DVD-RW mi čita sve i reže sve sem 2 DivX filma na hdd-u (ATA Maxtor 80 Gb). Mislila sam da je problem u rezaču pa sam ga zamenila, pa u Neru pa sam koristila drugi program, ali problem je ostao. U pokušaju rezanja ta 2 filma pukla su mi 3 DVDa jedan za drugim, sve drugo reže ok. Ako neko zna gde je problem...
Verovatno su ti ta dva filma korumpirana i datoteke unistene pa pri samom rezanju izbacuje error.Ako sve drugo radi kako treba nemas razlog za brigu!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: DVD-RW mi čita sve i reže sve sem 2 DivX filma na hdd-u (ATA Maxtor 80 Gb). Mislil :: sam da je problem u rezaču pa sam ga zamenila, pa u Neru pa sam koristila drug :: program, ali problem je ostao. U pokušaju rezanja ta 2 filma pukla su mi 3 DVDa jedan za drugim, sve drugo reže ok. Ako neko zna gde je problem.. :: :: Jocka
Mogu da ih gledam sa harda bez problema, a pri rezanju nareže više od pola i onda mi totalno zablokira komp ako pokušam da stopiram, a brojač stoji na istom mestu 15 minuta!!! Jocka
Odradi checkdisk na particiji ili svim particijama koje imaš (desni klik na particiju - disk u otvorenom prozoru My computer.... pa restart). Ako nema grešaka... (što je čudno, jel`)... ja bi preporučio defragmentaciju, ali, pre iste, bolje je da iskopiraš oba filma na drugu particiju. I pri tome im promeni i naziv ( - -save as....). Pretpostavimo da je npr. nerov swap-file ili temp folder na istoj particiji kao i sami filmovi, pa je moguće da dolazi do zagušenja, zaglavljivanja. Ako je moguće da ih iskopiraš sa jedne na drugu particiju i promeniš im ime, odradi defragmentaciju diska - particija i navali na snimanje, trebalo bi da prođe (ipak, probaj prvo na nekom dvd-rw-u). Drugo, vrlo je pametno u neru čekirati `ignore read errors` ili tako nešto sa ignore..., zato što u video fajlovima iste mogu da se trpe, u većini slučajeva, film i dalje može da se gleda (što se pretpostavljam dešava u plejeru koji je za to isprogramiran unapred) dok kod snimanja nero zaglavi ako ne može da pročita - ili, kao u tvom slučaju, gde je problem verovatno nastao na mediju sa kojeg si presnimila film, kada nero u proveri uoči da je snimak oštećen pa odbije da ga snimi (pokušava da pročita nešto što je de fakto uništeno ko zna kada... i, puca). Dakle, ključna reč je: `ignore` nakon prvih saveta... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Uradi kako ti je Pisko rekao ali ipak mislim da je file odnosno film korumpiran i da zbog toga ne prolazi rezanje.Naravno da sa harda mozes da gledas zato sto se tu nalazi vec duze vreme kada si ga prvi put prebacilaa i samim tim hard ce teze da prijavi gresku od obicne optike!Vremenom delovi file-a ili u tvom slucaju filma izgube datu ekstenziju i pri tom svako drugo pomeranje sa particije na kome se nalazi dolazi do greske ili ti u tvom slucaju prijavljuje da je film neispravan i zato zakucava u rezanju.Slicno je i sa vec narezanim diskovima koji su na slican nacin uspesno narezani na disk ali pri ubacivanju u DVD ROM-ove ili CD ROM-ove znaju da zakucaju ceo sistem a da pri tom u opste ne budu vidjeni od strane optickog uredjaja!Probaj sa defragmentacijom harda pa mozda nesto i uspes ali cisto sumnjam!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Mogu da ih gledam sa harda bez problema, a pri rezanju nareže više od pola i onda m :: totalno zablokira komp ako pokušam da stopiram, a brojač stoji na istom mestu 1 :: minuta!! :: Jock :: ::
Ako imas Nero Full verziju, preradi te filmove sa Nero Recode. Imas tamo opciju `Convert DVD to DVD`. Mozes isto da uradis sa Magic DVD Ripper, 1 Click DVD Copy itd. Ima tona slicnih programa. Pri preradi ce program koji budes koristila ispraviti (u 99% slucajeva) greske u filmu. Onda ga narezi na DWD-RW, pa probaj. Naravno, ostaju svi saveti koje su ti dali SkyFire i Pisko. Uvek je dobro proveriti particije ca Check diskom i defragmentovati ih.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ko ne cita pazljivo, pise ponovo. Sad sam video da su to DivX, znaci AVi fajlovi. Koristi WinAVI Video Converter ili ConvertX to DVD. Mozes i Nero Vision Express, ali on je malo komplokovaniji.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Hvala na savetima SkyFire, Pisko, rasha44. Ništa nije pomoglo, izgleda da nije bilo pomoći filmovima jer mi je pukao još jedan disk, ali sam bar nešto naučila.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.