Na to sam moraš da daš odgovor. Ako je u pitanju više HDD-ova koje menjaš iz nekog razloga, onda fioka, ili ako je ogromna količina podataka koju prenosiš, pa ti treba HDD većeg kapaciteta koji još ne postoje kao externi diskovi.
Ako ti odgovara ta to bude jedan HDD određenog kapaciteta do 500 Gb (neki WD my book) onda je odgovor extrni HDD. Ima gomila modela (WD Passport, WD My Book Premium (FireWire sotona ako ti je speed od značaja), LaCie ... )
U fiokama jeste bolje hlađenje (uglavnom imaju po 1 ili 2 pa ček neke i 3 mala ventilatorčića) ali to ti je važno samo ako ubijaš HDD od exploatacija), za čisto prenošenje ti to nije značajno.
Nadam se da sam pomogao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Eksterni je prakticniji za prenos. Mozes da kupis i standardan hdd i da ga ubacis u externu fijoku sa USB konektorom i sopstvenim napajanjem. To, doduse, povecava cenu, jer su dobre eksterne fijoke oko 3.000 din i vise. Cooler Master ili Chieftec.
Na tebi je da odlucis. Vidi cene, pa se ispruzi koliko mozes.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
pa treba mi nesto izdrzljivije. koliko vidim cene su iste, skoro , tako da mi to ne pomaze a meni treba nesto do 250gb. za prenos a mozda i za cuvanje. a meni treba samo da kazete da li je bolje uzeti WD passport ili interni +rack?
Uzmi slobodno WD Passport, ja imam 160GB, samo vodi računa oko jedne stvari, ne radi sa svkim produžnim USB kablom. Očigledno je na nekim pad napona veći. Meni radi sa originalnim (naravno) i sa USB kablom od mog Canon fotoaparata. Ako ti bude trebao duži kabl(originalni je mizerija (nekih 15 cm)) uzmi neki kvalitetniji. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Porez na WD passport je 18% a na varijantu kad spajas sam tj kupis ENCLOSURE (porez 18%) i HDD posebno (porez 8%) tako da je druga varijanta povoljnija u bilo kom kapacitetu, a i posebni ENCLOSURE su po meni daleko lepsi no o ukusima ne vredi raspravljati.
Jos nesto 2.5` je daleko elegantnije i lakse resenje nego 3.5`, tako je maleno da staje u dzep.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: Uzmi slobodno WD Passport, ja imam 160GB, samo vodi računa oko jedne stvari, ne radi sa svkim produžnim USB kablom. Očigledno je na nekim pad napona veći. Meni radi sa originalnim (naravno) i sa USB kablom od mog Canon fotoaparata. Ako ti bude trebao duži kabl(originalni je mizerija (nekih 15 cm)) uzmi neki kvalitetniji. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Re: Da li interni sa rack-om ili externi HDD??????????
19.04.2008. 12:40
status: user broj poruka: 271
Gledaj, kada sam ja bio u istoj dilemi kao ti presudila je garancija tj. mogao sam za skoro iste pare da uzmem wd passport (sa godinu dana garacije, mada vidim da sada daju i 2 i 3 godine, kako ko) ili 2,5` hdd istog kapaciteta (sa 3 godine garancije) i fijoku canyon (2 god garancije), cak je passport bio nesto sitno skuplji. Sledeci put sam uzimao nesto veci kapacitet i odlucio sam se za Seagate FreeAgent 5,25` sa 5 godina garancije iako je to resenje bilo skuplje od resenja sa internim hdd-om i fijokom. Tako da je kod mene u oba slucaja presudna bila garancija. Oba rade vec vise od godinu dana i nikada nikakvih problema nisam imao s njima. Poz
:: :: Da li interni sa rack-om ili externi HDD??????????
Kupio sam nedavno neki obichan aluminijumski rek sa malim kulerom i poshto mi je my documents targetovan na wd500gb, samo ga izvadim kad god mi zatreba i vidimo se. Na reku ima i sata i sata2 i ata, pa biraj. Kombinacija ima milion. A o razlici izmedju cena da ne pricham. danas mozzesh kupiti dobar rek sa wd500gb za manje od 100 evra. Novo, naravno...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.