Prosto sam pobesneo od besa kad sam video da XP ne prepoznaje ni jednu particiju na novom Samsung-u, a taman sam imao nesto malo multimedije koliko za 25 DVD-ova. Drndo sam se na trista nacina da oporavim particije ali nista nije pomoglo. Skinuh sa neta Unajmljene Bute, ali ne htede da se ucita ni jedan program za diskove, sve mu kao fale neki DLL, pa sninuh jos jednom, pa jos jednom stariju verziju ali nista ne pomaze. Na kraju sam skinuo Ontrack Easy Recovery i on pronadje sve particijie iscita sve podatke i ja sve ono navedeno skunuh ko da nikad nije bilo problema.
E sad mene interesuje zasto XP ne prepoznaje particije a sam HDD prijavljuje kao unreadable, a Ontrack sve to odradi pa skoro za par sekundi i nekoliko klika misem!!!
Model je SAMSUNG HD642JJ, sata II 640gb. brz je i jeftin u odnosu na WD, mada vidim da sad i pandan iz WD-a (640gb) moze da se nadje za dosta ispod 7000 dinara. Znaci iskriskao sam ga na particije normalno je funkcionisao, jedan dan ga ugasim dodjem sa posla uklucim racunar kad ono nema particija, srecom sistem nisam prebacio na njega. Iznervirao se i ostavio problem za kasnije, uz tuznu facu da cu ponovo morati da skidam ono sto sam skinuo i setim se Ontrack-a.
Ontrack je keva sve ostalo su sranja, i prosto mi nije jasno kako to da tako velika firma kao sto je MS sebi dopusta ovakve propuste.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: model.... :: :: Izgleda da cemo na silu morati da predjemo na Glistu ... :: __________________________________ :: :: Eagle 8500GT = zlo :: :: ::
da do sada nisi imao priliku da radis sa gore pomenutim Easy recovery, koristim ga bas dugo vremena i prezadovoljan sam, jedina mana je sto ti vraca fajlove bez naziva pa moras sve pregledati i ponovo imenovati i sto kod word, exel i drugih dokumenata gde imas auto save vraca sve varijante....stim da sam probao gomilu programa za vracanje podataka sa hdd mislim da je ovo najbolji....
Ma vidi meni su otisle particije, jednostavno uvece ugasim racunar i sutradan se vratim kuci da pogledam postu kad prc bato nema ni jedne. Ovaj je sve particije prepoznao i vratio podatke sa sve imenima koja su fajlovi imali... i to nije problem.
Mene konkretno interesuje kako to da WinXP ne zarezuje disk ni 2% jedino sto nudi je novi format i to je sve, a Ontrack ER sve iscita bez vecih problema jedino sto ne pamti particije nego za svaku moras ponoviti postupak od cirka 4 klika misem i cekanje za cuvanje podataka na drugo mesto.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: da do sada nisi imao priliku da radis sa gore pomenutim Easy recovery, koristim ga bas dugo vremena i prezadovoljan sam, jedina mana je sto ti vraca fajlove bez naziva pa moras sve pregledati i ponovo imenovati i sto kod word, exel i drugih dokumenata gde imas auto save vraca sve varijante....stim da sam probao gomilu programa za vracanje podataka sa hdd mislim da je ovo najbolji... :: :: ::
Verovatno je zeznut MBR na tom disku, pa ga Windows ne vidi. Easy Recovery vidi i izbrisane particije, zato i jeste tako dobar. Mislim da ti je ipak najbolje da potpuno izbrises disk i da ga ponovo podelis i formariras.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ma vidi meni su otisle particije, jednostavno uvece ugasim racunar i sutradan se vratim kuci da pogledam postu kad prc bato nema ni jedne :: Ovaj je sve particije prepoznao i vratio podatke sa sve imenima koja su fajlovi imali... i to nije problem :: :: Mene konkretno interesuje kako to da WinXP ne zarezuje disk ni 2% jedino sto nudi je novi format i to je sve, a Ontrack ER sve iscita bez vecih problema jedino sto ne pamti particije nego za svaku moras ponoviti postupak od cirka 4 klika misem i cekanje za cuvanje podataka na drugo mesto :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: :: da do sada nisi imao priliku da radis sa gore pomenutim Easy recovery, koristim ga bas dugo vremena i prezadovoljan sam, jedina mana je sto ti vraca fajlove bez naziva pa moras sve pregledati i ponovo imenovati i sto kod word, exel i drugih dokumenata gde imas auto save vraca sve varijante....stim da sam probao gomilu programa za vracanje podataka sa hdd mislim da je ovo najbolji... :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.