Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Verovatno ste vec pricali o ovome,ali...
STRANA 1 OD 1
Frantic84 Verovatno ste vec pricali o ovome,ali... 03.03.2008. 19:56 T8512

status: user
broj poruka: 587
Treba u skorije vreme da kupim har,pa me zanima koji je po vama proizvodjac najpouzdaniji?
Treba mi ATA hard od 160GB do nekih 40ak evra...Uspeo sam da nadjem Maxtor,WD i Seagate,pa me zanima koji je najkvalitetnije.Brzina mi nije presudan faktor,buka manje vise...Bitno mi je da mi ne rikne brzo...Hvala,bratijo!
Nemo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev Re 03.03.2008. 20:46 #46308

broj poruka: 1673
Pa sad ako ti kazem da mi nikada nije crkao nijedan Maxtor to nije merilo kvaliteta jer ce se odmah javiti neko da kaze da njemu jeste, WD sam imao par crknutih (dobio na servis) ni to nije merilo, Seagate je kupio Maxtora za tepsiju bureka i sve njihove patente i proizvodne linije. Znaci pitanje je koliko dobijas garancije za koji konkretan model i koliko su spremni da je ispostuju. Koliko vidim ostale nisi ni razmatrao Hitachi, IBM, Samsung itd. Sacekaj jos neki odgovor pre donosenja konacnog suda samo pazi, ovde neki ljudi malo pricaju otprilike napamet. Slicno stoji kada preporuce Codagen 550/600W napajanje kao lose u p.m. a Chieftec GPS360 kao super a nemaju pojma da je unutra ista stvar. Ajd` ziv mi bio.

ZZTop 03.03.2008. 21:29 #46314

broj poruka: 89
Ako bi nasao Maxtor DiamondMax10 to bi ti bio najbolji potez, ali su ovi modeli doslovno razgrabljeni sa trzista i sada samo postoje stare zalihe jako losih DiamondMax9 modela.

Najverovatnije ces biti u poziciji da biras izmedju WDa i Seagatea. Najjednostavnije a mozda i najbolje je da izbor izmedju ova dva napravis u odnosu na cenu i duzinu garancije. Kazem ti tako zato sto se diskovi od 160GB vise ne proizvode i domace trziste lageruje velike kolicine istih. Iz raznih diskusija u vreme kada je taj kapacitet bio aktuelan WD je bio omiljen medju potrosacima.

- - - - - - -

Tepsija bureka od 2 milijarde dolara. Inace kada je Seagate kupio Maxtora - Maxtor je bio na cetvrtom mestu po proizvodnji doskova, a Seagate na ubedljivo prvom. A koliko je sam Maxtor ulagao u razvoj i `patente` svedoci i cinjenica da su skoro svi njihovi modeli bili kompatibilni sa Quantumovim [koga je Maxtor davno kupio] i da probleme koje su nosili Quantum diskovi Maxtor je uspelo da otkloni tek u pomenutoj DiamondMax10 seriji. Koliko su prezadovoljni korisnici hvalili Maxtorove tehnologije moze se jasno videti iz arhiva kako stranih tako i domacih foruma. Bash steta sto si ih kupili i unistili im tako evidentu svetlu buducnost.
VMARC Kakav crni Makstor...!!!! 03.03.2008. 21:55 #46316

broj poruka: 9425
O cemu vi pricate...?!
Za nase uslove, sto se tice kvaliteta i odnosa cena - kvalitet za pomenuti model 160GB:

1.WD
2.Seagate
3.IBM
4.Hitachi
5.Samsung
...

101. Maxtor

Ako se prevaris i kupis bilo sta od Maxtora... Zelim ti srecu.

Vlaovicm WD 03.03.2008. 23:20 #46329

broj poruka: 359
Western Digital definitivno! Ja sam imao jedan takav. Nije previse bucan, ne greje se previse, cena je ok i 3 godine garancjie.

Frantic84 Garancija 03.03.2008. 23:48 #46334

Fora je sto sam gledao garancije danas po netu i uglavnom su godinu dana...Kada bih nasao gde ima sa 3 godine garancije,bilo bi super...Mislio sam da pomenuti hard kupim u Gigatronu,jer imaju najnize cene istih (WD),ali kao i svi ostali ima garanciju jednu godinu...
Nemo

psihoyu re 04.03.2008. 00:16 #46338

broj poruka: 1191
Po meni je WD najbolji za te pare jer je brz,tih i ne greje se,a to je osnova za dug i srecan rad. Mada imam i Maxtor vec 4,5 god i ne fali mu nista, jedino sto je bio jedan isti takav crko kad sam uzeo komp pre 4,5 god.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tiva Imtel 04.03.2008. 00:20 #46340

broj poruka: 116

ti daje 3 godine garancije na hdd
VMARC Sve ozbiljnije firme... 04.03.2008. 01:36 #46351

broj poruka: 9425
Tiva pomenu Imtel, jedna od puno njih, daju garanciju 3 godine na WD. Standardno se na WD daje 3 godine, (kao sto vidimo neki se prave i Toshe pa daju jednu). Na Seagate je standardno tri, poneko daje jednu, a poneko i Seagateovih 5 godina. I dalje ti je WD najbolja kupovina, a za garanciju ne brini... Prodji par radnji i nacices sigurno vrlo brzo neku koja ce ti dati pisanu trogodisnju.

Samsung je nekada davao dve, sada mislim da i oni daju tri.
Hitachi i IBM kod nas na zalost samo sa jednom, a van mislim da daju 5.

Frantic84 Proverio sam 04.03.2008. 13:09 #46379

U gigatronu ipak daju 3 godine garanciju na WD hardove,pa cu tamo da uzmem,jer je odnos cena -kvalitet vise nego odlican,a i tri godine garancije...Hvala vam puno ljudi!!!Ovo mi je bilo od velike pomoci!!!
PozZ
Nemo

horacio WD Raid Edition 04.05.2008. 19:09 #53328

broj poruka: 117

moze da se nadju WD HDD u nekim prodavnicama(pakom na pr.)sa 5 god.garancije,ali to su RE(raid edition),verovatno izuzetno kvalitetni

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs