Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Garancija za WD Hard Diskove
STRANA 1 OD 1
XXXL Garancija za WD Hard Diskove 05.02.2008. 21:09 T8011

status: user
broj poruka: 537
Nesto mi palo na pamet, imam 3 WD Hard diska koji ne rade (najverovatnije im je elektronika crkla, tj. siguran sam posto su im vidljiva ostecenja na stampi). Sva tri su kupljena krajem 2006. godine. Koliko znam, WD ima garanciju kod nas na 3 godine ali ja nemam papire,garancije i racune od tih diskova (to je nestalo zajedno sa svim papirima od starog kompa, ko ce ga znati kako..). Da li postoji neka fora da mi uvoznik prizna garanciju na diskove ? Na svakom od diskova pise i datum kada je proizveden ( i svi su proizvedeni krajem 2006. godine kada su i kupljeni). Da li zna neko ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp au, bato! 05.02.2008. 21:17 #42797

broj poruka: 359
pa ne znam zasto bi iko priznao garanciju na vidljivo ostecen proizvod pa makar imao i sve neophodne papire? Jedina fora koja bi mogla da ti upali je da mozda znas uvoznika (ili si i sam uvoznik) pa da to nekako `proguras`.
Ako vec hoces da ih unovcis mozda bi bilo bolje da pazaris elektroniku za njih pa da ih kasnije rasprodas ili koristis. Jeftinije je nego da kupujes nove.
A i svakako je postenije.
XXXL ma 05.02.2008. 22:18 #42810

Sigurno ih ne bi udomio pokvarene ili sta vec. Trebaju mi za sklapanje konfiguracija za 2 porodice koje nisu u mogucnosti sebi da priuste komp a ova dva hdd-a bi bas legla fino i eto odma dobrog dela na pomolu :))) Btw. ostecenja su vidljiva pod lupom tj. vidi se da je po jedno kolo na svakom disku pregorelo ali nisu razbijeni niti nesto slicno. Neke komponente vec imam, neke fale valjda ce se nesto skrpiti. A ne znam zasto mi ne bi priznali garanciju ako su diskovi uvezeni zvanicno preko uvoznika (po s/n broju se zna da li jesu ili nisu) a proizvedeni su relativno skoro. Uvoznik svakako daje garanciju bez obzira gde je kupljena (tj. u kojoj radnji je kupljena) komponenta, valjda bi izasli u susret ? ili ne ? jel imao neko slicno iskustvo ?
Stripy Teško 05.02.2008. 22:57 #42817

broj poruka: 4163
Morao bi da znaš ko je uvezo diskove (ja znam bar 10 uvoznika). Drugo, dobar procenat prodavaca daje 1god garancije, treće i da nađeš uvoznika i prizna ti garanciju čekaćeš par meseci na zamenu (neće ti oni dati odmah druge hardove) i to sve pod pretpotstavkom da `ne vide` da su izgoreli. Moj savet-nađi ispravne elektronike.

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

KaiserSoze Lati se knjige, pusti hardove... 05.02.2008. 23:24 #42822

broj poruka: 568

hehe, matori... ako znaš gde si ih kupio i ako je to pro bono firma, neće ti trebati ama niti jedan papir o poreklu ili garanciji, oni će prostim čitanjem bar koda ili sn-a videti kome je i kada prodat konkretan model.
Ostavi lepo i zamoli da pogledaju o čemu se radi, pa ako ti zamene onda ok, ako ne traži da te finansijki razduže, a sve to pod uslovom da ne vide nikakva oštećenja na njima.
Pretpostavljam da im je glave došao neki strujni udar ili `kvalitetno` napajanje.

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL zajebancija 05.02.2008. 23:27 #42824

pa jel znate gde bi mogao da nadjem elektroniku za diskove ? :)
Stripy Re: zajebancija 05.02.2008. 23:40 #42827

broj poruka: 4163
Imaš na oglasima neke likove koji prodaju elektronike. Video sam bar dvojcu u oglasima. A šta im je konkretno izgorelo, mozda mogu da se popreve...malo detalja..

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

:: pa jel znate gde bi mogao da nadjem elektroniku za diskove ? :)
vampirbg Re: Lati se knjige, pusti hardove... 06.02.2008. 00:14 #42845

broj poruka: 711
:: hehe, matori... ako znaš gde si ih kupio i ako je to pro bono firma, neće ti trebati ama niti

Ako su pro bono onda ti verovatno nisu ni naplatili diskove :)

PS Znam da je off-topic, ali je ovo bilo jace od mene :) Lovely Jubbly
XXXL Re: Re: zajebancija 06.02.2008. 00:27 #42854

Pa nosio sam ih kod coveka koji se bavi servisom maticnih (i ostalih stampanih ploca), da ga ne reklamiram ovde, i cackao ih je par dana i 100% utvrdio da su elektronike otisle a da su mehanike ispravne. Jednog maxtora je oziveo, a ove ostale nije uspeo jer nije imao elektronike za njih. Steta. Potrazicu na oglasima ...

:: Imaš na oglasima neke likove koji prodaju elektronike. Video sam bar dvojcu u oglasima. A šta im je konkretno izgorelo, mozda mogu da se popreve...malo detalja.
::
:: Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policij
::
:: :: pa jel znate gde bi mogao da nadjem elektroniku za diskove ? :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs