Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
hitno potreban `donor`!!!
STRANA 1 OD 1
zivana hitno potreban `donor`!!! 22.01.2008. 16:18 T7716

status: user
broj poruka: 2
pao mi je eksterni HDD sa stola a u njemu 2 godine zivota.
odnela sam ga u servis i rekli su mi da moram da nadjem identican model (donor) sa koga ce da mi zamene osteceni deo i tako spasu podatke.
servis ne moze da pronadje takav model jer je valjda pravljen u maloj seriji. kazu da ga je bilo kod nas na trzistu ali ga vise nema. ja sam svoj kupila u americi...
pa sad molim i preklinjem, ako neko ima bas taj model ili neku ideju gde mogu da ga nadjem, da mi se javi. svaki dogovor dolazi u obzir, zaista mi je jako bitno da ponovo dodjem do tih podataka!

marka je - Western Digital 120Gb SCORPIO
model - WD1200UE-22KVTO
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zmajko Re: hitno potreban `donor`!!! 22.01.2008. 16:55 #40571

broj poruka: 1228
Da li si sigurna da je oznaka modela dobra? Googlao sam malo i nikako da vidim neki externi model... Svi su ATA 100.

Ako su ti podaci bas bitni onda moras malo da googlas pa da pronadjes nesto na ebay ili cak u nekoj radnji pa ga naruci...

Ne znam sta drugo da radis =(
Znas sta ti je ciniti u buduce... Bitne podatke na CD/DVDx2...

Srecno!

:: pao mi je eksterni HDD sa stola a u njemu 2 godine zivota
:: odnela sam ga u servis i rekli su mi da moram da nadjem identican model (donor) sa koga ce da mi zamene osteceni deo i tako spasu podatke
:: servis ne moze da pronadje takav model jer je valjda pravljen u maloj seriji. kazu da ga je bilo kod nas na trzistu ali ga vise nema. ja sam svoj kupila u americi..
:: pa sad molim i preklinjem, ako neko ima bas taj model ili neku ideju gde mogu da ga nadjem, da mi se javi. svaki dogovor dolazi u obzir, zaista mi je jako bitno da ponovo dodjem do tih podataka
::
:: marka je - Western Digital 120Gb SCORPI
:: model - WD1200UE-22KVT
-ShonE- Re 22.01.2008. 17:00 #40574

broj poruka: 3529
Imas firmu u beogradu koja se bavi cupanjem podataka, ako neko moze onda su to oni, Data Solutions, iz licnog iskustva.

https://www.datasolutions.co.yu
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zivana hvala u svakom slucaju :( 22.01.2008. 17:41 #40591

broj poruka: 2

2zmajko - to je ta oznaka. u nasim radnjama ih nema. u servisu su mi rekli da ih je bilo kod nas pa mi je palo na pamet da potrazim vlasnike i ponudim `vrednu nagradu`, ali ne znam kako to da uradim, pa sam mislila da mozda ovde na forumu ima nekog ko ima bas taj model...

2Shone - u datasolutions sam ga i odnela :( nemaju i ne mogu da ga nabave

na sajtu western general pise da ga nemaju na lageru, tako da ni od njih ne mogu da narucim.

e sad, ja se uopste ne razumem u sve to, ali mi je jedan drug kompjuteras malopre rekao da on misli da postoji identican model koji nije eksterni i uglavnom se ugradjuje u accer laptopove. je l mislite da to ima nekog smisla? totalni sam debil... :(

Zmajko Re: hvala u svakom slucaju :( 22.01.2008. 17:53 #40595

Jeste ima model sa tom oznakom koji se ugradjuje u laptopove... Samo nisam siguran da ce elektronika/delovi da napasuju na taj tvoj. Barem da imas sliku tog harda...

I sta je uopste crklo??? Sta su ti rekli?

:: 2zmajko - to je ta oznaka. u nasim radnjama ih nema. u servisu su mi rekli da ih je bilo kod nas pa mi je palo na pamet da potrazim vlasnike i ponudim `vrednu nagradu`, ali ne znam kako to da uradim, pa sam mislila da mozda ovde na forumu ima nekog ko ima bas taj model..
:: 2Shone - u datasolutions sam ga i odnela :( nemaju i ne mogu da ga nabav
:: na sajtu western general pise da ga nemaju na lageru, tako da ni od njih ne mogu da narucim
:: e sad, ja se uopste ne razumem u sve to, ali mi je jedan drug kompjuteras malopre rekao da on misli da postoji identican model koji nije eksterni i uglavnom se ugradjuje u accer laptopove. je l mislite da to ima nekog smisla? totalni sam debil... :
MACHINE Pa ti probaj 22.01.2008. 17:58 #40596

broj poruka: 5710
u HelpDisc https://www.datarecovery.co.yu

- R a v e n L o r d -

Vaskev re 22.01.2008. 18:01 #40597

broj poruka: 1673
Da razresimo dilemu, to je standardni ata100 disk koji je ugradjen u externu fijoku i nije specijalno pravljen za nju. Jedino je problem sto bas taj model diska treba naci a bilo ih je u Pakomu, trenutno ih nema. Jedini spas je da se javi neko ko ima vec kupljen takav disk. Bitno je jedino da se slaze oznaka modela i revizija ploce. WD je ranije radio iste serije sa potpuno razlicitim plocama pa je zamena bila bezuspesna. Nadajmo se da nisu nastavili sa tom praksom. U pitanju su bili diskovi sa neparnim brojem aktivnih strana na plocama, 1 ili 3 i usled defekata na nekima je softverski iskljucivana neispravna povrsina a ona se razlikovala od primerka do primerka. Kod diska tog formata mislim da su aktivne obe povrsine i da takvih problema nece biti.

Zmajko Pogledaj 22.01.2008. 18:24 #40603

Ovde:
http://www1.dealtime.co.uk/xPF-Western-Digital-Scorpio-Hard-Disk-Drive-120GB-ATA-5400rpm-2-5-2MB-Cache-OEM

http://cgi.ebay.com/Western-Digital-Scorpio-WD1200UE_W0QQitemZ250207848571QQcmdZViewItem?IMSfp=TL0801200848a42945

http://www.shopping.com/xPF-Western-Digital-Scorpio-Hard-Disk-Drive-120GB-ATA-5400rpm-2-5-2MB-Cache-OEM

To je to... Ne znam sta bi jos moglo da se uradi.

Srecno jos jednom!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs