Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD WD!!!
STRANA 1 OD 1
tihimil HDD WD!!! 05.05.2008. 16:23 T9645

status: user
broj poruka: 216

kupio sam hdd wd od 500gb,prikopcao sve lepo i windows ga ne prepoznaje(vidi ga u divace menageru),ZASTO?MOLIM ZA POMOC
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL Ne prepoznaje ga 05.05.2008. 16:38 #53396

broj poruka: 537
Zato sto nema ni jedan File system na sebi. Moras da ga formatiras i da postavis odredjeni file system na njega u zavisnosti od toga koji windows koirstis i koji ti je vec fajl sistem na trenutnom hardu (ovo drugo i nije toliko bitno). Ako ti je instaliran WinXP SP2 npr. onda odes Start/control panel/administrative tools/computer menagement/disk menagement i tu lupis desni click na taj hdd od 500GB i format u NTFS a mozes i da ga izdelis na particije po potrebi
stevan07 vredi probati 05.05.2008. 16:39 #53397

broj poruka: 185
verovatno ti je slaba masina i ne moze d ocita toliko podeli ga na dva tri dela

Terminator

jumperjack re... 05.05.2008. 16:50 #53399

broj poruka: 497
kakve veze ima kakva je masina..ili ga vidi ili ne i nema veze na koliko ga delova deli a 99% ga ne vidi u win jer naravno da ako je kupljen niv nije formatiran i da mora da ga prvo formatira i ako hoce deli na particije....ako se snalazis koristi vise puta pomenuti PMagic

limunche Re: vredi probati 05.05.2008. 18:10 #53403

broj poruka: 426

:: verovatno ti je slaba masina i ne moze d ocita toliko podeli ga na dva tri del
::
:: Terminato

stevane, aj keve ti kazi mi zasto ga ne bi video ako ima slabiju masinu?mislim ono...daj jedan razlog

Kiseo sam pa sta...
vampirbg ... 05.05.2008. 18:44 #53409

broj poruka: 711
Zbog ogranicenja u BIOS-u kod starijih masina moze da se desi da ne mogu da vide particije koje preko odredjene velicine... U tom slucaju, disk mora da se izdeli na vise particija :)
Equinoxe Re: 05.05.2008. 21:13 #53441

broj poruka: 12057

Najlakše ti je da ga formatiraš iz Disk Managementa, kao što kaže XXXL.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

limunche Re: ... 05.05.2008. 21:24 #53446

:: Zbog ogranicenja u BIOS-u kod starijih masina moze da se desi da ne mogu da vide particije koje preko odredjene velicine... U tom slucaju, disk mora da se izdeli na vise particija :

ok, ne kazem ja da to nije tako...ali sad ti meni kazi koliko to treba da bude stara masina...:)
mislim ok, moze da bude to, al jako su male sanse da jeste, jer ko ce da kupuje tvrdi od pola terabajta na neki krs...

Kiseo sam pa sta...
vampirbg Re: Re: ... 05.05.2008. 22:14 #53457

broj poruka: 711
:: ok, ne kazem ja da to nije tako...ali sad ti meni kazi koliko to treba da bude stara masina...:
:: mislim ok, moze da bude to, al jako su male sanse da jeste, jer ko ce da kupuje tvrdi od pola
:: terabajta na neki krs..

Prilicno matora... Takodje, video sam da ljudi svasta rade, a da se prvo ne konsultuju sa nekim ko se bar malo razume u materiju :)

Moja prva pretpostavka bi bila da HDD mora da se formatira... Doduse kad sam ja kupovao externi WD od 500GB on je vec bio formatiran na FAT32 i na disku su se nalazili neki reklamni programcici, ali je moguce da sa novijima to ne rade...
LochGarman heh 05.05.2008. 23:54 #53464

broj poruka: 54
Evo koliko recimo treba da bude stara makina da ne bi prepoznala hdd od 500GB, iz prve ruke :

Probao sam da dignem sistem na nekom starom celeronu na oko 700MHz sa abitovom plocom (zaboravih oznaku) i nije htelo ni da mrdne. Ploca ne prepoznaje nista preko 320GB, a i 320GB mora da se izdeli na particije ne vece od 160GB da bi mogao uopste da se upali komp i da prepozna hdd :) a nastala je i tragedija kada sam probao sa hirens-om da sredim stvar, tek je onda sve pobrljavilo,ispremestali se neki clusteri trt mrt i na kraju sam morao da nulujem hdd da bi ga vratio u zivot :)
tihimil re 06.05.2008. 01:57 #53473

broj poruka: 216

ma bre vidis ga da podjebava :P...resio sam problem....samo sam napravio particiju i to je to,prilicno jednostavna stvar samo sto nikada ranije to nisam radio tako da ...hvala momci!
limunche Re: re 06.05.2008. 09:34 #53478

:: ma bre vidis ga da podjebava :P...resio sam problem....samo sam napravio particiju i to je to,prilicno jednostavna stvar samo sto nikada ranije to nisam radio tako da ...hvala momci

Ne podjebavam ga...nego eto nisam znao za to a i ja mislim da nikad u zivotu nisam vedeo racunar koji radi na 700 MHz, najmanje sto sam ja video je neki 1.2 GHz cini mi se.
I jos jednom, ne podjebavam ga!!

Kiseo sam pa sta...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs