Samsung 250GB Spinpoint S (HD250KJ), SATA, 16MB buffer, NCQ, NoiseGuard, SilentSeek, Serial-ATA2 i mogu ti reci da je mnogo tisi od wd 250aaks kojeg ima moj buraz.u ostalim segmentima ne verujem da se mnogo razlikuju.na oba imas garanciju od 3 god.
:: kakva su vam iskustva sa SAMSUNG HDD-ovima (hvale ih dosta pa pitam :P :: ili da kupim WD 2500AAKS
Ugradio sam jedan Samung ujaku i mislio da ne radi koiko je tih. :) A i ne greje se uopste. Ne znam kakvi su kroz godine, WD je tu nenadjebiv od ovih jeftinijih.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Sto se brzine tice noviji Samsung SpinPoint F1 su ODLICNI!!!Ma koliko puta sam se razocarao u Samsung monitore novi F1 hard diskovi su im stvarno za primer. Cak mislim da je Samsung SpinPoint F1 1000GB/32MB(HD103UJ) trenutno najbrzi HDD na trzistu...A nije daleko ni SP F1 750GB/32MB(HD753LJ) koji takodje ima fenomenalne performanse. Uz ova dva modela u VEOMA brze hard diskove spadaju: Seagate Baracuda 500GB/32MB(ST3500320AS) i 750GB/32MB(ST3750320AS), Westrn Digital Caviar 750GB/16MB (WD7500AAKS). Ovo su trenutno najbrzi hard diskovi na trzistu(ne racunajuci raptore)...Danas sam za sebe narucio gore pomenutu Barakudicu od 500GB. Ali ako bi birao izmedju starijih modela (250GB) tu je ipak Seagate bio i ostao zakon i ne bih ti preporucio nista drugo...A ako biras samo izmedju Samsunga i WDa od 250GB idi na WD...Samsung je tek sa novijim modelima zablistao na HDD trzistu.
Imam i pomenuti seagate 250gd nekih 7-8 meseci i mogu ti reci da sto se radi tice znaci sve je na mestu ali zato nivo buke je ogroman.kada krene da krlja nezna sta je dosta,cak sam i pomislio da je neispravan kada sam ga kupio ali na kraju sam svatio da je to normalna pojava.
:: Sto se brzine tice noviji Samsung SpinPoint F1 su ODLICNI!!!Ma koliko puta sam se razocarao u Samsung monitore novi F1 hard diskovi su im stvarno za primer :: Cak mislim da je Samsung SpinPoint F1 1000GB/32MB(HD103UJ) trenutno najbrzi HDD na trzistu...A nije daleko ni SP F1 750GB/32MB(HD753LJ) koji takodje ima fenomenalne performanse :: Uz ova dva modela u VEOMA brze hard diskove spadaju :: Seagate Baracuda 500GB/32MB(ST3500320AS) i 750GB/32MB(ST3750320AS) :: Westrn Digital Caviar 750GB/16MB (WD7500AAKS) :: Ovo su trenutno najbrzi hard diskovi na trzistu(ne racunajuci raptore)...Danas sam za sebe narucio gore pomenutu Barakudicu od 500GB :: Ali ako bi birao izmedju starijih modela (250GB) tu je ipak Seagate bio i ostao zakon i ne bih ti preporucio nista drugo...A ako biras samo izmedju Samsunga i WDa od 250GB idi na WD...Samsung je tek sa novijim modelima zablistao na HDD trzistu :: :: :: DaSickSyste :: ::
tri ortaka imaju jednom je crkao posle 7 meseci stvarno su tihi i ne greju se ali ipak uzmi seagate ili wd, @ psyman, da nije taj tvoj seagate ustvari maxtor sa seagateovom nalepnicom jer nijedan pravi seagate se ne cuje tako kao sto kazes vec obicno su maxtori ti koji krljaju seagate je kupio maxtor pa treba obratiti paznju da uzmes pravi seagate. poz
Ma ko ce ga znati!cekam da se omasove ssd-i i zbogom mehanika.dali neko od vas cita testove?skoro je bio u jednom nasem domacem casopisu test 250-ki.
:: tri ortaka imaju jednom je crkao posle 7 meseci stvarno su tihi i ne greju se ali ipak uzmi :: seagate ili wd :: @ psyman, da nije taj tvoj seagate ustvari maxtor sa seagateovom nalepnicom jer nijedan pravi seagate se ne cuje tako kao sto kazes vec obicno su maxtori ti koji krljaj :: seagate je kupio maxtor pa treba obratiti paznju da uzmes pravi seagate. po :: ::
ortak je kupio nov wd3200AAKS,instalirao windows,i sve je bilo OK dok nije formatirao disk i pokusao ponovo da instalira windows,pokrene instalaciju,prekopira fajlove,napravi particiju,formatira ga i onda dodje do prvog restarta,tu se zakuca i stalno se restartuje.uzmem ga ja i probam na drugoj masini,i opet restart samo nesto ranije,pre pravljenja particije,a kaze da setup nevidi HDD.hard nema ni mesec dana,jos je pod garancijom.toliko o WD AAKS seriji,stvarno je SE(shit edition).u partition magic-u 8 ga vidi kao BAD,i nemoze da ga formatira!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.