imam 2 sata diska, na prvom seagate 250gb je sistem, drugi je wd 320gb, samo za skladistenje podataka, problem je sto kad prikacim ovaj za skladistenje, komp ne vidi sistemski, treba li dzampere da podesavam , koliko vidim na ploci nema istih za to, a u biosu nemam, opciju da biram, ima li neko ideju unapred hvala!!
Dzampere nema kod sata HDD koliko ja znam ako si ti sve to lepo povezao trebalo bi da radi verovatno u ti je u biosu ukljucen raid pa pravi probleme jer kazes da bios ne prepoznaje seagate 250gb
Odgovor je u BIOS-u. Proveri da li tu vidi oba diska. Proveri kako ti je u BIOS-u podesen Enhanced Mode. Ne znam koji ti je BIOS, AMI ili AWARD. Moras da imas opcije samo Sata, Sata + Pata itd. On prema tome odredjuje koje ce kontrolere da aktivira. Vidi u BOOT opcijama koji ti je prvi disk na spisku. Mora da bude ovaj sistemski.
Uzmi knjizici od ploce, ako je jos imas, i pogledaj podesavanje BIOS-a.
naime, oba hdd su sata 2, seagate baracuda, radi bez problema, a wd trazi da mu ogranicim protok zbog (autospeed negotiation)-to se radi dzamperom, jer su na ploci stariji sata kontroleri. mada moze i opcija da ubacim u pci slot karticu sa sata i zadrzim performance!! hvala na savetima ,nadam se da ce ovo koristiti jos nekom
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.