Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
PiJonir vs. LajtOna :p
STRANA 1 OD 1
XXXL PiJonir vs. LajtOna :p 31.01.2008. 23:28 T7906

status: user
broj poruka: 537
Imam LiteOn 20A1H vec nekih pola godine i stvarno me je super sluzio, nikada nije pravio probleme ni pri rezanju a pogotovo ne pri citanju kako DVD tako i CD diskova. I pre 3-4 dana sam kupio Pioneer 212D za drugu masinu al ubacio sam ga privremeno u isti komp gde je i LiteOn. Juce i danas rezem jedan isti image na mnoooogoooooo diskova (izgubio sam se u broju narezanih, sigurno je narezano vise od 40-tak DVD-a) i mogu da vam kazem da je u svim parametrima LiteOn osetno bolji od Pioneer-a. LiteOn reze brze i kvalitetnije a jedina mana mu je sto je malo bucniji od Pioneer-a (dobro, malo vise... cuje se ko trabant pod saukom :p ). Eto, da ne veruje covek, a mogo sam da se kladim da je Pioneer bolji. A uz to se i svi kunu u njega :)

Ne znam kakvi su novi modeli LiteOn-a ali ako su pribliznog kvaliteta kao 20A1H, ljudi koji planiraju da kupuju DVDRW uskoro, neka obrate paznju i na (kod nas ne toliko zastupljen) LiteOn .)

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Pioneer 31.01.2008. 23:31 #42037

broj poruka: 5710
robusniji i pouzdaniji. S obzirom na to da su cene zaista vrlo niske i kvalitet ne moze biti bog zna kakav. Ipak se prema mojim iskustvima izdvajaju Sony-NEC Optiarc i Pioneer. Sada je najbolje za 2x vise novca uzeti Plextor, 2 god. garancije a 50e nije mnogo, nije ni on sto je bio ali je opet boljij nego Pioneer+Optiarc zajedno...

- R a v e n L o r d -

XXXL ma 31.01.2008. 23:38 #42039

broj poruka: 537
Po vidjenom, ovaj Pioneer se malo osugavio. Uz to, LiteOn je ranije radio sa SONY-jem i bio je ok. Ma sta neko rekao, znam dosta ljudi kojima i dan danas savrseno rade CD citaci i rezaci Lite0n-a (stari po 3-4-5 godina) a preziveli su razne torture domace piraterije :)
VMARC Pionir 01.02.2008. 00:51 #42056

broj poruka: 9425
bre

zandarm Re: Pionir 01.02.2008. 02:23 #42061

broj poruka: 1454

:: br
::

Apsolutno!!!!
gabyhege Jos jedan glas za LiteOn 01.02.2008. 08:39 #42070

broj poruka: 188
Imam stariji PIONEER , 107D, tako da s tim nemam imao teskih problema, a ono sto se tice novije pajonire, sve su za dj*bre.
Da ne pricam da sam imao Plextor-a, 716A cini mi se, al da ne nastavim recenicu. Ili gadna serija bila, il strasno napravljen, a kupio tad za 120 jevreja. Plextor-a nikad vise. Njihovi cd rezaci su stvarno najnaj, a za DVD rezac ne moze da se hvali.
Moj LiteOn je DH20A4P, dosta sam zadovoljan.
Danas kad bi kupio, uzeo bi ili SonyNec, ili LiteOn-a.
pozz

