Krenuću redom, hard disk WD800, dve particije. C particiju sam formatirao usled virusčine koja je raznela sistem. Potom sam u partiton magic-u pokušao da spojim C i D particiju. Pri kraju spajanja mi je izbacio informaciju o nastaloj grešci. Rezultat, osam megabajta je ostalo ne particionisano. Potom sam na novonastalu(mutant) particiju krenuo da instaliram svež XP. Pri instaliranju mi pokazuje onih 8MB ne praticionisanih ali ne mogu nista sa njima da uradim(obrišem, pripojim). Dalje sam završio instalaciju XP-a, ali ne mogu da pristupim fajlovima koji su bili na D particiji. Dvoklik i izbaci mi kratko i jasno access denied. Prvi put koristim partition pa ne znam dal` mogu u njemu da regulišem onih 8MB i kako bih mogao da pristupim fajlovima. Unapred zahvalan. a sta ti ja znam...
podigni knopix sa cd-a kopiraj fajlove na neki drugi hard_obavezno fat32 ili ih rezi na diskove_trebaju ti 2 opticka uredjaja, jedan za knopix a drugi za rezanje
E, gadno je slušati to što ti se dešava. Odmah odbaci taj PM i nabavi bar Acronis Disc Director. Pa se onda vadi iz g..... što će sada već biti teži problem. I ja mislim da si sada u fazi kada je najbolje da vadiš šta je još ostalo od podataka, pa da lepo kreneš iz početka brisanjem diska. Partition Magic je KUPIO MORONTON, Symantec..., i, malo - malo pa neka muva sleti na to g..... i nađe se na forumima da kuka. To je Golf 2 u koji su ugrađeni svi kineski delovi, do yaya svi. Plus je ugrađena i kineska klima, digitalna, propast. Znači, spašavaj šta možeš, a onda... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
da li si primetio ali WinXP particioner ce uvek nakon podele particija imati sakrivenih swap 8MB, to je ta neophodna `particija` ali koja je logicki nevidljiva i kojoj ne bi trebalo da bude dodeljeno nikakov slovo niti posebna namena, ona sluzi za cuvanje nekih prosirenih parametara poput MBRa. U slucaju da to izbrises verovatno neces moci bootovati OS. Moj predlog je da sve podatke backupujes na DVD i onda sve sistem sa novim particijama i formatom...kao sto rece grr Knoppix ili ERD komander pa ce ti on `otkljucati` particiju...
Klikni desnim tasterom bilo koji od foldera koji su ti bili na D: particiji. Idi na Properties, pa na Security. Cekiraj Full acces za sve usere koji su tamo nabrojani i svaki put klikni Apply. Ako uspe, dobices pristup fajlovima.
Ako ne, stoji sve ono sto su ti drugi vec savetovali. Pisko i ja smo vec jednom na nekom od postova zajednickim snagama ispljuvali PM. Otkako ga je kupio SLINATEK, to je najvece djubre i gomilu ljudi je zavilo u crno.
Imao sam isti problem. Rešio sam ga googl-anjem i primenom saveta. Ne sećam se tačno kako, ali sam ga rešio. Znam da rešenje ima neke veze s ovim što je rasha44 napisao. Probaj sa Unlocker.exe - možeš ga skinuti sa neta, a ima ga i na Hiren`s boot cd-u.
PS: Meni je Acronis napravio belaj... nema pravila. Mislim da je Micro$oft kriv!
Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!
Probacu da odradim sa ovim sto ste mi rekli. Nisam znao za tih 8Mb koji ostaju ali mi nikad ranije nije pokaziovao da oni postoje, kad god sam reinstalirao sistem postojale su samo particije bez tih 8Mb pored kojih stoji informacija unpartitioned. No sad nek mi je sa srecom. 90% toga je vec bilo bekapovano, pa cu se skoncentrisati na onih 10%. Vecno zahvalna svinja:P
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.