Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
REZE DVD, A NECE CD , ISTI REZAC ?!! POMAGAJTE!!
STRANA 1 OD 1
Syrus REZE DVD, A NECE CD , ISTI REZAC ?!! POMAGAJTE!! 06.02.2008. 04:17 T8019

status: user
broj poruka: 3
Pozdrav ljudi! Imam jedan problem, kao sto vidite, uspevam da uspesno narezujem podatke na dvd, ali kada treba na cd, ne ide. Nebitno sta narezujem. Uvek isti problem. Imam 2 rezaca, PIONEER DVD-RW DVR-111D i LG CD-RW. Znaci, kada narezujem na dvd sve je uredu, ali kada treba nesto na cd, puca u startu. Kada to pokusam na LG, navodno uspesno zavrsi narezivanje, bez ociglednih problema, ali posle cd ne moze da procita. Kapiram ako je vrisno LG, ok, ali zasto PIONEER ne uspeva, ako je vec sposoban da nareze dvd?

p.s. zaboravio sam da napomenem da ovaj problem nije uvek postojao, uspesno sam narezivao preko oba , odjednom se pojavio...

Unapred zahvalan !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba A... 06.02.2008. 06:27 #42892

broj poruka: 1197
Koji program koristiš za rezanje? Problem je softverske prirode.

Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!

nidarko02 Pitanjce! 06.02.2008. 08:55 #42895

broj poruka: 69
Koji operativni sistem koristis?

MACHINE ??? 06.02.2008. 11:00 #42905

broj poruka: 5710
LG je smece. TACKA

To sto ti Pioneer reze DVD a nece CD nije za cudjenje: DVD i CD za upis koristi isto socivo ali laser menja talasnu duzinu, sto ce reci nisu iste talasne duzine pri radu sa CD i DVD medijima. Lako se desava da jedan oslabi a drugi radi korektno. I Pioneer postaje djubre...

Najpre skini software i sve sto je vezano za rezanje, emulaciju...instaliraj Nero 6.6.0.0
Tvoj problem moze biti i jos nesto: Ako sve ovo ne uspe: rastavi uredjaj pazljivo, ocisti gumice motora, malo podmazi vodjice sa WD-40 preko stapica za usi, ocisti socivo lasera i malko dostimuj trimere koji se nalaze na pick-up sistemu, to su 2 `zavrtnja` na glavi, za to je nekada potrebno skinuti flat trake i deo elektronike kako bi mini-philipsom prisao istima...

- R a v e n L o r d -

Equinoxe Re: 06.02.2008. 11:47 #42907

broj poruka: 12057

Probaj i ovu burgiju: uninstaliraj DVD-RW uređaj koji te zeza i IDE ili SATA granu na kojoj su oni bili, opa resetuj u sačekaj da to win ponovo instalira. Možda se upucalo nešto.

MaliAbner Nece CD... 06.02.2008. 11:47 #42908

broj poruka: 7769
Ja sam na LiteON-u imao smesnu situaciju da nije hteo da reze bele Verbatim CD-ove.
Jednostavno nece i toliko me nerviralo da nije normalno, sve ostalo reze ali te bele nece ni da cuje.
Jeli i tebi slican problem tj da li nece da reze ni jedan cd ili samo neki `model` jer ko sto rekoh meni nije hteo samo taj beli verbatim, tako da sam svim drugarima koji su nesto hteli da narezu rekao da mi ne donose beli verbatim.

Novi sata LiteON reze i te blentave bele Verbatim CD-r !?!?! (enigma je ostala)

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Tjewap Hehe 06.02.2008. 12:43 #42912

broj poruka: 172
Ja mislim da do ovih problema dolazi zbog neuspesno sklopljenog dila izmedju kompanija koje proizvode rezace i diskove.
Primer:
Dodje tatko na LG kod tatka na Princo i kaze: `Daj 1.000.000$ da bi moj rezac mogao da cita tvoje diskove`. Ako ovaj ne da pare... LG rezaci nece da citaju ili rezu Princo diskove i svi koji koriste LG nece kupovati Princo zato sto je `sranje` i tako neke fore

