглашавам да сам јуче инсталирао и деинсталирао пуно програма за обраду филмова, па помислих да неки од њих није `повукао` за собом и драјвере, мада у `Device menageru` показује да постоји драјвер!? Баш чудно. Никад ми се овако нешто није догодило. Изгледа да овдашња братија, одмах по првим симптомима зна о каквом је уређају реч, иако нисам нагласио. Браво
MilivojeS Опоравак система није помогао! 08.05.2008. 20:00 #53771

Ма људи, мени није јасно како може `цркнут` резач да покреће диск, да му светли лампица, тј. да се понаша сасвим уобичајено. Ваљда, када нешто цркне, оно не даје знаке живота? Или грешим? Пробах `sistem restore`, није помогло.
stevan07 nekosta nista probati 08.05.2008. 22:39 #53784

koji ti je lite on probaj ga samog na graani i da bude master ako se javi da ti posaljem firver za njega

Terminator

MilivojeS Помажи Стеване! 09.05.2008. 13:08 #53819

Ево, Стеване резач је ATAPI DVD A DH20A3P ATA Device. Нисам успео да решим проблем. Нико ми не одговори какви су симптоми `цркнутог` резача? Да знам убудуће. У старом BIOS - у постојале су опције за SLAVE, MASTER, итд. У новом BIOS - у, ја их нигде не нађох? Плоча је P5KC ASUS.Ево ти адресе: milivoje8@gmail.com
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs