Optiarc 7173a sa pata konekcijom ili Optiarc 7203s sa sata.
Koristim gomilu dvd optika, mislim da su oni ok, mada kažu da je neki model Samsung-a, ne znam koji pobedio na testu kvaliteta, a da mu je ovaj prvi disao za vrat.
:: Moj stari IDE Pioneer 110 je puko ko kesa. Ajde forumasi izglasajte moj novi DVD rezac :) ::
Ti si imao srecu - pokojnik je bio u poznoj jeseni zivota.Ja sam morao da zamijenim dva relativno nova Optiarca (razliciti modeli) da bi tek treci,7200,radio normalno.Garantni rok nije produzen,tako da sam gubio vrijeme sa fabricki neispravnim uredjajima.Ali,ne zalim se,bilo je to vrijeme ispunjeno nevjerovatnom zabavom i neobicnim ritualima koji bi,nakon 10-15 minuta samanskog zanosa i ezoterijske prakse,natjerali npr. 7173 da procita originalni disk.Bio sam na putu da postanem guru istocnjackih magijskih disciplina,da me nijesu obavijestili iz radnje da bi bilo najbolje da dodjem i uzmem 7200.Ovaj uredjaj radi zadovoljavajuce,tako da je moja karijera replike Lava Gersmana pod znakom pitanja.
ovo je stariji model (SATA) Optiarc DVD RW AD-7170S koji kod mene radi 2 meseca na fujittsu siemens masini, nije narezaio ni deset diskova i toliko procitao ALI stare DVD u 50 posto slucajeva ne cita ( ist rade bez problema kuci na BENQ-u , starom LG i NEC-u) Papir trpi sve, pa i placene recenzije i testove...
Jako tesko je odgovoriti na to pitanje kad je generalno receno sve to isto djubre. Ipak evo mojih iskustava sa doticnim uredjajima, Najbolje mi se pokazao Asus DRW804P koji je u stvari bio OEM Pioneer DVR 107 ali sa poboljsanim vesanjem nosaca lasera i jos nekim unapredjenjima. Doticni i dan danas savrseno reze sve ali novije medijume reze samo sa 2,4x (znj klasa, firmirane reze na propisanoj brzini do max 8x) zato je i zamenjen sa Optiarcom ND7173S koji je za sada dobar ali dvoslojne medijume (takodje znj klasa) nece ni da pipne drugi sloj, Verbatime single layer reze odlicno tako da tu nema primedbi (za sada), prethodni Nec 45xx (vise ga se i ne secam) je bio sranje od samog starta pa je zamenjen sa napred pomenutim Asusom. Sto se tice opaske da su testovi placeni to je verovatno tacno ali nas niko ne placa pa lepo bi bilo da neko da iskustvo sa novim Pioneer 212 modelima da vidimo kakvi su oni a mene licno interesuje i novi Asus. Liteon-a su nahvalili (navodno i Nec u svoje nove modele ugradjuje njih, tj na nove Liteon-e lepe svoje etikete, kakav tezak posao).
PIONEER 107D - extra kvalitetan, ali spor, najbolja moguća optika, sve što drugi ne pročitaju on čita 99%. Kad bih mogao da kupim još negde ovakav uređaj... PIONEER 108 - extra kvalitetan nakon toga sam imao razne pioneer-e ali to je više sumrak pioneer-a nego uređaj koji nečemu koristi.
PLEXTOR 712 - za njega kažu po forumima da je referenti uređaj, ja lično nisam baš siguran, nešto se mnogo muči sa oštećenim medijama. PLEXTOR externi 755UF - jako kvalitetan i brz (unutra je BENQ) PLEXTOR cdrw 52/32/52 premium - cdrw koji ne bih dao ni za šta na svetu
NEC 3500AG - auuuu kakav uređaj, nikad NEC nije ponovio kvalitet ovog modela :( NEC 4571 - jedan od prvih optiarc uređaja, mogu vam reći da se u exploataciji pokazao kao odličan, pouzdan.
BENQ 1655 - extra uređaj, vredi svaku kintu uloženu u njega. U Plextor-a se u pojedine modele ugrađuju upravo probrani BENQ modeli, topla preporuka za ovu firmu, mada kod nas ne preterano popularnu.
SONY NEC Optiarc serije 5xxx je najgori mogući uređaj koji su ikada napravili. SONY NEC Optiarc 7173a - mi se u više modela pokazao kao dobar i pouzdan, moguće je da i kod njih varira od serije do serije. SONY NEC Optiarc 7203s - skoro sam uzeo nekih 20 komada, jedan zadržao, uskoro ću javiti kakvi su u exploataciji, na netu kaža da je uređaj ok, bez nekih konkretnijih zamerki sem na čitanje oštećenih cd-ova, ne dvd medija i da ima veliki broj grešaka na određenim medijama snimanim brzinom od 18x.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.