Psihijatri zavide pevacima turbo - folka na broju pacijenata!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Hajde da pojasnimo!!! 06.02.2008. 13:10 #42919

broj poruka: 5710
Nema tu nikakve mistifikacije i o tome zasto nece neki da reze ovo a neki ono...

svaki firmware svakog rezaca ponaosob mora da ispostuje osnovne industrijske standarde u smislu podrske najbitnijh emulzija i njihovi revizija (npr. specificni RW phase change). Medjusobno se firmwarei razlikuju i nadgradjuju od firme do firme. Svi media branderi koristi jednu ili vise emulzija u svom asortimanu. Emulzione hemijske osnove prave mnoge firme, specijalizujuci posebne revizije posebnim naruciocima: RICOH, Taiyo Yuden, MCC (Mitsubishi Chemical Corporation), Ritek, CMC (Magnetics)...medju njima je bilo i cyanine i phtalocyanine materijala od kojih je prvi bolji. Svaki od ovih firmi emulzija prave revizije u smislu promena materijala radi povecanja performansi ili pouzdanosti i markiranja istih npr. rev. R0G, M04, G21...branderi kao sto su Princo, Verbatim, TDK...koriste njima odgovarajuce firme i svoje specificne podatke o proizvodjacu, subproizvodjacu, reviziji...upisuju u poseban primarni deo diska koji sluzi optickom uredjaju kao ROM (Read Only Memory). Ukoliko uredjaj u firmware-u nema konkretnu kombinaciju oznaka sa diska nece biti u stanju ni da zapocne rezanje. Postoji slucaj kada on poseduje taj podatak ali su mu i firmwareu u matrici (tabeli) specifikacija uneti delimicno pogresni parametri o brzini, testiranju slojeva pre upisa, kalibraciji snage lasera (ukoliko je real-time) pa primera radi ako disk moze da izdrzi 8x rezanje a rezac usled pogresne tabele dozvoli max 16x, koristeci npr. CLV (Constant Linear Velocity) mehanizam ce krenuti upis sa npr.4x pa 6x pa 8x pa 12x (max. do 16x) i tu ce disk biti korumpiran i invalidan jer emulzija moze ispratiti samo 8x sa unapred deklarisanom nominalnom snagom lasera. Eto, ovo je jedan aspekt price, ima tu jos mnogo toga ali je ovo sasvim dovoljno da razume vecina IT populacije. Nadam se da je bilo od koristi...

- R a v e n L o r d -

MaliAbner Ma kapiram ja to sa emulzijama... 06.02.2008. 13:30 #42923

broj poruka: 7769
@Machine
jasna je meni prica da svi oni imaju svoje smese i slicne ali ne iste tehnologije za proizvodnju diskova, ali...
...kako objasniti da rezac uredno prepozna disk, uradi testiranje navodno krene u proces rezanja ali ga u stvari ni ne zapocne tako da je jedina pomoc izbacivanje diska guranjem stapica kroz onu rupicu, posto na otkazivanje rezanja nece a i na dugme za izbacivanje tray-a nece.

Princo je inace poznat po tome sto ne zeli da placa sertifikate za svoje medije pa ga pojedini uredjaji ni ne prepoznaju a kamo li da zelje narezat nesto po njemu, ja inace imam dobro iskustvo sa Princo diskovima sto CD (vise) sto DVD (manje).

Ali taj beli verbatim me ubi, cristal reze ali beli ni da cuje, zasto pa reci mi da ti kazem !?!?!

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Syrus Rešeno!!!! (delimično) 08.02.2008. 02:19 #43134

broj poruka: 3

Hvala svima na pomoći!
Rešio sam problem, bar delimično.
Prvo sam očistio i Pioneer i LG, ali ništa, sve po starom. E, onda sam poskidao sve programe koji možda mogu biti krivci (Nero 6, Iso Buster, Magic Iso, Virtual cd). Reinstalirao Nero i onda se probudio LG. On sada uspešno reže CD, ali Pioneer i dalje ne sarađuje. Niti čita, niti reže CD, ali DVD ne odbija.
Bar nešto...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs