Uzeo sam novi hard disk Maxtor Sata od 80 GB.Kompjuter mi prepozna disk prilikom ucitavanja,i kad sam u xp,mogu da ga pronadjem u device manager-u da je fizicki prisutan.U disk managementu mi stoji da postoji hard te velicine,ali bez oznake i u file system ne stoji NTFS kao kod drugog diska,dakle u my cpu ne postoji.Sta da radim da otklonim ovaj problem
iz dos-a partišn medžikom ili sličnim programom. Win ti ga ne prepoznaje jer nema nijednu napravljenu particiju Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
ok.particiju mogu da napravim u velicini celog diska jel da?aj da pitam i usput jel zna biti kakvih problema izmedju ubuntua i xp-a,na dva razlicita diska
u principu nema problema ,jedino sto ubuntu ne vidi NTFS (neznam za najnovije verzije) tako da nemozes da vidis fajlove koji su ti na drajvu gde je xp..jedino ako hoces da ostavis FAT ...i ustvari ako imas potrebe (mene je smaralo sto nemogu da pustim MP3 kroz ubuntu jer je mp3 bio sa winom na particiji koja je ntfs)....e i imao sam velikih problema posle deinstalacije ubuntua sa podizanjem xp-a...naime i dalje mi je otvarao onaj boot screen za ubuntu iako ga nije bilo, tako da sam na kraju morao cak i da formatiram disk i instaliram novi xp...pozz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.