mihro He he 01.02.2008. 09:41 #42071

broj poruka: 143
E upravo iz ovog razloga sam ja kupio i LiteOn i Pioneera. Turio i DH-20A1S i 212D u masinu da se ne nerviram razmisljajuci da li je neki bolji. A da iskazem i moje iskustvo, pre ovih citaca imao sam neki LiteOn CD rezac 16X koji je radio ko zmaj godinama, a i sad kad sam stavio nove drzim njega u rezervi. Nueeeee slucajno da ga prodam :) A sa druge strane imao sam i Pioneer 111D koji sam dao drugaru (posto je IDE a presao sam na sve SATA) i on njemu i dalje radi kako treba.
Sto se tice savremenih SATA rezaca, da kazem i to misljenje, ako ce nekom pomoci pri odabiru. LiteOn zaista ostavlja utisak robusnijeg uredjaja koji sve moze da proguta i nekako ubedljivije snima. Nasuprot tome Pioneer deluje malkice kilavije i par puta sam osetio ko da ce nesto da mu zastane u grlu :) Objektivno nije jos nikada zakazao i nesto zake*ao, ali tu je onaj fini tanani subjektivni osecaj da je LiteOn jaci.
Ipak moram da dodam za kraj i da je Pioneer nekako prefinjeniji. LiteOn `oce da izigrava traktorce i da polece sa piste. I dok to ne smeta mnogo kad caskom kopiras neki disk (brzi je od Pioneera), ipak kada hocu da gledam film turim disk u Pioneera i zaboravim da drajv uopste radi. Mnogo je tisi.
Pa sad kome je sta vaznije nek izvoli :)
MaliAbner Hmm.. LiteON LH-20A1S 01.02.2008. 11:37 #42084

broj poruka: 7769

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MaliAbner Hmm.. LiteON LH-20A1S 01.02.2008. 12:06 #42086

broj poruka: 7769
Starije generacije LiteON rezaca su mi se pokazale kao bolje, recimo sto 3godine stari SOHO 1693s procita nece ni jedan drugi, a ovaj novi SATA LH-20A1S sam zamenio posle 7-og meseca.
Jednostavno se pojavio Power Calibration Error i to je bila kap koja je prelila casu.
Ne znam da li je do modela ili do primerka koji je meni upao, sve u svemu to je moje iskustvo sa LiteON rezacima.
Sto se navedene buke istih tice jeste ima je ali sam oguglao i ne primecujem je mozda zato sto diskove samo rezem i to uglavnom brzinama 8 ili 12x, a kad zadam da reze izadjem iz sobe da pogledam TV.
Pioneer sam imao na poslu i utiska sam da je krsina nad krsinama neki 110d, taj nije bio nista tisi od LiteON-a a sto se tice rezanja pravio je famozne saturnove prstenove prilikom rezanja cega kod ni jednog LiteON-a nisam primetio.
Da me neko pogresno ne razume ne reze on lose samo sto tako narezan disk meni izgleda ruzno.

I pored problema sa navedenim LiteON rezacem i dalje imam vise poverenja u njega nego u neke druge koje sam probao poput Pioneer, NEC, LG itd, one vrhunske nisam ni video sojim ocima tako da o njima ne bih ni polemisao.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Ti 01.02.2008. 12:32 #42096

broj poruka: 5710
SOHO -Small Office Home Office rezaci su u stvari SONY. Iako su navaodili da LiteOn radi Sony rezace bilo je obratno. Na elektronici stoji Sony, imali su MediaTek chipset, Sanyo-Denki pickup system. Kada se koncern raspao LiteOn je krenuo sa BenQ. Zato su od 2003-2006 Sony i LiteOn bili jedno isto.

- R a v e n L o r d -

Pisko Žute strane i istine 02.02.2008. 08:37 #42201

broj poruka: 6650
Eto, a sata su Sony-NEC tzv. Optiarc drajvovi, u stvari, LiteON i to najnovije serije. Ko tu više koga i za koliko sitne pare, pitanje je. Čak unutra nije ni NEC-ova optika tako da je uopšte pitanje kako se sad tu našao NEC... al` ajde. (izvor: PCPress ili hrvatski BUG, ne znam ni sam). Svi smo ipak shvatili poentu: čim neki optoelektronski+mehanički drajv padne ispod 100€, to više nije za q i ne treba mnogo razbijati glavu o njemu. Mada, kada realno pogledam, cena tog `trasha` koji sada prodaju je totalno ista kao stand-alone garbage dvd plejera iz nekog supermarketa, a u njemu, kakva god da je, ima više `elektronike` i komponenti. NEO dvd plejer za manje od 1900din (daljinski, displej, izlazi + ulazi, ispravljački deo...) uveliko je komplikovaniji uređaj. Tako da se s pravom pitam, a kolko do smeće u stvari košta u proizvodnji a mi se toliko ubismo mereći ih i upoređujući?
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs