Dakle interesuju me vasa iskustva u vezi rezaca i DL medijuma. Ja imam Optiarc 7173S i sa obicnim Verbatimom nemam problema, druge i ne koristim ali sa Ricoh DL medijumima katastrofa. Diskovi se narezu a onda prilikom verifikacije u drugom sloju gomila gresaka. Rezao sam i sa 2,4x i potpuno isto. Sumnjam na kvalitet medijuma ali opet nisam siguran ni u rezac. Probano i na laptopu rezac je HP-LG i ista prica. Kako se vama pokazao Nec tj Optiarc 7173S. Firmware je 1.1 mislim da je za Sata zadnja verzija i prilicno dugo nema novih. Da li se Pioneer 212 Sata pokazao kao bolji?
Ja sam koristio Verbatim DL DVD na Pioneer 108 rezacu i sjebo mi je 2 diska,i onda sam rezao na laptopu koji ima neki rezac,ne znam i mu tacno ime(nesto na M pocinje) i on je rezao ok diskove. Skoro sam uzeo Pioneer 112 i on mi isto reze ok DL DVD. Nisam ni probao nist osim Verbatima jer jedino njima verujem!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Verovatno je Matshita-Matsushita-Panasonic...samo 1 DL je Pioneer DVR110D odbio da reze, ostali isli OK od njih nekoliko...probacu na DVR112D kako ce ici...112 mi se cini bolji od 109/110/111 modela...
- R a v e n L o r d -
:: Ja sam koristio Verbatim DL DVD na Pioneer 108 rezacu i sjebo mi je 2 diska,i onda sam rezao na laptopu koji ima neki rezac,ne znam i mu tacno ime(nesto na M pocinje) i on je rezao ok diskove :: Skoro sam uzeo Pioneer 112 i on mi isto reze ok DL DVD :: Nisam ni probao nist osim Verbatima jer jedino njima verujem :: :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !! :: ::
Ja imam Optiarc 7170S i rezao sam samo Verbatim DUAL Layer DVD MEDIJE i sa njima nisam imao nikakvih problema, rade i ne razmišljam da eksperimentišem sa drugim vrstama...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Optiarc 7173A - vratio sam ga zbog selektivnog citanja medija.Radio je po principu `ovaj hocu - taj necu`,dok je narezivao bez problema.Sjutra treba da preuzmem drugi primjerak,isti model.U firmi u kojoj sam kupio uredjaj dobio sam sledece informacije:
- Asus,LG,Pioneer,Optiarc...su isto (sranje) i,osim praznika,razlog zbog kojeg sam morao dvije nedelje da cekam ispitivanje i utvrdjivanje moguceg kvara (iako je jasno da je malisa rodjen sa defektom) je sto su servisni kapaciteti optereceni silnim reklamacijama i popravkama uredjaja pomenutih proizvodjaca.Serviser se pohvalno izrazio o LiteON uredjajima.
Tuzno je sta se dogodilo NEC - u.A,dogodio im se Shony.
Ih, bre, polako, taj model koji navodis je iz NECove a ne Sony kuhinje, oni nisu imali unificiranu proizvodnju u Optiarcu vec su samo radili relabel svojih modela: 4550A... i DRU-710A...iz mog iskustva ja sam sa Sony rezacima imao najmanje problema i najduze su radili, ako zaobidjem cuvene Yamaha i IOmega ali sam njih imao i video svega par komada, NEC jeste bio bolji ali oni su pre Sonya klrenuli da pojeftinjuju kao i Pioneer i kvalitet je padao, ni blizu davne 2004. Mada bi Optiarc trebao biti probrani primerak nekog Sony ili NEC rezaca...daleko bolji izbor su bili a i sada us ako se nadju Teac i Plextor...
- R a v e n L o r d -
:: :: Optiarc 7173A - vratio sam ga zbog selektivnog citanja medija.Radio je po principu `ovaj hocu - taj necu`,dok je narezivao bez problema.Sjutra treba da preuzmem drugi primjerak,isti model.U firmi u kojoj sam kupio uredjaj dobio sam sledece informacije :: :: - Asus,LG,Pioneer,Optiarc...su isto (sranje) i,osim praznika,razlog zbog kojeg sam morao dvije nedelje da cekam ispitivanje i utvrdjivanje moguceg kvara (iako je jasno da je malisa rodjen sa defektom) je sto su servisni kapaciteti optereceni silnim reklamacijama i popravkama uredjaja pomenutih proizvodjaca.Serviser se pohvalno izrazio o LiteON uredjajima :: :: Tuzno je sta se dogodilo NEC - u.A,dogodio im se Shony :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.